Näverniemen Lomakylä joen rannalla

Näverniemen Lomakylän sijainti vastaa monen etelän ihmisen toivetta asuinpaikasta: veden äärellä, keskellä luontoa ja lähes keskustassa.

Lomakylä sijaitsee vuolaan Ivalojoen rannalla, joenmutkan muodostamalla pitkällä Näver­niemellä. Omaa joenrantaa lomakylällä on 250 metriä. Vastarannalla näkyy vain asumatonta ranta­metsikköä, eivätkä tunturitkaan ole kaukana.

Ivalojoella järjestetään monenlaista toimintaa, jo­kiveneilyä ja kalastusta. Ja vaikka asutaan luonnon keskellä, kuntakeskuksen palvelut löytyvät silti vain kävelymatkan päässä. Ivalon kauppoihin vie hyvä kä­vely- ja pyörätie, ja matkaa palveluille on vain puoli­sentoista kilometriä.

Ivalon lentokenttä on yhdeksän kilometrin pääs­sä. Suuri osa lomakylän matkailijoista tuleekin Eu­roopasta.

Mökkejä, huviloita ja caravan-alue

Näverniemen alueelle tultaessa ohitetaan ensiksi tila­vat punaiset 1–3 majoittujan rivitalohuoneistot, joissa on muun muassa minikeittiö, kylpyhuone ja tv. Rivi­talon jälkeen tullaan pysäköintialueelle, jonka vierel­lä seisoo ravintola toimistoineen. Toisella suunnalla näkyy pitkä rivistö pienempiä leirintämökkejä ja toi­saalla sinisiä hirsihuviloita.

– Hiljattain remontoiduissa 2–8 henkilön mökeis­sä on täydelliset keittiöt ja omat saunat. Kesällä meil­lä on yhteensä 130 vuodepaikkaa ja talvellakin yli 60, Henri Könonen kertoo.

Näverniemessä pääpaino on selvästi mökinvuok­rauksessa, mutta karavaanareille ja telttailijoillekin löytyy oivat oltavat. Sinisten mökkien takana lähel­lä rantaa on hyvän kokoinen nurmikenttä. Alueella on 55 matkailuajoneuvopaikkaa, joista 45 on varus­tettu sähköllä. Kemssantyhjennyspaikka ja ajokai­vokin löytyy.

Kaikki wc- ja suihkutilat on remontoitu 2016, ku­ten myös iso rantasauna. Saunomaan pääsee tilauk­sesta, ja Ivalojokeen voi pulahtaa saunan edustan ui­malaiturilta. Lapsille löytyy hyvä uimaranta lomaky­län vierestä.

Ympärivuotista toimintaa

Näverniemen mökkitarjonta on ympärivuotista.

– Vieraistamme ylivoimaisesti suurin enemmistö on ulkomaalaisia, Könönen kertoo.

Lomakylältä on hyvät yhteydet talvisille harras­tuspaikoille, moottorikelkka- ja latureitistöille. Hus­kykoira-, moottorikelkka- tai porosafari järjestyy Lo­makylän kautta.

– Yli 90 prosenttia liikevaihdostamme tuleekin tal­vella, Könönen lisää.

Narkka.com

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Mökkikylä Torassieppi on vanha kestikievari

Mökkikylä Torassieppi on vanha kestikievari

Torassieppi kuuluu samaan yritysryhmään kuin Harriniva ja Galdotieva sekä Hotelli Jeris ja Kilpisjärven Kilpis. Kolme ensin mainittua tarjoavat paikkoja myös karavaanareille.

Lumoava Lemmenjoki

Lumoava Lemmenjoki

Lemmenjoen kansallispuiston retkeilyreittien lähtöpaikalle vie hyvälaatuinen asvalttitie. Kapeahkolla tiellä kohtaamiset vastaantulijoiden kanssa pitää kuitenkin osuttaa levennyksille.

Gondoli-hissi kulman takana

Gondoli-hissi kulman takana

Sport Resort Ylläksen Caravan-alue sai alkunsa vuonna 1983.