Näverniemen Lomakylä joen rannalla

Näverniemen Lomakylän sijainti vastaa monen etelän ihmisen toivetta asuinpaikasta: veden äärellä, keskellä luontoa ja lähes keskustassa.

Lomakylä sijaitsee vuolaan Ivalojoen rannalla, joenmutkan muodostamalla pitkällä Näver­niemellä. Omaa joenrantaa lomakylällä on 250 metriä. Vastarannalla näkyy vain asumatonta ranta­metsikköä, eivätkä tunturitkaan ole kaukana.

Ivalojoella järjestetään monenlaista toimintaa, jo­kiveneilyä ja kalastusta. Ja vaikka asutaan luonnon keskellä, kuntakeskuksen palvelut löytyvät silti vain kävelymatkan päässä. Ivalon kauppoihin vie hyvä kä­vely- ja pyörätie, ja matkaa palveluille on vain puoli­sentoista kilometriä.

Ivalon lentokenttä on yhdeksän kilometrin pääs­sä. Suuri osa lomakylän matkailijoista tuleekin Eu­roopasta.

Mökkejä, huviloita ja caravan-alue

Näverniemen alueelle tultaessa ohitetaan ensiksi tila­vat punaiset 1–3 majoittujan rivitalohuoneistot, joissa on muun muassa minikeittiö, kylpyhuone ja tv. Rivi­talon jälkeen tullaan pysäköintialueelle, jonka vierel­lä seisoo ravintola toimistoineen. Toisella suunnalla näkyy pitkä rivistö pienempiä leirintämökkejä ja toi­saalla sinisiä hirsihuviloita.

– Hiljattain remontoiduissa 2–8 henkilön mökeis­sä on täydelliset keittiöt ja omat saunat. Kesällä meil­lä on yhteensä 130 vuodepaikkaa ja talvellakin yli 60, Henri Könonen kertoo.

Näverniemessä pääpaino on selvästi mökinvuok­rauksessa, mutta karavaanareille ja telttailijoillekin löytyy oivat oltavat. Sinisten mökkien takana lähel­lä rantaa on hyvän kokoinen nurmikenttä. Alueella on 55 matkailuajoneuvopaikkaa, joista 45 on varus­tettu sähköllä. Kemssantyhjennyspaikka ja ajokai­vokin löytyy.

Kaikki wc- ja suihkutilat on remontoitu 2016, ku­ten myös iso rantasauna. Saunomaan pääsee tilauk­sesta, ja Ivalojokeen voi pulahtaa saunan edustan ui­malaiturilta. Lapsille löytyy hyvä uimaranta lomaky­län vierestä.

Ympärivuotista toimintaa

Näverniemen mökkitarjonta on ympärivuotista.

– Vieraistamme ylivoimaisesti suurin enemmistö on ulkomaalaisia, Könönen kertoo.

Lomakylältä on hyvät yhteydet talvisille harras­tuspaikoille, moottorikelkka- ja latureitistöille. Hus­kykoira-, moottorikelkka- tai porosafari järjestyy Lo­makylän kautta.

– Yli 90 prosenttia liikevaihdostamme tuleekin tal­vella, Könönen lisää.

Narkka.com

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Ylläksellä vaunulta suoraan ladulle

Ylläksellä vaunulta suoraan ladulle

Jos mielit tutustumaan Ykkös Caravanin uutukaisiin tiloihin, kurvaa kohti pohjoista.

Lähdetäänpä Livohkaan

Lähdetäänpä Livohkaan

Livojärvi on sokkeloinen ja risainen monine saarineen, salmineen ja niemineen. Maasto tarjoaa mukavat mahdollisuudet retkeilyyn, hiihtoon ja kalastukseen.

Läheltä rinteitä löytyy luonnonrauhaa

Läheltä rinteitä löytyy luonnonrauhaa

Pyhän Asteli on murtomaahiihtäjien ja hieman varttuneemman väen suosiossa. Tunturialueen laduille pääsee helposti.