Parasta Purhoa

Monissa keskusteluissa Purhoa kehutaan. Jo pikavisiitillä huomaa, että asiakas on Purhossa ykkönen.

SF-Caravan Kymenlaakso ry:n omistamalla alueella Purhossa näkee talkootyön mahdin. Menneen talven lumien alta paljastuu hiljalleen kodikas ja viihtyisä leirintäalue, jolla asiakas on ykkönen. 70-luvulla perustettu alue on päivitetty tähän päivään jo aikaa sitten. Huoltotilat ovat tyylikkäät, saunat nykyaikaiset ja rakennukset hyvässä kunnossa.

Saunavesien lämmityksessä Purhossa ollaan ajan hermolla, sillä vesi lämpenee aurinkovoimalla. Jos auringon teho ei riitä, automatiikka huolehtii veden lämmittämisestä öljyllä.

– Jotain pitää aina kehitellä, yhdistyksen puheenjohtaja Timo Rusi myhäilee.

Laajennettu saunarakennus pitää sisällään kaksi vähän erilaista ja erikokoista saunaa.

– Toinen sauna lämpenee puilla ja toisen kiuas öljyllä. Miesten ja naisten saunavuorot ovat samaan aikaan ja joka toinen ilta myös sauna vaihtuu, yhdistyksen varapuheenjohtaja Kai Lehtinen esittelee. Hän kertoo, että puusaunan nurkalla merkkilaite kertoo, kenen vuoro on saunoa isommassa puusaunassa.

Talvella Purhossa pääsee suoraan saunasta avantoon. Avanto pysyy avoimena pumpun avulla, joka sulkeutuu automaattisesti valokennon avulla.

Kesäaikaan rannassa lämpenee myös telttasauna. Telttasauna on Rusin mukaan etenkin pikkuväen suosiossa.

Purhon leikkipaikka on monipuolinen ja ajanmukainen.

Alue käytössä ympäri vuoden

Ympäri vuoden avoinna olevalla alueella on tarjolla tarvittavat peruspalvelut talvella käytettävää ajokaivoa myöten. Yhdistyksellä on yksi palkattu työntekijä, joka huolehtii alueen siisteydestä, lumitöistä sekä myös vastaanotosta. Alueella on käytössä kassajärjestelmä.

– Vastaanoton ja Puuhapirtin kassat ovat yhteydessä toisiinsa. Se helpottaa kirjanpitoa, Timo Rusi kertoo.

Alueen sisäoleskelutilana toimivassa Puuhapirtissä järjestetään viikonloppuisin karaoketansseja ja siellä on myös pubi. Pirtillä on myös tv, videot ja pelikone.

Alueella on astianpesupaikkoja kahdessa rakennuksessa, pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Suihkuja löytyy sekä toimistorakennuksesta että Puuhapirtiltä. Alueelta löytyy luonnollisesti myös grillikotaa sekä -katosta.

Kesäisin alueella palvelevat kioski sekä kesäterassi. Uimaranta on lapsiystävällinen. Lapsille on myös uusi ja turvallinen leikkipaikka.

– Kesällä vedämme ponttonilaiturit noin 25 metrin päähän rannasta. Uimataitoiset käyttävät niitä mielellään, Timo Rusi jatkaa.

SF-Caravan Kymenlaakso järjestää Purhossa vuoden mittaan useita treffejä. Pääsiäisen, vapun, juhannuksen ja uuden vuoden juhlinnan lisäksi alueella on myös vähän erikoisempia treffejä. Vai miltä kuulostaisivat Rokkitreffit tai naisille tarkoitettu Kohtuullisen Hutikan kerhon kokous heinäkuussa, miesten Purhon Äijät elokuussa tai Septemberfest-treffit.

– Rokkitreffeillä meillä on coverbändi, joten ohjelmistossa on varmasti vähän jokaiselle jotakin, Kai Lehtinen kutsuu.

Sfckymenlaakso.fi

Teksti Pirjo Rättyä, kuvat Timo Rusi. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 3/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Tykkimäellä saa lapsettaa!

Tykkimäellä saa lapsettaa!

Tykkimäki Resortin kokonaisuuteen kuuluvat telttailu- ja caravan-alueet, huvila- ja mökkimajoitusta, saunoja, ravintola sekä aktiviteettipalveluita. Alueelta löytyneekin jokaisen kukkarolle sopiva yöpymisvaihtoehto.

Kevätinlahdella riittää aurinkoa

Kevätinlahdella riittää aurinkoa

Kevätin kahden hehtaarin kokoinen alue sijaitsee Kevätinlahdella, Kymijoen vesistöön kuuluvan Rapojärven rannalla. Kevätillä on pitkä leirintähistoria.

Perinteikäs Palvaanjärvi

Perinteikäs Palvaanjärvi

Aikaisemmin Valkealassa sijaitsevaa Kevättiä sopimusalueenaan pitänyt SF-Caravan Kouvolan seutu ry hankki pari vuotta sitten omistukseensa Luumäellä sijaitsevan Palvaanjärven Loman. Kauppa käsitti jo toiminnassa olevan leirintäalueen, jolla oli vaunualuetta jo jonkin verran valmiina.