Laatua ja monipuolisuutta ympäri vuoden

Santalahti Resort on yksi viidestä viiden tähden leirintäalueesta Suomessa.

Kotkassa sijaitseva Santalahti Resort on tasokas alue, joka on vuosien myötä vain nostanut tasoaan. Aluetta on myös laajennettu. Alkuperäisen leirintäalueen taakse syntyi yksi alue ja toimisto- ja ravintolarakennuksen viereen toinen alue.

Sähköllisiä matkailuajoneuvopaikkoja on nyt 120, joista 70 on varustettu kaapeliverkon digiliitännällä. 11 paikkaa on varattavissa ennakkoon. Loput täytetään saapumisjärjestyksessä leiriytyjän valinnan mukaan. Useimmat asvaltoidut vaunupaikat ovat läpiajettavia taskuja.

Lähinnä respaa oleva vaunualue on ympärivuotisessa käytössä.

Uuden alueen laidalla on huoltorakennus, josta löytyvät siistit ja modernit vessat ja suihkut sekä tiskipaikka.

Vanhimman alueen vaunupaikkojen vierellä on kumpuilevaa metsikköä telttailijoille. Kesähuoltorakennuksesta löytyy vessojen ja suihkujen lisäksi keittiötilat, joita etenkin telttailijat käyttävät. Resortin alueella on myös tv-huone.

– Alueella pääsee grillaamaan grillikatoksessa ja kahdessa kodassa. Myös yleisellä uimarannalla on grillipaikkoja. Puita saa ilmaiseksi alueelta, kertoo Santalahti Resortin Katriina Halles-Markkola.

Santalahden luontopolunkin varrella voi grillata, kunhan muistaa ottaa omat puut mukaan.

Upea mökkitarjonta ja saunamaailma

Santalahti Resortin mökkitarjonta on laajaa sekä kokonsa että varustetasonsa puolesta. Pienimmät glamping-mökit ovat kahdelle tai neljälle hengelle. Alueella on myös suihkullisia mökkejä kahdelle tai neljälle hengelle sekä saunamökkejä viidelle.

Santa Glass Villoista avautuvat mahtavat maisemat. Mökeissä on kolme lasiseinää ja terassilla oma ulkoporeallas.

– Luksushuoneistoihin mahtuu kymmenen henkeä ja Villa Aavaan 18. Netistä löytyy meidän mökkitarjouksiamme, jotka sisältävät aktiviteettejä, Halles-Markkola jatkaa.

Mökkien saunojen lisäksi alueella on useita saunoja. Rantarinteessä on saunamaailma, jossa on muun muassa luolasavusauna. Santa Glass -saunassa on lasikatto ja suihku sisällä.

– Sen kupeeseen upean merimaiseman äärelle on juuri valmistunut mahtava lämminvesiallas.

Hienohiekkaisen rannan tuntumassa on saunoja, jotka ovat iltaisin tilaussaunoja, mutta kesäaamuisin kaikkien leiriytyjien vapaasti käytettävissä.

Kaikki varaukset hoituvat verkon kautta.

Ympärivuotinen bistro

Alueen portilla on ravintola Bistro Santalahti, jossa toimii myös alueen vastaanotto. Minimarketista löytyy grillattavaa, naposteltavaa ja juotavaa.

Itse bistrossa on 400 asiakaspaikkaa. Bistron meripaviljongissa on avattavat lasiseinät ja katto. Ruokalistalta löytyy pikkusnacksiä, isoja hampurilaisia ja salaatteja. Koirille on oma ruokalista. Talviajan tarjouksena on koirille ilmaiset tapakset. Vuonna 2022 Santalahti valittiin Suomen koiraystävällisimmäksi alueeksi.

Kesän 2024 tapahtumakalenteri julkaistaan helmi–maaliskuussa.

Santalahti.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Kevätinlahdella riittää aurinkoa

Kevätinlahdella riittää aurinkoa

Kevätin kahden hehtaarin kokoinen alue sijaitsee Kevätinlahdella, Kymijoen vesistöön kuuluvan Rapojärven rannalla. Kevätillä on pitkä leirintähistoria.

Tykkimäellä saa lapsettaa!

Tykkimäellä saa lapsettaa!

Tykkimäki Resortin kokonaisuuteen kuuluvat telttailu- ja caravan-alueet, huvila- ja mökkimajoitusta, saunoja, ravintola sekä aktiviteettipalveluita. Alueelta löytyneekin jokaisen kukkarolle sopiva yöpymisvaihtoehto.

Leirintää Suomen kaakkoiskulmalla

Leirintää Suomen kaakkoiskulmalla

Virolahden kunta on Suomen kaakkoiskulmassa lähellä Venäjän rajaa. Sen kuntakeskuksesta Virojoelta muutaman kilometrin päässä sijaitseva Vaalimaa Camping on rakennettu Suomenlahden pohjoiseen pistävän pienemmän lahdelman, Rautalanselän, rannalle.