Norrvalla on kuntoilun keskus

Norrvalla sijaitsee Pohjanmaan Vöyrissä, puolen tunnin ajomatkan päässä Vaasasta ja Alahärmän Powerparkista.

Norrvalla on Folkhälsanin omistama paikka, jossa järjestetään liikunnallista toimintaa ja koulutusta. Lapsille ja nuorille on valtakunnallisesti tarjolla muun muassa kerho- ja leiritoimintaa sekä uimakouluja. Norrvallassa järjestetään myös erilaisia terapioita, kuntoutusta ja henkilökohtaista valmennusta sekä hoivapalveluita kaikenikäisille.

Norrvallassa liikutaan modernissa täysimittaisessa urheiluhallissa ja kuntosalissa. Käytössä ovat myös uimahalli ja terapia-allas sekä jalkapallohalli. Ulkoa löytyy muun muassa suuri lämmitettävä tekonurmikenttä sekä kuntopolkuja. Kevyempään liikuntaan sopii hotellin edustan minigolf.

Pieni caravan-alue

Hotellin lisäksi alueella on toiminut muutaman vuoden pieni caravan-alue. Karavaanareilla on käytettävissään uudehko wc- ja suihkurakennus. Tiskaamiseen ja kokkaamisen löytyy paikka, mutta ruokailu järjestyy myös hotellin ravintolassa, Elsan keittiössä tai Elsan kahviossa.

Muuta majoitusta ja kokoustilaa löytyy Norrvallan hotellista. Uima-allas on avoinna karavaanareille kesäkaudella, myös sauna lämpiää joka ilta. Tänä kesänä Norrvallassakin eletään poikkeusaikaa, sillä koronapandemian vuoksi vastaanotto ja kahvila ovat avoinna arkisin kello 8–16, viikonloppuisin ja kello 16 jälkeen tulee soittaa päivystysnumeroon (044 7883771). Uimahalli, kahvila- ja ravintola palvelut ovat toistaiseksi suljettuina iltaisin ja viikonloppuisin koronan vuoksi.

Norrvallan puistosta löytyy lasten leikkipaikka aivan matkailuajoneuvopaikkojen vierestä. Norrvallan ympäristö on rauhallinen ja ilma puhdasta. Ympäristössä on peltoja ja metsiä, kauniita vanhoja maatiloja ja historiallisia nähtävyyksiä kuten Vöyrin vanha kirkko.

Folkhalsan.fi

Teksti ja kuva Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Sexsjö – alan uranuurtajien alue

Sexsjö – alan uranuurtajien alue

SF-Caravan Pietarsaaren seutu ry perustettiin vuonna 1976. Yhdistyksen perustamisessa olivat mukana myös Bror Eklund ja Antero Rankala.

Leirintäalueelta kävellen keskustaan

Leirintäalueelta kävellen keskustaan

Kristiinankaupunki ei sijaitse saarella, vaikka se Koppön saarelle perustettiinkin. Myöskään Pukinsaaren leirintäalue ei nimestään huolimatta ole saarella, vaan leirintäalue sijaitsee lähellä keskustaa.

Lempeää lomailua ja raskasta musiikkia

Lempeää lomailua ja raskasta musiikkia

Nummijärvi Camping tunnetaan vuosittain järjestettävästä Nummirock-tapahtumasta, joka järjestetään taas tulevana juhannuksena kilometrin päässä leirintäalueesta. – Omat musiikkitapahtumat ovat leirintäalueenkin suuri tulonlähde.