Icepark Inari Camping keskellä kylää

Aivan Inarin keskustasta löytyy uusi caravan-alue Icepark Inari Camping, joka on kesällä leirintäalue ja talvella jääveistospuisto.

Entisen alakoulun pihalla on kesällä matkailuajoneuvoja ja talvella upeita jääluomuksia.

– Caravan-alue avattiin heinäkuussa 2021, kertoo Jyväskylästä alueelle kesätöihin muuttanut Minka Nieminen.

Alue aloitti toimintansa viime talvena, kun Inarin Iceparkiin syntyi taiteilija Aletta Ranttilan johdolla jääveistoksia, saamelaisen mytologian inspiroimia taruolentoja. Yleisön iloksi alueella oli myös muun muassa musiikkiesityksiä ja poroja, ja joulun seudulla paikalla vieraili tietysti Joulupukki.

– Ostimme vanhan Inarin koulun, ja aloimme remontoimaan sitä. Rakennamme koulun alakertaan tiloja taiteilijoille ja käsityöläisille sekä pieniä asuntoja yläkertaan, Juha Ovaska kertoo.

Sijainti keskeisellä paikalla tuo monia etuja. Lapissa matkaavan karavaarin on helppo pysähtyä alueella, koska se sijaitsee aivan kylää halkovan päätien vieressä. Toisella puolella taas aukeaa Inarijärven aava selkä.

Maisemasaunan tunnelmaan

Vanha koulurakennus jakaa pihan kahteen osaan. Portin puolella on avoimempaa nurmikenttää, ja takapihan kangasmaastoa suojaavat mukavasti mahtavat 350-vuotiaat Lapin hongat.

Vessa- ja suihkutilat ovat koulurakennuksen alakerrassa. Siellä on myös pesukone ja kuivuri. Alueelta löytyy myös kemssantyhjennys, ajokaivo ja raikasvesipiste. Kaasua saa tarvittaessa viereiseltä huoltoasemalta.

Pihapiirissä on tulipaikka sekä grillikota. Polttopuut sisältyvät majoitushintaan. Pihan perällä on pieni kesäkeittiö.

– Kyökissä ei ole hienouksia, mutta kaikki tarpeellinen keittämiseen ja tiskaukseen löytyy. Matka on vasta alussa, ja uutta kehitellään, Ovaska lisää.

Alueella on kaksi saunaa, joista toinen on sähkösauna. Tynnyrimallinen maisemasauna on alueen rannan puoleisella rajalla. Järvelle suuntaava pääty on melkein kokonaan suurta ikkunaa.

Uimaankin pääsee Inarijärveen, sillä saunalta laskee alas rantaan lyhyt polku. Ranta on hienoa hiekkaa.

Vesille pääsee myös vuokrakanootilla tai uisteluvarusteisella Busterilla. Inarijärven risteilyaluksen laiturille on matkaa parisataa metriä.

Palvelut ovat lähellä

Kaikki kauppapalvelut löytyvät aivan Inari Campingin vierestä. Elintarvikeliikkeitä on kaksi, ja laajassa matkamuistomyymälässä on myös vaatteita.

Muutaman sadan metrin päässä on Saamelaismuseo Siida. Ulkomuseo on avoinna, ja uudistettu näyttelyhalli avataan maaliskuussa 2022.

Toisella puolella tietä Juutuanjoen rannalla on Saamelaiskeskus Sajos. Erikoisen mallisessa rakennuksessa on näyttelytiloja, lounaskahvila sekä Duodji Shop, jossa on myynnissä muun muassa saamenkäsityöyhdistyksen lankoja, käsitöitä, koruja, kirjoja ja musiikkia.

Inaricamping.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Pitkät perinteet Ukonjärvellä

Pitkät perinteet Ukonjärvellä

Kun ajetaan Ivalosta pohjoiseen 11 kilomet­riä, tullaan Inarijärven eteläisen lahdelman eli Ukonjärven rantaan. Ukonvaaran Loma­kylä löytyy Sovintovaaran ja Inarijärven välisestä loi­vasta rinteestä.

Erähenkisen tukikohta lähellä Norjaa

Erähenkisen tukikohta lähellä Norjaa

Kun jatkaa matkaa Enontekiön Hetan kirkonkylältä pohjoiseen, ohitetaan havupuuraja ja jäljellä on vain matalaa risukkoa. Täällä Suomen ”olkapäällä” tuntee olevansa keskellä ei mitään.

Ylläksellä vaunulta suoraan ladulle

Ylläksellä vaunulta suoraan ladulle

Jos mielit tutustumaan Ykkös Caravanin uutukaisiin tiloihin, kurvaa kohti pohjoista.