Kajaani Cottages valtatien tuntumassa

Kun ajaa viisitoista kilometriä Kajaanista pohjoiseen, päätyy pohjoisenkävijälle sopivalle välietapille.

Kajaani Cottages Kainuun Meri -niminen lomakylä sijaitsee valtatien E63 lähellä. Se sopiikin hyvin levähdyspaikaksi Lappiin mentäessä tai sieltä tultaessa.

– Kun aamulla starttaa jostain etelärannikon tuntumasta, onkin sopiva aika jo ottaa lepo Kajaanin korkeudella. Suurin osa alueella yöpyvistä karavaanareista onkin juuri tällaisia, kertoo alueen vetäjä Juha Määttä.

Kajaani Cottages on ollut toiminnassa muutamia vuosia. Määtällä löytyy kuitenkin kokemusta leirintämatkailusta jo pitemmältä ajalta. Hän toimii nimittäin yrittäjänä Metsähallituksen omistamalla Manamansalon Leirintäalueella Ari Määtän kanssa.

Kainuun Meri

Kajaani Cottages Kainuun Meri -lomakylä sijaitsee Oulujärven Jormuanlahden niemellä, jonka kainalosta caravan-alue löytyy. Matkailuajoneuvoille sähköpaikkoja on kymmenen. Huoltorakennus ja mökit ovat hiukan kauempana päätiestä.

– Tällä hetkellä toiminta keskittyy mökkien vuokraukseen. Karavaanarien suhteen ajatus on vielä kesken. Vaunuväelle on mietitty muun muassa omaa rantasaunaa. Tilaa niemellä riittää ideoiden toteutukseen hehtaarikaupalla, Määttä pohtii.

Mökkejä Kajaani Cottages vuokraa täydellä teholla. Lähinnä huoltorakennusta on tasokkaita wc:llä varustettuja, suihkulla ja minikeittiöllä varustettuja leirintämökkejä. Pitemmällä on suurempia loma-asuntoja, joissa on myös omat saunat. Suurin mökki on sopiva kahdeksalle henkilölle, ja sillä on kokoa 150 neliötä.

Niemen kärjessä on tilaussauna, jota myös karavaanarit voivat varata käyttöönsä.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Hallitusti auraten suoraan vaunulle

Hallitusti auraten suoraan vaunulle

Moni laskettelukeskus ylläpitää caravan-aluetta, mutta harvassa pääsee laskemaan rinteestä suoraan omalle matkailuvaunulle tai -autolle. Vuokatinrinteissä tämä parhaimmillaan onnistuu.

Luonnon helmaan Nuasjärven rannalle

Luonnon helmaan Nuasjärven rannalle

Leirintäoppaan mukaan Vuokatin seudulta löytyy kahden rinne-campingin lisäksi kolme ympärivuotiseksi merkittyä aluetta: Niemelän lomamökit, Naapurivaara ja Vuokatinranta. Ne kaikki sijaitsevat luonnonkauniin Nuasjärven rannalla.

Liki nelikymppinen Kohtauspaikka

Liki nelikymppinen Kohtauspaikka

Kohtauspaikka sijaitsee Oulujärvestä etelään pistävän Vuottolahden rannalta. Portilla meitä tervehtii kaksi suurta puusta veistettyä karhupatsasta.