Lempeää lomailua ja raskasta musiikkia

Etelä-Pohjanmaan Kauhajoella sijaitsevan Nummijärvi Campingin toimintaa hoidetaan nykyään talkoilla.

Nummijärvi Camping tunnetaan vuosittain järjestettävästä Nummirock-tapahtumasta, joka järjestetään taas tulevana juhannuksena kilometrin päässä leirintäalueesta.

– Omat musiikkitapahtumat ovat leirintäalueenkin suuri tulonlähde. Suurinta tapahtumaa MotoSoundia on tähdittänyt muun muassa Kotiteollisuus. Mutta meillä on ollut myös tansseja vanhaan malliin. Eino Grön houkutteli alueelle yli tuhat vierasta, ja ensi heinäkuussa järjestetään muun muassa 60-luvun tanssit, kertoo Nummiska Tiimi ry:n varapuheenjohtaja Raimo Hakamaa.

Joitain vuosia sitten leirintäalueen yrittäjä lopetti ja kunta pani 14 hehtaarin alueen myyntiin. Kausipaikkalaiset, kyläläiset ja Nummijärven mökkiläiset halusivat kuitenkin ottaa ohjat omiin käsiinsä. Vuonna 2015 perustettiin yhdistys Nummiska Tiimi ry.

– ELY-keskus myönsi EU-tukirahaa, ja talkootöinä kunnostettiin sauna ja huoltorakennukseen uusittiin keittiö. Toimisto- ja ravintolarakennuksen yhteyteen nousi talkoilla uusi tanssilava esiintymislavoineen. Viime kesänä saatiin taas tukirahaa kaupungilta ja remontoitiin isompia hirsimökkejä, Hakamaa lisää.

Laajahko alue

Nummijärvi Camping on kovapohjaista kuivaa mäntykangasta. Kauempana rannasta kasvaa järeää männikköä. Männikköalueella on joukko leirintämökkejä sekä tilava huoltorakennus. Vessojen ja suihkujen lisäksi sieltä löytyy tilat kokkailuun. Uudistetuissa keittiöissä on tiskialtaat, liedet ja mikroaaltouunit, ja keittiöiden yhteydessä on valoisat ja avarat tilat ruokailuun.

Leirintämökkien lisäksi alueelta löytyy muun muassa kaksi kymmenen hengen mökkiä, joissa on keittiö ja suihku sekä toisessa saunakin.

Rantaa kohden siirryttäessä puusto harvenee ja muuttuu nurmikentäksi, jossa on muutamia lehtipuita. Tällä alueelta löytyvät suosituimmat matkailuajoneuvopaikat. Kausipaikkalaisia alueella on parikymmentä. Metsän rajassa seisoo tilava höylähirsinen grillikatos.

Hyvä uimaranta

Lähempänä rantaa on avointa nurmikenttää, joka sopii telttailuun tai pelailuun. Rannassa on laaja kaistale hienoa hiekkarantaa. Uimaranta on kohtalaisen matala, ja vesi lämpiää alkukesästä nopeasti.

Rannan vasemmassa reunassa on pitkä uusi laituri uimiseen ja veneiden säilytykseen. Hietikon oikealta laidalta löytyy kolme saunaa. Suuremmassa on suihkut sekä takkahuone. Pienempi tynnyrisauna lämmitetään päivittäin uimareille. Polskijat voivat saunoa kuuteen saakka illalla, jonka jälkeen sauna muuttuu tilaussaunaksi. Rannassa on putkimainen vesiliukumäki. Lasten leikkipaikka keinuineen, liukumäkineen ja trampoliineineen on hieman kauempana järvestä.

Portin lähellä suuressa päärakennuksessa on toimisto sekä ravintolatilat A-oikeuksin. Kesäaikana valikoimiin kuuluvat runsaat grilliannokset sekä kahvilatuotteet. Tanssilava sijaitsee aivan terassien vieressä.

Kuiva mäntykangas sopii erinomaisesti maastopyöräilyyn, ja takametsästä löytyykin tähän laaja reitistö. Vierestä löytyy myös frisbeegolfrata.

Nummijarvicamping.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Pieni caravan-alue kartanomiljöössä

Pieni caravan-alue kartanomiljöössä

Orisbergin leirintäalue sijaitsee kaukana pääteistä hiljaisella maaseudulla. Kyltti portilla kehottaakin ottamaan muut huomioon niin, että ”loman ja levon rauha säilyy kaikilla”.

Sexsjö – alan uranuurtajien alue

Sexsjö – alan uranuurtajien alue

SF-Caravan Pietarsaaren seutu ry perustettiin vuonna 1976. Yhdistyksen perustamisessa olivat mukana myös Bror Eklund ja Antero Rankala.

Leiri- ja uintipaikka metsän sydämessä

Leiri- ja uintipaikka metsän sydämessä

Kangasjärveltä on Vaasaan matkaa reilu sata kilometriä. – Alue sijaitsee keskellä Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin aluetta, kertoo leirintäalueen yrittäjä Teppo Toivanen.