Kevätinlahdella riittää aurinkoa

Ympärivuotisesti toimiva Kevätti löytyy läheltä Kouvolaa. Se sijaitsee kuutostieltä viitisentoista kilomeriä pohjoiseen.

Kevätin kahden hehtaarin kokoinen alue sijaitsee Kevätinlahdella, Kymijoen vesistöön kuuluvan Rapojärven rannalla.

Kevätillä on pitkä leirintähistoria. Lauri Nikula aloitti toiminnan maillaan jo vuonna 1952. Nykyisin alueen omistaa Laurin poika Risto vaimonsa Raijan kanssa.

– Asumme alueen lähellä pyörittäen toimintaa ympärivuotisesti, Risto Nikula kertoo.

Kevätti on yleinen caravan-alue, mutta samalla se toimii SF-Caravan Kaakon Cawerit ry:n sopimusalueena. Yhdistys perustettiin helmikuussa 2013. Perustamiseen osallistui nelisenkymmentä henkeä.

–  Kausipaikkaansa alueella pitää kesällä 30–40 vaunukuntaa. Talvellakin heitä on 20–30, Nikula laskeskelee.

Järvenrantapaikka

Alueen eteläpuolelle avautuu Kevätinlahti. Aurinkoa riittää koko päiväksi. Ranta on hienoa hiekkapohjaa ja lapsille sopivan syvyistä. Lapsille löytyy myös trampoliini ja paljon tilaa temmeltää.

Kevätissä on 120 matkailuajoneuvopaikkaa, jotka kaikki ovat sähköistettyjä. Alueen maasto on hiekkapohjaista männikköä ja entistä heinäpeltoa.

Rannassa on huoltorakennus saunoineen. Viikonloppuisin yöpymismaksuun sisältyy yleinen saunavuoro. Saunominen onnistuu kaikilla samaan aikaan, sillä naisten ja miesten saunat ovat erikseen.

Viikolla yhteissaunan voi lämmittää edullisesti. Se maksaa vain kolme euroa per nenä. Yksityinen saunavuorokin on edullinen eli vain 15 euroa tunnilta

Oma tilansa löytyy myös tiskaukseen, kokkaamiseen tai sisätiloissa oleskelemiseen. Suosituin kokoontumispaikka kausipaikkalaisilla on kuitenkin huoltorakennuksen viereinen kota. Grillikotaan mahtuu pitkälti toistakymmentä henkeä.

Kemssantyhjennyspaikkoja on kaksi.

Rosvopaisteilla nähdään elokuussa

Kevätissä järjestetään vuoden mittaan erilaisia tapahtumia. Vuoden suurimpia juhlia ovat juhannus sekä loppukesän Rosvopaistit, joka järjestetään tänä vuonna 27. elokuuta. Bingoja järjestetään satunnaisesti.

Kesäaikaan alueella yöpyy myös runsain määrin Tykkimäen huvipuistossa vierailevia.

KymiRing -moottoriurheilu- ja tapahtumakeskuksesta on matkaa Kevättiin 32 kilometriä. Heinäkuun MotoGP peruttiin, mutta maailman parhaat motocrosskuskit kisaavat MM-pisteistä 13.–14. elokuuta.

Tapahtuma-aikataulut löytyvät ilmoitustaulun lisäksi Facebookista ja kotisivuilta. Tapahtumien aikaan alueella ei ole käytössä korotettuja hintoja vaan hinnat ovat samat kuin muulloin.

Kevatti.nettisivu.org

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Leirintää Suomen kaakkoiskulmalla

Leirintää Suomen kaakkoiskulmalla

Virolahden kunta on Suomen kaakkoiskulmassa lähellä Venäjän rajaa. Sen kuntakeskuksesta Virojoelta muutaman kilometrin päässä sijaitseva Vaalimaa Camping on rakennettu Suomenlahden pohjoiseen pistävän pienemmän lahdelman, Rautalanselän, rannalle.

Leppoisa Leininranta

Leppoisa Leininranta

SF-Caravan Kaakkois-Häme ry:n Leininrantaan on helppo löytää. Alue sijaitsee Iitin kunnassa vain 900 metrin päässä Lahti–Kouvola-valtatiestä.

Laatua ja monipuolisuutta ympäri vuoden

Laatua ja monipuolisuutta ympäri vuoden

Kotkassa sijaitseva Santalahti Resort on tasokas alue, joka on vuosien myötä vain nostanut tasoaan. Aluetta on myös laajennettu.