Tastulan Lomakylä Kaustisen kupeessa

Tastulan Lomakylä palvelee karavaanareita vain kesäaikaan. Muutamassa huvilassa voi majoittua myös talvella.

Lomakylällä on pitkä kokemus majoittajana. Toiminta alkoi leirintäalueena vuonna 1969. Kesäisin Tastula majoittaa väkeä teltoissa, leirintämökeissä, huviloissa ja matkailuajoneuvoissa.

– Aluksi majoitimme telttailijoita vain kesäaikaan, mutta mökkien myötä toiminta laajeni ympärivuotiseksi. Mukaan tulivat pian myös karavaanarit, alueen isäntä Vesa Peltoniemi kertoo.

Lomakylä sijaitsee seitsemän kilometrin päässä Kaustisten keskustasta, Tastulan kylässä, Tastulanjärven rannalla. Mökkimajoituksen taso on kasvanut perustasoa olevista leirintämökeistä ympärivuotisiin huviloihin. Hintrekki majoittaa viidestä kahdeksaan henkilöä ympärivuotisesti.

Matkailuajoneuvoja Tastulaan mahtuu nelisenkymmentä, sähköä riittää kolmellekymmenelle.

Kausipaikoilla majaansa pitää vajaat kymmenen matkailuajoneuvokuntaa, loput ovat vieraspaikkoja.

Aluetta peittää muuten nurmi, mutta loivaan rinteeseen vaunuille on tasattu hiekkataskut.

Hyvät ja siistit huoltotilat

Alueen sisääntulotien suulle on ryhmitetty niin toimisto ja ravintolarakennus kuin vessa- ja suihkurakennuskin. Jälkimmäisessä on myös pyykkitupa. Keittiörakennuksesta löytyvät hellat, mikroaaltouunit sekä tiskialtaat.

Toimistorakennuksen rannan puoleisessa päädyssä on kesäkahvila. Terassin vieressä on monipuolinen lasten leikkipaikka. Keskiolutoikeuksin varustetusta kahvilasta saa myös grilliruokia.

Rannasta löytyy sauna, grillikatos, pari laituria, pieni hiekkaranta, pukukoppi ja suihku sekä lasten leikkipaikka.

Tastulan naapurissa pääsee rouvasväki hemmottelemaan itseään, sillä toimistorakennuksen vieressä oleva HoitolAnne tarjoaa erilaisia hoitoja kasvohoidoista lymfaterapiaan.

Liikuntaankin mahdollisuudet ovat hyvät. Tastula vuokraa kesäisin sup-lautoja, ja alueen vieressä on hieno minigolfalue. Näiden vierestä löytyy niin urheilukenttä kuin lentopallo- ja koripallokentät.

Järven ympäri kiertää kolme ja puoli kilometriä pitkä luontopolku, jonka varrella on myös laavu.

 

Teksti ja kuva Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 6/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Mosala Caravan – lähellä Kansanmusiikkijuhlia

Mosala Caravan – lähellä Kansanmusiikkijuhlia

Mosala Caravanin alueen omistaa kunta, Kaustisen kehitys. Aluetta on luotsannut neljä vuotta nuori yrittäjä Katja Määttänen.

Luonnossa lähellä Pietarsaaren keskustaa

Luonnossa lähellä Pietarsaaren keskustaa

Svanen Campingin eli Joutsenen leirintäalueen omistaa Pietarsaaren kunta, mutta sitä hoidetaan yrittäjävetoisesti. Tänä vuonna alueen otti hoitoonsa paikallinen yhdistys.

Toivosen eläinpuistossa pääsee menneeseen

Toivosen eläinpuistossa pääsee menneeseen

Zoo Caravan sijaitsee Kälviällä noin kymmenen kilometriä Kokkolasta. Kesäisin auki olevalta alueelta löytyy 15 matkailuajoneuvopaikkaa, joista kahdeksaan saa sähköä.