Monille tuttu Camping Messilä

Camping Messilä sijaitsee Vesijärven rannalla Salpausselän kauniissa maisemissa.

Camping Messilä on televisiostakin tuttu ympärivuotinen alue, jota yrittäjät Päivi Saarela ja Hannu Yrjölä ovat pyörittäneet vuodesta 1997.

Caravan- ja telttapaikkojen lisäksi tarjolla on kesäkäytössä olevia leirintämökkejä ja ympäri vuoden vuokrattavia saunallisia hirsihuviloita.

– Talviaikana meillä on toista sataa kausipaikkalaisten vaunua, mutta myös vieraskävijöille löytyy reilusti paikkoja. Lisäksi saunallisten mökkien kysyntä on talvella vilkasta, Päivi Saarela kertoo.

Camping Messilässä pääsee talvellakin saunaan, sillä yhteissaunavuorot ovat perjantai- ja lauantai-iltaisin. Hirsihuviloiden, Kotkanpesän ja Ketunkolon ja Karhunpesän, varauksen yhteydessä on mahdollisuus kylpypaljun vuokraukseen.

Sekä mökki- että caravan-paikkavaraukset voi tehdä ja maksaa ennakkoon nettisivujen verkkokaupassa. Caravan-paikoilla majoitusvuorokausi alkaa kello 14 ja päättyy kello 13.

Tanssia, karaokea ja hyvää ruokaa

Ruokaravintola terasseineen sijaitsee heti portilla. Samaan rakennukseen on sijoitettu myös huoltotoimintoja sekä alueen vastaanotto.

Kesällä ravintola on avoinna joka päivä, talvella viikonloppuisin.

– Ravintola ja vastaanotto ovat talviaikana avoinna perjantaisin ja lauantaisiin iltamyöhään. Perjantaina avaamme kello 14 ja lauantaina aamulla kello yhdeksän. Sunnuntaina palvelemme yhdeksästä viiteentoista.

Iltaisin ravintolassa on muun muassa karaokea ja tanssia. Buffetpöytä katetaan lauantaisin, ja ruokaa tarjoillaan listalta aukioloaikoina. Listalta löytyy muun muassa burgereita, pastaa, salaatteja, wingsejä tai vaikkapa muikkuja perunamuusin kera.

Ravintolassa on A-oikeudet.

Monipuoliset ulkoilumahdollisuudet

Messilän ympäristössä on loistavat puitteet erilaisille aktiviteeteille. Maastot tarjoavat lenkki- ja pyöräilyreittejä sekä upean latuverkoston talviaikaan. Lähistöllä sijaitsee myös 18-reikäinen Messilä Golf sekä Messilän rinteet.

Leirintäalueella on hyvä uimaranta sekä erinomaiset mahdollisuudet harrastaa vesiurheilua. Aikoja vauhdikkaisiin vesilajeihin on mahdollista ostaa yhteistyökumppanin verkkokaupasta. Lisäksi löytyy myös muun muassa beach volley -kenttä sekä grillipaikka.

Vesijärvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen. Camping Messilästä soutuveneen voi vuokrata kympin tuntihintaan.

– Camping Messilässä suosituimpia aktiviteetteja talvisin ovat pääasiassa murtomaahiihto sekä metsä- että jääreiteillä, laskettelu, patikointi ja talvipyöräily. Karavaanarit suosivat myös Hollolan keskustassa sijaitsevaa uimahallia, Saarela lisää.

Hollolan uimahallille on matkaa viitisen kilometriä.

Lähiseudun urheiluopistot, Vierumäki Heinolassa ja Pajulahti Nastolassa, tarjoavat nekin mukavia mahdollisuuksia liikunnallisiin aktiviteetteihin.

– Kotisivuiltamme löytyvän livekameran avulla voi tutkailla, miltä alue kulloinkin näyttää.

Campingmessila.fi

Teksti ja kuva: Pirjo Kärkinen

Lue myös nämä esittelyt

Leininranta on todeksi tullut unelma

Leininranta on todeksi tullut unelma

Leininranta löytyy Iitin läheltä, pari kilometriä Iitistä Lahden suuntaan. Alue sijaitsee Leininselän järvenomaisessa poukamassa.

Heinolan Heinäsaari uudistuu

Heinolan Heinäsaari uudistuu

Kun ajetaan Kymijoen yli Heinolaan, Tsaarinpoppeli tervehtii tulijaa ensimmäisenä. Sen valtava, 23 metriä halkaisijaltaan oleva latvus vilkuttaa jokaiselle Heinolaan tulijalle.

Herrasmanni – uudistuva leirintäalue

Herrasmanni – uudistuva leirintäalue

Ahtialassa sijaitsevalle Herrasmannin leirintäalueelle on noin kahdeksan kilometriä Lahden keskustasta. Jo vuonna 1960 perustettu alue on avoinna kesäaikaan ja toimii muuna aikana omatoimialueena.