Leirintää kotiseutumuseon naapurissa

Sepänniemen Lomakylässä majoitutaan kauniissa järvimaisemassa maaseudun rauhassa.

Sepänniemen Lomakylä sijaitsee sopivasti sivussa pääteistä. Maisema on rauhallista maalaismiljöötä. Sepänniemi onkin joskus ollut maatila Ponnenjärven rannalla lähellä Töysää.

Muistona menneiltä maalaisajoilta on leirintäalueen päärakennuksen vieressä toimiva Töysä-seuran ylläpitämä kotiseutumuseo. Museon päärakennus on vanha asuintalo. Pihapiiristä löytyy lisäksi kaksi aittaa, vesimylly, sauna sekä pajarakennus – siitä kenties nimi Sepänniemi. Museoalueella on lisäksi vanha kauppa sekä Töysän sotaveteraanien rakentama korsu.

Sutinaa lähiseudulla

Sepänniemestä Ähtärin eläinpuistoon on matkaa 25 kilometriä ja Tuurin kyläkaupalle yhdeksän. Jos ei Kyläkaupan Onnelan vilske miellytä, Sepänniemi on hyvä vaihtoehto yöpymiseen. Onnelassa sähköpaikkoja on 633, Sepänniemessä kolmekymmentä.

Sepänniemen caravan-paikat sijaitsevat nurmikkoisella loivalla rinteellä. Edessä aukeaa järven selkä, takana metsän rajassa Sepänkylän 12 mökkiä. Metsän reunassa seisoo myös huoltorakennus, jossa on vessat ja suihkut sekä pesula.

Matkailuajoneuvopaikoilla saa nauttia lähes koko päivän auringosta, joka laskee järven puolelle. Rannassa on hyvä hiekkapohjainen matala ja turvallinen uimaranta, joka on myös yleisessä käytössä. Rannalta löytyy kompostoiva käymälä sekä grillilaavu. Leiriytyjien käytössä on myös soutuvene ja pelastusliivit. Kalastusvälineitäkin on lainattavissa.

Makeat löylyt savusaunassa

Uimarannan läheltä löytyy kolme erilaista löylyttelypaikkaa. Rantasaunan ja sähkösaunan lisäksi löytyy savusauna sekä palju. Saunavuorot voi varata alueelle tullessaan tai jo ennakkoon. Perhesauna maksaa 15 euroa tunti ja yleinen saunavuoro kaksi euroa henkilöltä. Yleisvuorotkin tilauksesta.

Päärakennuksena toimii lautavuorattu hirsirakennus. Rakennuksessa on vastaanoton lisäksi kahvio, joka on avoinna aamukahdeksasta iltakymmeneen, viikonloppuisin tarvittaessa myöhempäänkin. Keskiolutta anniskellaan kello 1.30 saakka. Terassilta aukeaa järvimaisema auringonlaskun puolelle.

Kahviosta saa tilauksesta myös aamiaisen sekä pitsoja ja muita ruoka-annoksia myös tapahtumiin ja kokouksiin. Kahviosta voi lainata pelejä.

Sepänniemen Lomakylä on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun, talvella tilauksesta.

Sepanniemi.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Uudistunut Seinäjoen leirintäalue

Uudistunut Seinäjoen leirintäalue

Seinäjoen leirintäalue sijaitsee kaupunkialueella ollen silti metsän ympäröimä kaikilta suunnilta. Länsireunaa rajaa kirkasvetinen joki.

Norrvalla on kuntoilun keskus

Norrvalla on kuntoilun keskus

Norrvalla on Folkhälsanin omistama paikka, jossa järjestetään liikunnallista toimintaa ja koulutusta. Lapsille ja nuorille on valtakunnallisesti tarjolla muun muassa kerho- ja leiritoimintaa sekä uimakouluja.

Leiri- ja uintipaikka metsän sydämessä

Leiri- ja uintipaikka metsän sydämessä

Kangasjärveltä on Vaasaan matkaa reilu sata kilometriä. – Alue sijaitsee keskellä Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin aluetta, kertoo leirintäalueen yrittäjä Teppo Toivanen.