Uudet tuulet puhaltavat Jurvassa

Camping Jurva sijaitsee Kurikassa Etelä-Pohjanmaalla. Parin vuoden ajan alueen toimintaa ovat pyörittäneet uudet omistajat.

Camping Jurvan nimi oli muutaman vuoden Botnia Camping ja sitä ennen Sälli. Vuoden 2020 alussa omistajaa vaihtanutta aluetta hoitavat nyt Janne Rinta-Luoma, vaimonsa Sanna Rinta-Luoma ja sisko Suvi Tuuri.

Ravintola on kyläläistenkin suosima ruokapaikka. Ravintolassa on tarjolla myös aamiaista kesä-heinäkuussa joka päivä kello 7–10.

Ravintolarakennus sijaitsee alueen portin tuntumassa, tilavan pysäköintialueen vieressä. Ravintolassa on suurehko sali ja avara terassi iltapäiväauringon puolella. Männikön lomassa siintelee kirkasvetisen Säläisjärven pinta. Terassin vieressä on toinen lasten leikkipaikka, toinen löytyy lähempää rantaa. Männiköstä löytyy myös lapsille jännä Röllikylä.

Käytettävissä kolme saunaa

Huoltorakennuksesta löytyvät vessat ja suihkut sekä kemssantyhjennys. Rakennuksen toisessa päässä ovat sähkölämmitteiset saunat. Naisille ja miehille on omat saunat suihkuineen ja pukuhuoneineen. Saman katon alla saunojen välissä on yhteinen terassi. Saunassa on yleiset vuorot kesä–heinäkuussa keskiviikosta lauantaihin kello 16–21, sekä keväällä ja syksyllä perjantaisin ja lauantaisin.

Erillisessä rakennuksessa on ympäri vuoden käytössä oleva puulämmitteinen tilaussauna, jonne mahtuu kymmenkunta löylyn lyötäväksi. Tilaussaunojien käytössä on tietenkin suihkut, mutta myös takkahuone sekä terassi järven puolella.

Tilaussauna vieressä on suuri grillikota 40 hengelle. Sitä voi vuokrata erikseen tai yhdessä tilaussaunan kanssa. Rannasta löytyy myös grillikatos sekä -laavu, jotka ovat vapaasti leiriytyjien käytössä.

Säläisjärvi on kirkasvetinen

Järven ranta on koko matkaltaan hienoa hiekkaa. Saunojille on uimalaituri ja rantaveteen ankkuroitu uimalautta. Järvestä nousee myös kalaa. Rannassa virvelöivät paikalliset kehuivat, että järveen istutetaan vuosittain runsaasti kirjolohia.

Jurva Campingin maasto on kuivapohjaista kangasta. Alueella kasvaa jykevä hongikko. Ympärivuotiselta alueelta löytyy 82 sähköllä varustettua caravan-paikkaa. Sähköttömiä paikkoja on lisäksi muutamia.

Numeroidut paikat ovat selkeissä taskuissa ja asvaltoituja kuten alueen tiestökin. Paikan saa itse valita vapaina olevista. Karttaan on merkitty kausipaikkalaisten varatut paikat. Näitä alueella on melko paljon, joskin tilaa riittää myös vierailijoille.

Alueella on viisi hyvin varusteltua mökkiä petivaatteineen sekä telttapaikkoja.

Aivan leirintäalueen vieressä on 18-väyläinen frisbeegolfrata sekä Säläishalli, jossa mahtuu järjestämään suuremmatkin juhlat. Hyväpohjaisia kuntoratoja risteilee lähimetsässä useita kilometrejä, kiertäen aivan alueen vieritse.

Noin viiden kilometrin päässä sijaitseva Botniaring on Suomen pisin ja nopeavauhtisin moottorirata.

Campingjurva.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Lempeää lomailua ja raskasta musiikkia

Lempeää lomailua ja raskasta musiikkia

Nummijärvi Camping tunnetaan vuosittain järjestettävästä Nummirock-tapahtumasta, joka järjestetään taas tulevana juhannuksena kilometrin päässä leirintäalueesta. – Omat musiikkitapahtumat ovat leirintäalueenkin suuri tulonlähde.

Norrvalla on kuntoilun keskus

Norrvalla on kuntoilun keskus

Norrvalla on Folkhälsanin omistama paikka, jossa järjestetään liikunnallista toimintaa ja koulutusta. Lapsille ja nuorille on valtakunnallisesti tarjolla muun muassa kerho- ja leiritoimintaa sekä uimakouluja.

Komea ja viihtyisä Kalajärvi

Komea ja viihtyisä Kalajärvi

Kalajärven caravan-alue on SF-Caravan Seinäjoen seutu ry:n omistama alue, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Seinäjoelta etelään. Pohjanmaalaisella vaatimattomuudella alueen sanotaan olevan ”komia ja viihtyysä alue uimakelpoosen ja kalaasan järven rannas”.