Tastulan Lomakylä Kaustisen kupeessa

Tastulan Lomakylä palvelee karavaanareita vain kesäaikaan. Muutamassa huvilassa voi majoittua myös talvella.

Lomakylällä on pitkä kokemus majoittajana. Toiminta alkoi leirintäalueena vuonna 1969. Kesäisin Tastula majoittaa väkeä teltoissa, leirintämökeissä, huviloissa ja matkailuajoneuvoissa.

– Aluksi majoitimme telttailijoita vain kesäaikaan, mutta mökkien myötä toiminta laajeni ympärivuotiseksi. Mukaan tulivat pian myös karavaanarit, alueen isäntä Vesa Peltoniemi kertoo.

Lomakylä sijaitsee seitsemän kilometrin päässä Kaustisten keskustasta, Tastulan kylässä, Tastulanjärven rannalla. Mökkimajoituksen taso on kasvanut perustasoa olevista leirintämökeistä ympärivuotisiin huviloihin. Hintrekki majoittaa viidestä kahdeksaan henkilöä ympärivuotisesti.

Matkailuajoneuvoja Tastulaan mahtuu nelisenkymmentä, sähköä riittää kolmellekymmenelle.

Kausipaikoilla majaansa pitää vajaat kymmenen matkailuajoneuvokuntaa, loput ovat vieraspaikkoja.

Aluetta peittää muuten nurmi, mutta loivaan rinteeseen vaunuille on tasattu hiekkataskut.

Hyvät ja siistit huoltotilat

Alueen sisääntulotien suulle on ryhmitetty niin toimisto ja ravintolarakennus kuin vessa- ja suihkurakennuskin. Jälkimmäisessä on myös pyykkitupa. Keittiörakennuksesta löytyvät hellat, mikroaaltouunit sekä tiskialtaat.

Toimistorakennuksen rannan puoleisessa päädyssä on kesäkahvila. Terassin vieressä on monipuolinen lasten leikkipaikka. Keskiolutoikeuksin varustetusta kahvilasta saa myös grilliruokia.

Rannasta löytyy sauna, grillikatos, pari laituria, pieni hiekkaranta, pukukoppi ja suihku sekä lasten leikkipaikka.

Tastulan naapurissa pääsee rouvasväki hemmottelemaan itseään, sillä toimistorakennuksen vieressä oleva HoitolAnne tarjoaa erilaisia hoitoja kasvohoidoista lymfaterapiaan.

Liikuntaankin mahdollisuudet ovat hyvät. Tastula vuokraa kesäisin sup-lautoja, ja alueen vieressä on hieno minigolfalue. Näiden vierestä löytyy niin urheilukenttä kuin lentopallo- ja koripallokentät.

Järven ympäri kiertää kolme ja puoli kilometriä pitkä luontopolku, jonka varrella on myös laavu.

 

Teksti ja kuva Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 6/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Leirintää kartanon mailla

Leirintää kartanon mailla

Juthbackan kartanon historia juontaa 350 vuoden taakse, ja ensimmäinen omistaja lienee ollut Uudenkaarlepyyn pormestari. Kartanon tunnetuimpia asukkaita on ollut Zacharias Topelius, jonka lapsuudenkoti Juthbacka oli.

Kokkola Camping on Meripuistossa

Kokkola Camping on Meripuistossa

Kokkola Camping uudistuu kaiken aikaa. Keskeltä aluetta löytyy uusi huoltorakennus, jossa on vessat, suihkut, invasuihkut sekä keittiöt ja pyykinpesupaikka.

Luodolla on leppoisaa

Luodolla on leppoisaa

Luodon saarelle vievän sillan kainalossa on palvelukeskus Strandis, jossa on kyläkauppa, posti, polttoainejakelu, ravintola sekä caravan-alueen toimisto. Ravintolan edustalla on suuri terassi, josta on näkymät järvelle.