Pitkäniemessä saunotaan Höyrylässä

SF-Caravan Härmän seutu ry on majoittunut Lestijärven rannalle. Pitkäniemen sijainti sopii pohjois-eteläsuunnassa matkaaville yöpymispaikaksi.

Pitkäniemi on ollut SF-Caravan Härmän seutu ry:llä vuodesta 1991.

– Alue on toiminnassa vain kesäaikaan, koska lämmin vesi puuttuu toistaiseksi talvella. Mahdollista on, että joskus vielä siirrytään ympärivuotiseen toimintaan, yhdistyksen puheenjohtaja Pentti Välimäki kertoo.

Pitkäniemen alue oli vuokrattaessa umpeen kasvanutta peltosarkaa, mutta töitä tehtiin iloisella yhteistyöllä. Alueen ensimmäiset rakennukset olivat puucee ja telttasauna.

Nyt Pitkäniemessä on vaunualueena harvakseltaan koivua kasvava tasainen nurmikkoalue. Sähköpaikkoja on 40 ja ne ovat nurmikentän reunustoilla. Keskellä nurmikenttää on tilava lasten leikkialue leikkimökkeineen, liukumäkineen ja keinuineen. Vaijeriliukuradalla tullaan puusta alas toiselle puolelle leikkikenttää.

Aikuisemmalle väelle on hirsisen toimistorakennuksen vieressä tanssilato ja mölyareena ulkopeleihin. Rannan puolella on tilava grillirakennus, jonne mahtuu istumaan jopa parikymmentä henkeä.

Höyrylässä hyvät löylyt

Höyrylä-niminen rantasauna on uudehko ja siistissä kunnossa. Saunan edessä on kivien päälle rakennettu tukeva puulaituri. Rannassa toisaalla on oma alue veneille. Uimaranta on hiekkapohjainen.

Sauna sisältyy kesällä aluemaksuun päivittäin.

– Rannassa on myös savusauna, joka lämmitetään kolme kertaa kesässä: juhannuksena, savusaunatreffeillä ja venetsialaisissa, Välimäki lisää.

Omatoimialueena saunan lämmityksestä huolehtivat vieraat itse tai paikalla olevat kausipaikkalaiset.

Myös matkustajailmoituksen täyttö ja maksaminen pankkisiirrolla hoidetaan omatoimisesti, jos isäntää ei ole paikalla.

 

Teksti ja kuva Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 6/2018, Caravan-lehti.fi.

Lue myös nämä esittelyt

Kokkola Camping on Meripuistossa

Kokkola Camping on Meripuistossa

Kokkola Camping uudistuu kaiken aikaa. Keskeltä aluetta löytyy uusi huoltorakennus, jossa on vessat, suihkut, invasuihkut sekä keittiöt ja pyykinpesupaikka.

Luonnossa lähellä Pietarsaaren keskustaa

Luonnossa lähellä Pietarsaaren keskustaa

Svanen Campingin eli Joutsenen leirintäalueen omistaa Pietarsaaren kunta, mutta sitä hoidetaan yrittäjävetoisesti. Tänä vuonna alueen otti hoitoonsa paikallinen yhdistys.

40-vuotiaan yhdistyksen Kuturanta

40-vuotiaan yhdistyksen Kuturanta

Kuturanta sijaitsee matalan Lestijärven rantarinteessä. Caravan-paikkoja löytyy läheltä rantaa tai ylempää aarniometsän ympäröimältä alueelta.