Kajaani Cottages valtatien tuntumassa

Kun ajaa viisitoista kilometriä Kajaanista pohjoiseen, päätyy pohjoisenkävijälle sopivalle välietapille.

Kajaani Cottages Kainuun Meri -niminen lomakylä sijaitsee valtatien E63 lähellä. Se sopiikin hyvin levähdyspaikaksi Lappiin mentäessä tai sieltä tultaessa.

– Kun aamulla starttaa jostain etelärannikon tuntumasta, onkin sopiva aika jo ottaa lepo Kajaanin korkeudella. Suurin osa alueella yöpyvistä karavaanareista onkin juuri tällaisia, kertoo alueen vetäjä Juha Määttä.

Kajaani Cottages on ollut toiminnassa muutamia vuosia. Määtällä löytyy kuitenkin kokemusta leirintämatkailusta jo pitemmältä ajalta. Hän toimii nimittäin yrittäjänä Metsähallituksen omistamalla Manamansalon Leirintäalueella Ari Määtän kanssa.

Kainuun Meri

Kajaani Cottages Kainuun Meri -lomakylä sijaitsee Oulujärven Jormuanlahden niemellä, jonka kainalosta caravan-alue löytyy. Matkailuajoneuvoille sähköpaikkoja on kymmenen. Huoltorakennus ja mökit ovat hiukan kauempana päätiestä.

– Tällä hetkellä toiminta keskittyy mökkien vuokraukseen. Karavaanarien suhteen ajatus on vielä kesken. Vaunuväelle on mietitty muun muassa omaa rantasaunaa. Tilaa niemellä riittää ideoiden toteutukseen hehtaarikaupalla, Määttä pohtii.

Mökkejä Kajaani Cottages vuokraa täydellä teholla. Lähinnä huoltorakennusta on tasokkaita wc:llä varustettuja, suihkulla ja minikeittiöllä varustettuja leirintämökkejä. Pitemmällä on suurempia loma-asuntoja, joissa on myös omat saunat. Suurin mökki on sopiva kahdeksalle henkilölle, ja sillä on kokoa 150 neliötä.

Niemen kärjessä on tilaussauna, jota myös karavaanarit voivat varata käyttöönsä.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Kattivankkurissa vanhakin nuortuu

Kattivankkurissa vanhakin nuortuu

Kattivankkuri on SF-Caravan Kainuu ry:n ylläpitämä caravan-alue, joka sijaitsee aivan Vuokatinrinteiden juurella, laskettelukeskuksen oman leirinnän vieressä. – Tiivis yhteistyö Vuokatinrinteiden kanssa on toiminut erittäin hyvin siitä lähtien, kun alueemme avattiin vuonna 1994, sanoo Kattivankkuri-toimikunnan puheenjohtaja Juhani Lukkari.

Hallitusti auraten suoraan vaunulle

Hallitusti auraten suoraan vaunulle

Moni laskettelukeskus ylläpitää caravan-aluetta, mutta harvassa pääsee laskemaan rinteestä suoraan omalle matkailuvaunulle tai -autolle. Vuokatinrinteissä tämä parhaimmillaan onnistuu.

Martinlahdessa leiriydytään rannan tuntumaan

Martinlahdessa leiriydytään rannan tuntumaan

Pohjoisesta ajettaessa ensimmäisenä tulee vastaan caravan-alue, joka kantaa nykyisin nimeä Manamasalon Portti. Aikaisemmin alueen nimenä oli Manamansalon Helmi, joskin tienviitassa lukee edelleen Martinlahti.