Leininranta on todeksi tullut unelma

Leininranta on kasvanut reilussa kymmenessä vuodessa monipuoliseksi ja viihtyisäksi caravan-alueeksi.

Leininranta löytyy Iitin läheltä, pari kilometriä Iitistä Lahden suuntaan. Alue sijaitsee Leininselän järvenomaisessa poukamassa. Päätieltä on matkaa alueelle vajaan kilometrin verran.

Rantaan laskevassa rinteessä on pengerrettynä 85 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa. Kaikille aukeaa näkymä yli vesistön.

Vieraspaikat ovat rannassa veden äärellä, ja viereinen nurmikkoalue on pyhitetty oleiluun tai vaikkapa piknikin pitämiseen.

Tähän mennessä kaikki alueen työt on tehty talkoilla.

– Vahvalla yhteishengellä Leininranta rakennettiin umpimetsään parissa vuodessa. Omasta väestä löytyy onneksi tietoa alueen suunnitteluun, maanrakennukseen, sähkötöihin sekä muuhun talkootyöhön, SF-Caravan Kaakkois-Häme ry:n puheenjohtaja Veikko Vuorialho kertoo.

Entinen Radantorppa siirrettiin Leininrantaan kokonaisena ja toimii nykyisin vapaa-ajan tilana. Sen vieressä on uusi ja monipuolinen lasten leikkialue, joka on aidattu.

Rannan huoltorakennuksessa on keittiö, vessat ja suihkut sekä vesipiste ja kemssan tyhjennyspaikka. Rannan puolella on pesuhuone ja sauna.

Ympäristöasioista on huolehdittu muun muassa aurinkopaneeleilla sekä jätekeskuksen biokompostorilla.

Kymijoki on suuri vesistö

Leininrannasta pääsee suoraan melomaan reitistölle, jolla on mittaa 30 kilometriä. Alueen uimaranta on lapsille mieleinen ja matala. Se soveltuu myös sup-lautailuun. Vuokrattavia lautoja on kaksi.

Rannassa on viihtyisä grillikota ja sen vieressä kalansavustuspaikka. Myös kalanperkauspaikka löytyy. Kymijoesta nousee muun muassa kuhaa, haukea ja ahvenia.

Jos kalaa ei tule, kauppoja löytyy neljän kilometrin päästä Kausalan keskustasta.

Leininrannassa käy kesällä viikottain paikallisia kauppiaita, joilla on myynnissä muun muassa lihatuotteita, perunoita ja vihanneksia. Jäätelöautokin alueella poikkeaa.

Kilometrin päässä alueelta odottaa metsän siimeksessä laavu, jossa voi paistaa makkarat ja ihastella mäen harjalta avautuvaa Kymijokea.

Pitempään alueella vieraileva voi poiketa Kimolan kanavalla, Hiidenvuorella, Kilkkilän kotieläintilalla tai Olga ja Tuukka Temosen kotieläinpihalla ja pizzeria Rehtorissa. KymiRingille Leininrannasta ajaa 20 minuutissa. Lapsiperheiden suosiossa on Tykkimäen huvipuisto Kouvolassa.

Leininranta kuuluu Caravan Huiput -ketjuun.

Sf-caravankaakkoishame.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Pieni ja kodikas Mylly-Mäkelä

Pieni ja kodikas Mylly-Mäkelä

Pienen väännön jälkeen Mylly-Mäkelän leirintäaluelupakin hyväksyttiin. Alkoi alueen kehitystyö, joka jatkuu edelleen – sitä mukaa kuin varat riittävät.

Kangaslampi metsän siimeksessä

Kangaslampi metsän siimeksessä

Nastolassa sijaitsevaa SF-Caravan Kerava ry:n omaa aluetta Kangaslampea on uudistettu paljon viime vuosien aikana. – Meille on rakennuttu Koronatupa, joka sai nimensä siitä, että sen rakentaminen keskittyi juuri koronavuosiin.

Herrasmanni – uudistuva leirintäalue

Herrasmanni – uudistuva leirintäalue

Ahtialassa sijaitsevalle Herrasmannin leirintäalueelle on noin kahdeksan kilometriä Lahden keskustasta. Jo vuonna 1960 perustettu alue on avoinna kesäaikaan ja toimii muuna aikana omatoimialueena.