Valtava IK Camping huokuu rauhaa

Keuruulla Pohjoisjärven rannalla sijaitseva IK Campingin alue on peräti 62 hehtaarin kokoinen.

IK Campingin maasto on monipuolista, ja rantaviivaakin on liki kaksi kilometriä. Koko alueella on 1 500 caravan-paikkaa, joista 300 on varustettu sähköllä.

Upealla järvinäkymällä varustettu mökkikylä on omassa rauhassaan metsäisen kukkulan siimeksessä.

Alueella on neljä uimarantaa, frisbeegolfrata sekä sen tuntumassa sijaitseva skeittiramppi. Pienemmille lapsille on oma leikkialue SiCafen vieressä. Rantasaunat lämpiävät puilla.

IK Campingin alue on suunniteltu erityisesti kesän suurtapahtumia varten, mutta juhlien välisenä aikana alueelta löytyy rauhallisia paikkoja jokaiselle, joka arvostaa rauhaa ja päihteettömyyttä.

Alue tarjoaa kattavat palvelut karavaanareille, telttailijoille, mökinvuokraajille ja luonnollisesti myös päiväkävijöille.

IK-Palveluiden liiketoimintasihteeri Pirjo Merihonka kertoo, että leirinnän tai huonemajoituksen tyypillinen asiakas on keski-ikäinen tai iäkkäämpi pariskunta tai lapsiperhe, mutta mökeissä yöpyy myös aikuisia nuoria.

– Viime kesänä aloitettu leirinnän isäntärinki ohjaa ja opastaa leiriytymisessä ja kertoo palveluista varsinkin leirinnän vastaanoton ollessa kiinni, Merihonka lisää.

Myöhemmin kesällä ruokailemaan pääsee myös lounasravintola Isossa Padassa.

Frisbeegolfrata uudistetaan

Koronarajoitukset ovat tietenkin jonkin verran vaikuttaneet uudistuksiin sekä palvelu- ja ohjelmatarjontaan.

– Yritämme saada täksi kesäksi suunnitellun frisbeegolfradan uudistuksen toteutettua pienemmässä mittakaavassa. Tarkoitus on yhdistää viime kesän SM-kisarata Iso Heitto -rataan. Yhdistelmärata tarjoaisi sekä pro- että amatööripelaajille sopivaa haastetta.

Alueella on myös muita ulkopelimahdollisuuksia eli esimerkiksi kentät lento- ja jalkapallolle.

– Olemme suunnitelleet alueelle hartausrasteja, sekä kehitämme SiCafen ruokapalveluita ja -tarjontaa. Selvittelemme myös mahdollisuuksia ottaa joitakin ruokapaketteja myyntiin ennen kuin Iso Pata voidaan avata.

Korona-aikanakin on turvallista tulla majoittumaan.

– Meillä voi majoittua ja leiriytyä väljästi. Kahta puulämmitteistä rantasaunaa voi vuokrata yksityiskäyttöön koko illaksi. Isolla Rantasaunalla on toukokuussa lauantaisin yleiset saunavuorot. Lisäksi pyrimme järjestämään pari kevyttä ulkoilmakeikkaa SiCafella sään salliessa ja rajoitteet huomioiden.

IK Campingin lähistöllä on loistavat ja monipuoliset maastot ulkoiluun, retkeilyyn ja pyöräilyyn. Lisäksi lähiseuduilta löytyy monia hyviä matkakohteita kuten esimerkiksi Serlachius-museot (noin 30 km), Haapamäen Höyryveturipuisto (26 km), Petäjäveden vanha kirkko (26 km), Ähtärin Eläinpuisto (57 km) ja Helvetinjärven kansallispuisto (84 km).

– Keräämme parhaillamme kohteista tietoa nettisivuillemme. IK Campigin koronatiedote löytyy myös sivuiltamme. Sieltä löytyy paljon hyvää ja ajankohtaista tietoa, Merihonka lisää.

Ikpalvelut.fi/leirinta

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä

Lue myös nämä esittelyt

Hiekkasärkkien Hietasaari

Hiekkasärkkien Hietasaari

SF-Caravan Keski-Suomi ry:n ylläpitämälle Hietasaaren leirintäalueelle ei eksy vahingossa. Se nimittäin sijaitsee Uuraisilla Kyynämöisen kylässä pikkuteiden päässä.

Karavaanialue huippupaikalla

Karavaanialue huippupaikalla

Reilu parikymmentä kilometriä Jyväskylän keskustasta etelään kohoaa Riihivuori. Sille riittää kipuamista.

Levähdyspaikka keskellä Suomea

Levähdyspaikka keskellä Suomea

Nelostieltä on vain kilometrin poikkeama Hännilänsalmen camping-alueelle. Yrittäjä Sirpa Koivukoski pitää leirintäalueen sijaintia parhaana mahdollisena Etelä- ja Pohjois-Suomen väliä matkaaville.