Harrinivalla nautitaan monipuolisesta ohjelmasta

Harrinivan Lomakeskus sijaitsee joen rannalla pari kilometriä Muonion kirkon eteläpuolella.

Edellisen kerran vierailimme Harrinivassa juhannuksena. Silloin paikat olivat täynnä matkailuajoneuvoja, ja rannassa roihusi illalla mahtava kokko.

Nautimme hienosta Aurora Wellness -saunaosastosta, ja kylvimme rannassa lämpimässä porealtaassa, jääkylmän Muonionjoen kuohuessa vierellämme.

Nyt olimme liikkeellä talvella, ja matkailuajoneuvopaikoilla oli hiljaista.

– Harrinivan caravan-alue on täysipainoisesti käytössä vain kesäkuukausina, mutta talvellakin leiriytyminen onnistuu. Kannattaa soittaa etukäteen, sillä pihalla saattaa olla menossa talviaktiviteettejä, Joonas Saarinen kertoo.

Harriniva on avoinna vuoden, paitsi touko- ja lokakuussa. Saunaosasto porealtaineen on varattavissa myös talvisaikaan.

Lisää caravan-paikkoja

Caravan-alueelle lisättiin muutama vuosi sitten paikkoja, ja nyt sähköistettyjä caravan-paikkoja on 32. Vanhemmat ajoneuvopaikat ovat rannassa, kosken tuntumassa. Uusia paikkoja on pengerretty ylös rinteeseen.

Alueella on kesäkeittiö, vessat ja suihkut, ja rannasta löytyy tilava kota grillaamiseen ja illanviettoon.

Joen rannasta löytyy leirintämökkejä sekä uudempia isompia mökkejä, joissa on oma keittiö ja sauna.

Harrinivan pääpaino on hotelli- ja mökkimajoituksessa. Hotellin 64 huonetta tarjoavat majoitusta jokaiseen makuun. Huoneita löytyy pienemmästä kahden hengen huoneesta aina saunalliseen sviittiin saakka. Ravintola on 230-paikkainen.

Paikan nimi Harriniva Hotels & Safaris kertoo, että tärkeä osa toimintaa ovat erilaiset ohjelmapalvelut. Tarjolla on husky-, poro- ja moottorikelkkasafareita sekä monia muita aktiviteetteja kuten lumikenkäretkiä ja mikroautoilua Muonionjoen jäälle auratulla radalla.

Järjestettyä tai omatoimista ulkoilua

Varmaankin tunnetuimpia Harrinivan safareista ovat koiravaljakkoretket. Koiratarhasta löytyy viitisen sataa haukkujaa. Kesällä vieraillessamme koirat olivat lomalla ja pitivät meteliä vain ruoka-aikaan. Talvella huskyt suorastaan kiljuvat innosta, kun tietävät pääsevänsä vetämään rekeä.

Rekiretkiä on monen mittaisia. 12 kilomerin mittaisella erämaaretkellä tutustutaan Torassiepin koiratarhaan, joka on samaa yritystä Harrinivan ja Galdotievan kanssa. Torassieppiin järjestetään myös lounasretkiä moottorikelkalla. Samalla vieraillaan yhdellä Suomen vanhimmista porotiloista.

Myös useamman vuorokauden retket ovat mahdollisia, esimerkiksi Pallas-Yllästunturien maisemiin.

Harrinivan ympäristössä on hyvät mahdollisuudet myös omatoimiseen ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on laajalti hiihto- ja lumikenkäilymaastoja. Olostunturin laskettelukeskukseen on matkaa muutama kilometri.

Kylän keskustan nähtävyyksiä on vanha puukirkko vuodelta 1817. Rakennus säästyi jostain syystä Lapin sodassa, mutta sen sisäosat hävitettiin. Muonion keskustan tuntumassa on luontotalo Kiela.

Harriniva.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Valkeaporo kultajoen läheisyydessä

Valkeaporo kultajoen läheisyydessä

Valkeaporo sijaitsee Länsi-Lapin Kittilään vievän tien varrella. Alueella on hyvä yöpyä, jos ei halua iltaa vasten lähteä ajamaan reittiä, joka on usean kymmenen kilometrin matkalta täysin asumatonta kairaa.

Lähdetäänpä Livohkaan

Lähdetäänpä Livohkaan

Livojärvi on sokkeloinen ja risainen monine saarineen, salmineen ja niemineen. Maasto tarjoaa mukavat mahdollisuudet retkeilyyn, hiihtoon ja kalastukseen.

Levi – monenmoisille menijöille

Levi – monenmoisille menijöille

Kittilän Sirkka on nuorekas ja menevä talvilomakylä, ja Levi on sen tunnettu laskettelukeskus. Kun puhutaan Sirkan kylästä, käytetään yleisesti nimeä Levi.