Kurssikeskus sopii myös karavaanarille

Kristillinen loma- ja kurssikeskus Vuokatinranta sijaitsee vain kivenheiton päässä laskettelurinteistä.

Vuokatinrannan nimestä voisi päätellä, että paikka olisi järven rannalla, mutta Vuokatinjärveä kartasta ei löydy. Vuokatinranta sijaitsee Nuasjärven rannassa.

Vuokatinranta on ympäri vuoden toimiva majoitus- ja leirikeskus. Alueella järjestetään erilaisia leirejä, kursseja ja viikonlopputapahtumia ryhmille ja yksittäisille matkailijoille. Erilaisten majoitusvaihtoehtojen lisäksi ruokalassa on tarjolla hyvää kotiruokaa.

Vuokatinranta järjestää luentoja sekä eri pituisia kursseja seurakunnille, kouluille ja järjestöille. Suomen Raamattuopiston rippileirit, joita järjestetään eniten kesäaikaan, ovat hyvin suosittuja. Talvella on myös runsaasti tarjontaa lyhyemmistä luennoista useamman päivän kursseihin.

Kursseihin sisältyy usein majoitukset ja ruokailut. Mökki- ja hotellitiloja käyttävät usein myös Vuokatinrinteiden talvisiin kilpailuihin osallistuvat.

– Majoitustiloja käytetään tietysti paljon myös pelkkään aktiiviseen lomailuun, vaikkapa viikonlopun yli, kertoo Vuokatinrannan myyntipäällikkö Sari-Anne Vauhkonen.

Majoitusta on tarjolla mökeissä, lomahuoneistoissa sekä vuonna 2017 valmistuneessa Rantahotellissa, jonka yhteydessä on valoisa sali kokouksiin tai monitoimitilaksi.

Kurssille osallistuminen ei ole edellytyksenä yöpymiselle.

Viisi caravan-paikkaa

Karavaanareillekin löytyy viisi vakituista sähköpaikkaa, ja näiden lisäksi sähköä järjestyy tarvittaessa muualtakin. Myös mökeistä saa sähköä matkailuajoneuvoon, ja onhan joskus mukava yöpyä vaihteeksi mökissäkin.

Mökkivalikoima on monipuolinen. On sauna-, takka- ja rantamökkejä sekä omakotitalo suuremmalle ryhmälle. Kaikissa mökeissä on minikeittiö, tuvassa televisio ja oma wc sekä suihku.

Lomahuoneistoja on kahta eri kokoa, eli niissä voi olla kahdeksan tai 12 vuodepaikkaa. Varustelu on täydellinen pyykinpesukoneita myöten. Huoneistoihin kuuluu lasitettu parveke ja oma piha-alue.

Uudessa Rantahotellissa on kahden hengen huoneita ja kaksi tilavaa huoneistoa.

Vuokatinrannan päärakennuksessa on toimisto sekä tilaa noin sadalle ruokailijalle. Oma keittiö on avoinna sesonkiaikoina, jolloin tarjolla on aamiainen, lounas ja päivällinen noutopöydästä.

Ruokailusalin järven puolella on suuret ikkunat, joista voi ruokaillessaan ihailla Jäätönlahden rantamaisemaa. Ennakkotilauksesta lounaspaketin voi ottaa myös mukaan.

Vuokatinrannassa on kaksi tilaussaunaa. Perhesauna maksaa 25 euroa ja yhteissauna viisi euroa henkilöltä.

Pihapiiristä löytyy myös tilava grillilaavu.

Aivan alueen vieressä on Jäätiönlampi, jonka rannalta löytyy kunnan ylläpitämä grillilaavu. Palveluvarustukseen kuuluvat polttopuut.

Vuokatinranta.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Kattivankkurissa vanhakin nuortuu

Kattivankkurissa vanhakin nuortuu

Kattivankkuri on SF-Caravan Kainuu ry:n ylläpitämä caravan-alue, joka sijaitsee aivan Vuokatinrinteiden juurella, laskettelukeskuksen oman leirinnän vieressä. – Tiivis yhteistyö Vuokatinrinteiden kanssa on toiminut erittäin hyvin siitä lähtien, kun alueemme avattiin vuonna 1994, sanoo Kattivankkuri-toimikunnan puheenjohtaja Juhani Lukkari.

Upea Manamansalon leirintäalue

Upea Manamansalon leirintäalue

Manamansalon leirintäalueen huoltorakennukset ovat laadukkaita, mutta luontoon sopivia. Siisteydestä huolehtii joukko kesätyötekijöitä.

Kajaani Cottages valtatien tuntumassa

Kajaani Cottages valtatien tuntumassa

Kajaani Cottages Kainuun Meri -niminen lomakylä sijaitsee valtatien E63 lähellä. Se sopiikin hyvin levähdyspaikaksi Lappiin mentäessä tai sieltä tultaessa.