Lohijoen rannalla on hyvä leiriytyä  

SF-Caravan Peräpohjolan Hopeaperä sijaitsee Simojoen rannalla noin 90 kilometriä Torniosta.

Yli 40-vuotias SF-Caravan Peräpohjola on hallinnut Lohirantaa jo pitkään, sillä ensimmäinen vuokrasopimus Hopeaperän alueesta allekirjoitettiin vuonna 1981.

Vuosien toiminta näkyy alueella. Erilaisia huoltorakennuksia, oleskelutiloja ja saunoja on ehditty talkoilla rakentaa useita, vanhimpia on jo uusittukin.

Päärakennukset on ryhmitelty mukavasti keskeiselle paikalle. Läheltä porttia löytyvät toimisto, vessat ja suihkut sekä kemssantyhjennys. Saman katon alla on myös kioski, talvitiskipaikka, pyykinpesumahdollisuus sekä keittiö, josta löytyy sekä sähköliesi että mikroaaltouuni.

– Syksyllä 2019 rakennusta remontoitiin niin, että sen jatkeeksi tehtiin uudet toimisto- ja arkistotilat, yhdistyksen puheenjohtaja Aimo Takkinen kertoo. Päärakennuksen kylkeen kasvoi yleinen oleskelutila nimeltään Mutteri. Nimi tulee sen kuusikulmaisesta muodosta. Mutterissa on avarat oleskelu- ja kokoontumistilat, tv- sekä karaokelaitteet.

Mutterin vierestä löytyy sähkösauna, jota käytetään talvisaikaan.

Simojoen rantapenkereellä

Rantasaunasta pääsee pulahtamaan Simojokeen kesäaikaan.

– Remontoimme saunan viime keväänä. Miehille ja naisille on omat saunavuoronsa. Mutterin sähkösauna on talvikäytössä, mutta sitä käytetään kesällä tilaussaunana, Takkinen sanoo.

Alueen toisella laidalla on Hopeapirtti. Rakennuksen lattia ja seinät uusittiin vuoden 2018 aikana. Hopeapirtissä järjestetään lavatanssit juhannuksena sekä Elotreffeillä. Pirtin viereiset vessat ovat melko uudet, ja naisten wc:ssä on myös suihku.

Alueella on hyvät grillausmahdollisuudet, ja rantasaunan lähellä on myös grillikota. Alueen toisella kulmalla on laavu.

Ympärivuotinen alue

Hopeaperä toimii ympäri vuoden. Kesällä alueella on isäntäpäivystys, mutta syyskuun alusta alkaen toimitaan omatoimialueena.

Alueella on 120 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa.

– Alueelle kirjautuminen nopeutuu, kun matkustajailmoituksen tekee etukäteen netissä, Takkinen sanoo.

Myös talvella Hopeaperässä järjestetään erilaisia tapahtumia kuten esimerkiksi pikkujoulut ja Uudenvuoden vastaanotto.

Simojoki on kuulu lohijoki. Talviaikaan Simojoesta saa pilkkimällä muun muassa ahventa sekä matikoita koukuilla. Kalastuslupia myy Metsähallitus. Simojoen jäätä on myös mukava lähteä hiihtelemään, mutta virtapaikkoja on syytä varoa.

Kesäaikaan erikoisista lintulajeista sekä suoalueista kiinnostuneille löytyy katsottavaa 15 kilometrin päästä Martimoaavan soidensuojelualueelta. Hangassalmenaholla on pysäköintipaikka, vessa ja laavu. Lähimmälle lintutornille on pitkospuureitti, jonne matkaa on alle kilometrin verran.

Sites.google.com/site/sfcperapohjola

Teksti ja kuva: Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 6/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Majoittumaan etelärinteiden juurelle

Majoittumaan etelärinteiden juurelle

Ylläsjärvellä on pieni kylä, josta löytyy muun muassa K-Market Eelin kauppa, jokunen ravintola, majoitusliikkeitä ja parturi. Kylältä kääntyy risteys pohjoiseen Ylläkselle, ja lopulta tie kipuaa jyrkähköä mäkeä puurajan tuntumaan.

Valkeaporo kultajoen läheisyydessä

Valkeaporo kultajoen läheisyydessä

Valkeaporo sijaitsee Länsi-Lapin Kittilään vievän tien varrella. Alueella on hyvä yöpyä, jos ei halua iltaa vasten lähteä ajamaan reittiä, joka on usean kymmenen kilometrin matkalta täysin asumatonta kairaa.

Kyrön Lomassa on tehty remonttia ja laajennuksia

Kyrön Lomassa on tehty remonttia ja laajennuksia

Kyrön Loma sijaitsee Raattamassa, aivan Pallaksen kansallispuiston tunturien juurella. Kyrön Loman pihaan ajajia tervehtivät rämäkän punaiset rakennukset.