Vaunulta suoraan päähisseille

Vuokatinrinteiden caravan-alue sijaitsee aivan laskettelukeskuksen ytimessä.

Vuokatinrinteiden caravan-alueella kaikki rinnepalvelut ovat lähellä, sillä Vuokatin päähissit eli pohjoisrinteiden ala-asema ovat heti aidan toisella puolella.

Vuokatinrinteiden caravan-alue on nimensä mukaisesti yhtä rinteiden kanssa ja on auki ainoastaan talvisaikaan laskettelukaudella. Alue avataan lokakuun alussa ja suljetaan toukokuun puolessa välissä.

Matkailuajoneuvopaikkojen varaukset hoidetaan alueen vieressä olevassa toimistossa, jossa hissiliputkin myydään. Rinteisiin lähtö on helppoa, kun vaunulta pääsee suoraan päähisseille.

Alueelta näkymä rinteisiin

Vuokatinrinteen caravan-paikat ovat tasaisella kentällä, jota ympäröi tukeva tuulilta suojaava männikkö. Itse alueella ei puita ole, mikä onkin talvella turvallisempaa. Vuokatin korkeudella puihin kertyy joskus runsaasti lunta, joka kevätauringossa alas romahtaessaan voisi tehdä matkailuajoneuvoille pahaa jälkeä.

Vuokatinrinteillä on 50 sähkötolpalla varustettua paikkaa. Kaikissa sähkökaapeissa on kolmenapaiset pistokkeet. Isompi osa tonteista on kausipaikkoja. Lähinnä rinteitä olevia vieraspaikkoja on vain 15, ja varsinkin sesonkiaikoina ne saatetaan varata jo useita viikkoja etukäteen.

Yhteistoiminta Vuokatinrinteiden kanssa näkyy myös alueen paikkatarjonnassa. Suurempien rinnekilpailujen aikana osa matkailuajoneuvopaikoista saatetaan tarvita kilpailijoiden huoltoajoneuvoille. Yöpymispaikkavaraus kannattaa siis aina tehdä ennakkoon.

Eläväinen caravan-alue

Siistit huoltotilat löytyvät vaunualueen keskeltä höylähirsisestä rakennuksesta.

Saunoja on kaksi, ja ne lämmitetään perjantai- ja lauantai-iltaisin. Sesonkiaikoina löylyyn pääsee joka ilta. Muulloin voi varata tilaussaunan.

Huoltorakennuksessa on saunojen ja suihkujen lisäksi tiskauspaikka ja pyykinpesukoneet sekä vesipiste ja kemssantyhjennys.

Vuokatinrinteiden sijainti on Vuokatin kolmesta caravan-alueesta eläväisin. Rinteiden keskusrakennus on aivan vieressä. Hissilippujen hankinta ja välineiden vuokraus onnistuvat helposti.

Rinnealueen suurin rinneravintola À la Katti on samassa rakennuksessa lipunmyynnin kanssa. Ovet ovat avoinna samoihin aikoihin rinteiden kanssa, eli kun rinteet suljetaan yleensä kello 19, ravintola suljetaan puolta tuntia myöhemmin.

Ravintolan edustalla on laajat ulkoterassit auringon suuntaan, joten terassilla onkin kevättalven aurinkoisina päivinä kuhinaa. Tarjolla on juomia, pikkupurtavaa, pitsoja ja grilliannoksia sekä à la carte -annoksia. Pitsa- ja grilliannokset voi myös noutaa vaunulle.

Lähiseudulta löytyy kävelymatkankin päästä useita ravintoloita sekä pitsa-, kebab- ja lounaspaikkoja. Sotkamon keskustaan on seitsemisen kilometriä.

Vuokatti.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Luonnon helmaan Nuasjärven rannalle

Luonnon helmaan Nuasjärven rannalle

Leirintäoppaan mukaan Vuokatin seudulta löytyy kahden rinne-campingin lisäksi kolme ympärivuotiseksi merkittyä aluetta: Niemelän lomamökit, Naapurivaara ja Vuokatinranta. Ne kaikki sijaitsevat luonnonkauniin Nuasjärven rannalla.

Kajaani Cottages valtatien tuntumassa

Kajaani Cottages valtatien tuntumassa

Kajaani Cottages Kainuun Meri -niminen lomakylä sijaitsee valtatien E63 lähellä. Se sopiikin hyvin levähdyspaikaksi Lappiin mentäessä tai sieltä tultaessa.

Kattivankkurissa vanhakin nuortuu

Kattivankkurissa vanhakin nuortuu

Kattivankkuri on SF-Caravan Kainuu ry:n ylläpitämä caravan-alue, joka sijaitsee aivan Vuokatinrinteiden juurella, laskettelukeskuksen oman leirinnän vieressä. – Tiivis yhteistyö Vuokatinrinteiden kanssa on toiminut erittäin hyvin siitä lähtien, kun alueemme avattiin vuonna 1994, sanoo Kattivankkuri-toimikunnan puheenjohtaja Juhani Lukkari.