Kangaslampi metsän siimeksessä

Kangaslampi sijaitsee mäntymaastossa Pajulahden ja Lapakiston ulkoilualueiden lähistöllä.

Nastolassa sijaitsevaa SF-Caravan Kerava ry:n omaa aluetta Kangaslampea on uudistettu paljon viime vuosien aikana.

– Meille on rakennuttu Koronatupa, joka sai nimensä siitä, että sen rakentaminen keskittyi juuri koronavuosiin. Tuvalla järjestetään esimerkiksi treffiohjelmaa, lauletaan karaokea ja tanssitaan. Sitä voi vuokrata myös henkilökohtaisiin tapahtumiin, yhdistyksen puheenjohtaja Päivi Kulmala kertoo.

Caravan-aluetta on myös laajennettu. Nyt paikkoja on yhteensä 70.

– Saimme laajennuksen yhteydessä 15 uutta paikkaa. Kaikki paikat on varustettu sähköllä, ja kentän vieraspaikoilla on myös laatoitus ja/tai nurmetus.

Huoltorakennuksen vieressä oleva kärrysauna lämpiää talvella viikonloppuisin, ja kesällä se toimii tilaussaunana. Kärrysaunan terassialueella on palju, jota voi vuokrata.

Toimisto sijaitsee sisääntulotien varrella, ja alueisännät päivystävät kesäaikaan.

– Talvella tämä on omatoimialue. Kun soittaa isäntäpuhelimeen, saa ohjeistuksen, miten toimia ja mistä mitäkin löytyy. Isäntäpuhelimen haltija on lähettyvillä, jos esimerkiksi tarvitsee ostaa kaasua. Kärrysaunaa lämmitetään talvella kävijöiden mukaan. Jos vieraita on, sauna lämpiää.

Toinen, puulämmitteinen sauna sijaitsee lammen rannalla.

– Se on kovin suosittu, ja siellä saa mahtavat löylyt, Kulmala lisää.

Lisää uudistuksia on luvassa

Tänä talvena on suunnitelmissa rantasaunan pesutilan lattian ja saunan lauteiden uusinta.

– Myöhemmin muokkaamme inva-käytössä olevia tiloja käytännöllisemmiksi, ja lasten leikkipaikka tehdään uuteen paikkaan. Lisää caravan-paikkojakin on tulevaisuudessa luvassa, koska kausi- ja vuosipaikat alkavat olla varattuina.

Alueen läheisyydestä löytyy hyviä maastoja ympärivuotiseen liikkumiseen. Liikuntakeskus Pajulahti sijaitsee noin kilometrin päässä uimahalleineen ja seikkailupuistoineen.

– Kesäaikaan täältä löytyy kivoja kävelyreittejä muutamalle laavulle, joissa pääsee grillaamaan ja uimaan. Myös maastopyöräilijöille löytyy hyviä reittejä.

Yhdistys järjestää muun muassa suositut Turvatreffit toukokuussa ja elokuun Elotreffit.

– Elotreffien yhteydessä juhlitaan samalla yhdistyksen syntymäpäiviä. Silloin muun muassa syödään kakkua, pelataan sekä tanssitaan illalla. Ja juhannusta vietetään perinteisesti yhdessä ollen ja saunoen. Juhannuspäivänä kokoonnumme ruokailemaan pitkän pöydän äärelle nyyttikesteihin.

Syksyllä vietetään yleensä myös Halloween-juhlaa treffien merkeissä, jolloin parhaat puvut ja valoasetelmat palkitaan. Iltaa jatketaan musiikin ja tanssin parissa.

Marras–joulukuun taitteessa on vuorossa pikkujouluviikonloppu.

– Keräämme tarjoiltavat perinteisesti nyyttikestiperiaatteella, yhdistys on tarjonnut kinkun. Pikkujouluihin ovat tervetulleita kaikki, ja ilmoittautumisia otetaan vastaan marraskuun alusta alkaen. Tervetuloa vaan viihtymään kanssamme! Kulmala kutsuu.

Sfckeravaanari.fi

Teksti ja kuva: Pirjo Kärkinen

Lue myös nämä esittelyt

Onni löytyy Koskenniemeltä

Onni löytyy Koskenniemeltä

Hartolan Gasthaus Camping Koskenniemellä kevät on jo sulattanut Tainionvirran jäät ja vesi virtaa vapaana pienen koskikaran niiaillessa rantakivellä. – Täällä on hiljaista talvisaikaan, ja jos osaisi laskea, ei tätä kannattaisi pitää auki kuin toukokuusta lokakuuhun.

Leirintää Tähtisillan kupeessa

Leirintää Tähtisillan kupeessa

Heinolan Heinäsaari sijaitsee saaressa lähellä Heinolan keskustaa. Tähtisillan lähistöltä löytyvä Heinäsaari on avoinna ympäri vuoden.

Telaranta metsän siimeksessä

Telaranta metsän siimeksessä

Nykyisin Telarannan aluetta hoitavat Olli Lehtiö ja Mirja Koivunen, mutta toiminnan aloittivat jo vuonna 1959 Ollin vanhemmat. Telaranta tarjoaa edelleenkin luonnonrauhaa kauniin järvimaiseman äärellä.