Kevät saapuu Kevättiin

Valkealan Toikkalassa sijaitseva Kevätti heräilee pikkuhiljaa kesään.

SF-Caravan Kaakon Cawerit ry:n sopimusalueena nyt viidettä vuotta toimiva Kevätti on ollut Nikuloiden komennossa yli 60 vuotta. Alueen omistaa ja sitä hoitaa edelleenkin vanha isäntäpari, Raija ja Risto Nikula.

Ympäri vuoden avoinna olevalla alueella päivystetään kesällä joka päivä ja talvella viikonloppuisin. Talvikaudella keskivertoviikonloppuna paikalla on asukkaita noin kymmenessä ajoneuvossa.

– Tänä viikonloppuna oli aika rauhallista. Edellisen viikonlopun pilkkitreffeillä sen sijaan oli melkoista vilinää. Tapahtumien aikaan porukkaa liikkuu aina paljon enemmän, mutta toiset tykkäävät tulla alueelle silloin, kun siellä on hiljaisempaa, Risto Nikula kertoo.

Alueen tapahtumista suosituimpia ovat Juhannus-, Rosvopaisti- ja Sadonkorjuutreffit. Rosvopaistia maistellaan elokuun alussa ja sadonkorjuuta juhlitaan kuukautta myöhemmin. Tykkimäen huvipuiston läheisyys tuo Kevättiin paljon vierailijoita kesäaikaan. Talviaikaankin vierailijoita käy lähinnä treffeillä. Kouvolan laskettelurinteille Mielakkaan on 18 kilometriä.

– Meidän edullisempi hintatasomme houkuttaa. Meillä sauna on lisämaksullinen palvelu, joten sitä ei automaattisesti sisällytetä yöpymisen hintaan, Nikula huomauttaa.

Alueella on miesten että naisten saunat sekä tilaussaunamahdollisuus. Saunarakennukset, kuten muutkin huoltotilat, ovat hyvin siistejä.

Kevätin alueelle on väljästi sijoitettu 120 sähköpaikkaa.

Kokoontumispaikkana grillikatos

Kevätin alue on kahden hehtaarin kokoinen ja sille mahtuu väljästi 120 sähköpaikkaa. Paikat ovat hiekkapohjaisella männikkö- ja heinäpeltoalueella. Vieraileville kävijöille on varattu alueen parhaat paikat huoltorakennuksen ja uimarannan välistä. Uimaranta on matala ja hiekkapohjainen. Kausipaikkoja on tarjolla eri puolilla aluetta.

Alueelta löytyy muun muassa kemssan tyhjennyspaikka, tiski- ja ruoanlaittopaikka ja sisäoleskelutilaa.

– Tuo grillikatos meidän suosikkikokoontumispaikkamme. Välillä se on niin täynnä, että kun nousee ylös tai ulos niin istumapaikkansa menettää, Risto Nikula myhäilee.

Alueella on kaasunmyynti. Kalaa tulee järvestä sekä kesällä että talvella. Lapsille on trampoliini ja tilaa temmeltää.

Kevätin kausipaikkalaiset tulevat enimmäkseen Lahden, Porvoon ja Helsingin suunnilta. Vieraskävijöitä nähdään vuoden mittaan eri puolilta Suomea. Nikulat asuvat aivan alueen lähistöllä, joten aluetta on helppo hoitaa ja valvoa.

– Tämä on rauhallinen alue ja asukkaat noudattavat hyvin järjestyssääntöjä, Nikula kiittelee.

Kevätin alue sijaitsee Rapojärven pohjoisrannalla, Kouvola–Mikkeli-tieltä muutama sata metriä. Kouvolasta matkaa kertyy hieman yli 17 kilometriä. Alue on helposti löydettävissä, joskin rospuuttoaikaan alueelle johtava lyhyehkö tie voi olla hieman pehmeä.

Kevatti.nettisivu.org

Teksti Pirjo Rättyä, kuvat Sfc-kaakoncawerit.fi. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 3/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Uudistuva leirintäalue aivan meren äärellä

Uudistuva leirintäalue aivan meren äärellä

Pitkienhiekkojen rannassa on toiminut pitkään leirintäalue, Hamina Camping Pitkäthiekat, joka on nyt uudessa nousussa. Vuonna 2020 alueella aloittivat uudet yrittäjät: Seppo ja Natalja Karvinen sekä tytär Marita Snellman.

Leirintää Suomen kaakkoiskulmalla

Leirintää Suomen kaakkoiskulmalla

Virolahden kunta on Suomen kaakkoiskulmassa lähellä Venäjän rajaa. Sen kuntakeskuksesta Virojoelta muutaman kilometrin päässä sijaitseva Vaalimaa Camping on rakennettu Suomenlahden pohjoiseen pistävän pienemmän lahdelman, Rautalanselän, rannalle.

Tykkimäellä saa lapsettaa!

Tykkimäellä saa lapsettaa!

Tykkimäki Resortin kokonaisuuteen kuuluvat telttailu- ja caravan-alueet, huvila- ja mökkimajoitusta, saunoja, ravintola sekä aktiviteettipalveluita. Alueelta löytyneekin jokaisen kukkarolle sopiva yöpymisvaihtoehto.