Herrasmanni – uudistuva leirintäalue

Herrasmannin leirintäalue sijaitsee yleisen uimarannan kupeessa Lahden Ahtialassa.

Ahtialassa sijaitsevalle Herrasmannin leirintäalueelle on noin kahdeksan kilometriä Lahden keskustasta. Jo vuonna 1960 perustettu alue on avoinna kesäaikaan ja toimii muuna aikana omatoimialueena.

Aluetta ovat jo viitisen vuotta pyörittäneet Matti Auvinen ja Mika Leppänen.

Vuosi sitten valmistui uusi ja ajanmukainen huoltorakennus. Merkittävä uudistus oli myös kunnallistekniikkaan liittyminen.

– Uudessa huoltorakennuksessa meillä on pieni keittiö, pyykinpesumahdollisuus, uudet vessat ja suihkut. Lisäksi saatiin kemssan tyhjennysmahdollisuus, mitä ei aiemmin ollut, alueen varavastaava Mika Leppänen kertoo.

Herrasmannissa on 50 sähköllä varustettua caravan-paikkaa sekä mökkimajoitusta. Myös telttailu on sallittu.

Kesäkuun alusta elokuun loppuun yöpymishintaan sisältyy majoittujien sauna keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Saunoja voi kesällä varata myös yksityiskäyttöön.

– Huoltorakennuksen palvelut ovat myös talvella käytettävissä, ja saunankin voi vuokrata, kunhan sen itse lämmittää, Leppänen lisää.

Herrasmannissa on vuorokausi-, viikko- ja kuukausipaikkojen lisäksi myös kausipaikkamahdollisuus sopimuksen mukaan.

Alueen laajennus valmisteilla

Leirintäalue kuuluu laajempaan luontokokonaisuuteen, joka käsittää Alasenjärven kaakkois- ja itärannan metsikköineen. Rannan polkuja pitkin pääsee järven itäpuolen polkuverkostolle.

Lemmikit ovat tervetulleita Herrasmanniin. Lähistöltä löytyy koirien uittopaikka sekä laavu tulistelupaikkoineen.

Alueen vastaanotto löytyy huoltorakennuksen kahvilasta, joka on avoinna koko kesäkauden päivittäin. Kahvilassa on anniskeluoikeudet sekä ilmainen WiFi.

– Lähivuosien suunnitelmissa on myös uusi isompi huoltorakennus. Siihen tulee 400 neliötä ja ravintolaan sata asiakaspaikkaa sekä palveluita myös uimarantakävijöille. Toteutukseen tosin menee vielä neljä viisi vuotta, Leppänen jatkaa.

Aivan alueen vieressä on hiekkapohjainen, loivasti syvenevä yleinen Herrasmannin EU-uimaranta, joka sopii mainiosti myös lapsille.

Herrasmannissa järjestetään myös tapahtumia.

– Meillä on ollut lastenpäivää, venetsialaisia ja juhannuksen viettoa. Lisäksi on suosittuja karaokeiltoja. Ensi vuonna mennään suurin piirtein samalla ohjelmistolla.

Kaupungin palvelut ovat leirintäalueella vieraileville helposti saavutettavissa, sillä Lahden keskustaan pääsee linja-autolla alueen lähistöltä noin tunnin välein. Lähistöllä sijaitsee myös pari markettia, R-kioski ja apteekki sekä leikkipuisto.

20-vuotinen vuokrasopimus mahdollistaa alueen pitkäjänteisen kehittämisen.

– Ennen varsinaisen huoltorakennuksen aloittamista meidän on saatava loppuun alueen laajennusprojekti. Laajennusalueen myötä saamme puolet lisää paikkoja, Leppänen lupaa.

Hersku.fi

Teksti ja kuva: Pirjo Kärkinen

Lue myös nämä esittelyt

Onni löytyy Koskenniemeltä

Onni löytyy Koskenniemeltä

Hartolan Gasthaus Camping Koskenniemellä kevät on jo sulattanut Tainionvirran jäät ja vesi virtaa vapaana pienen koskikaran niiaillessa rantakivellä. – Täällä on hiljaista talvisaikaan, ja jos osaisi laskea, ei tätä kannattaisi pitää auki kuin toukokuusta lokakuuhun.

Kangaslampi metsän siimeksessä

Kangaslampi metsän siimeksessä

Nastolassa sijaitsevaa SF-Caravan Kerava ry:n omaa aluetta Kangaslampea on uudistettu paljon viime vuosien aikana. – Meille on rakennuttu Koronatupa, joka sai nimensä siitä, että sen rakentaminen keskittyi juuri koronavuosiin.

Pieni ja kodikas Mylly-Mäkelä

Pieni ja kodikas Mylly-Mäkelä

Pienen väännön jälkeen Mylly-Mäkelän leirintäaluelupakin hyväksyttiin. Alkoi alueen kehitystyö, joka jatkuu edelleen – sitä mukaa kuin varat riittävät.