Camping Jurvassa uudistussuunnitelmia

Uusien omistajien vetämä Camping Jurva sijaitsee nimensä mukaisesti Etelä-Pohjanmaalla Jurvassa.

Jurva Campingin uudet omistajat ovat Sanna Rinta-Luoma ja Heli Niemi. Aiemmin alueen nimenä on ollut Botnia Camping sekä Sälli Camping.

– Omistus vaihtui vuoden vaihteessa, ja alue päästiin avaamaan toukokuun alussa, alueen kokkina toimiva Sanna Rinta-Luoma kertoo.

Kiirettä riittää, sillä alueen ravintola on myös kyläläisten suosima noutoruokapaikka. Mukaan lähtee pitsaa ja hampurilaisia sekä lounaita. Ravintola on auki päivittäin 9–20.

– Suunnitelmissa on uudistaa keittiötä sekä aloittaa pitopalvelu. Korona vain on hidastanut kaikkia uudistuksia, Rinta-Luoma harmittelee.

Ravintolarakennus sijaitsee alueen portin tuntumassa, tilavan pysäköintialueen vieressä. Ravintolassa on suurehko sali ja terassi iltapäiväauringon puolella. Terassin vieressä on yksi lasten leikkipaikka, toinen löytyy lähempää rantaa.

Kolme saunaa

Huoltorakennuksessa on vessat ja suihkut sekä kemssantyhjennys, ja sen toisessa päässä ovat sähkölämmitteiset saunat. Naisille ja miehille on oma sauna suihkuineen ja pukuhuoneineen. Saman katon alla saunojen välissä on yhteinen terassi. Normaaliaikana saunat yleisillä vuoroilla sisältyvät leirintäaluemaksuun.

Erillisessä rakennuksessa on puulämmitteinen tilaussauna suihkuineen, jonne mahtuu kymmenkunta saunomaan. Saunojien käytössä on myös takkahuone sekä terassi järven puolella.

Tilaussauna vieressä on suuri grillikota 40 hengelle. Sitä voi vuokrata erikseen tai yhdessä tilaussaunan kanssa. Rannasta löytyy myös grillikatos sekä grillilaavu, jotka ovat vapaasti leiriytyjien käytössä.

Säläisjärvi on kirkasvetinen. Ranta on koko matkaltaan hienoa hiekkaa. Saunojille on uimalaituri ja rantaveteen ankkuroitu uimalautta.

Järvestä tulee myös kalaa, ja käytettävissä on myös savustin. Rannassa virvelöivät paikalliset kehuivat, että järveen istutetaan vuosittain runsaasti kirjolohia. Erä-lehti onkin rankannut Säläisjärven Suomen parhaaksi lohijärveksi.

Siisti ja toimiva vaunualue

Jurva Camping sijaitsee kuivapohjaisella kankaalla. Alueella kasvaa jykevä hongikko. Sähköllä varustettuja matkailuajoneuvopaikkoja alueella on 80.

– Numeroidut paikat ovat selkeissä taskuissa ja asvaltoituja kuten alueen tiestökin. Paikan saa itse valita vapaina olevista. Karttaan on merkitty kausipaikkalaisten varatut paikat, Rinta-Luoma kertoo.

Kausipaikkalaisia on alueella melko paljon, mutta tilaa riittää kyllä runsaasti vieraillekin.

Alueella on myös viisi hyvin varusteltua mökkiä petivaatteineen sekä telttapaikkoja.

Aivan leirintäalueen vieressä on 18-väyläinen frisbeegolfrata sekä Säläishalli, jossa järjestetään kesällä tansseja. Hyväpohjaisia kuntoratoja risteilee lähimetsässä useita kilometrejä, kiertäen aivan alueen vieritse.

Botniaring-moottorirata on noin viiden kilometrin päässä.

Campingjurva.fi

Teksti ja kuva Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Uudistunut Seinäjoen leirintäalue

Uudistunut Seinäjoen leirintäalue

Seinäjoen leirintäalue sijaitsee kaupunkialueella ollen silti metsän ympäröimä kaikilta suunnilta. Länsireunaa rajaa kirkasvetinen joki.

Norrvalla on kuntoilun keskus

Norrvalla on kuntoilun keskus

Norrvalla on Folkhälsanin omistama paikka, jossa järjestetään liikunnallista toimintaa ja koulutusta. Lapsille ja nuorille on valtakunnallisesti tarjolla muun muassa kerho- ja leiritoimintaa sekä uimakouluja.

Lempeää lomailua ja raskasta musiikkia

Lempeää lomailua ja raskasta musiikkia

Nummijärvi Camping tunnetaan vuosittain järjestettävästä Nummirock-tapahtumasta, joka järjestetään taas tulevana juhannuksena kilometrin päässä leirintäalueesta. – Omat musiikkitapahtumat ovat leirintäalueenkin suuri tulonlähde.