Paltamo Caravan sopii golffarille

Paltamo Caravan sijaitsee Oulujärven koillisrannalla. Täysimittaisen 18-reikäisen kentän viheriöt löytyvät alueen vierestä.

Paltamon kenttä valmistui täyteen mittaansa vuonna 2000. Kahdeksantoista väylän lisäksi Paltamossa on range pitkien lyöntien harjoitteluun sekä pitchi- ja puttiharjoituspaikat. Kesällä valo viheriöillä ei lopu heti kesken, sillä keskiyön aurinko paistaa pari kuukautta.

Rannasta löytyy ravintola, josta avautuu maisema Oulujärvelle auringonlaskun suuntaan. Ravintolarakennuksessa on myös saunatilat miehille ja naisille. Tunnin saunavuoro päivässä kuuluu karavaanarin palveluihin. Caravan-alueen vieressä on hyvä yleinen uimaranta.

Siisti caravan-alue

Paltamo Caravan sijaitsee aivan golfkentän vieressä. Alue on avointa nurmikenttää metsän ja järven välissä. Matkailuajoneuvoille on hiekkaiset taskut. Sähkötolpallisia ajoneuvopaikkoja löytyy viisikymmentä.

Keskellä aluetta seisoo siisti pieni huoltorakennus, josta löytyvät vessat ja suihkut. Päädyn katetussa avotilassa on tiskauspaikka. Grillimökissä on kotakeittiö ja ruokapöytä.

Viimeksi alueella vieraillessamme havaitsimme, että norjalaisetkin golfaavat karavaanarit ovat löytäneet alueen.

Kävelymatkan päästä löytyy Suomen pohjoisin lelumuseo Meteli Seis. Museon vieressä kulkee rautatie, jonka varrella sijaitsi lakkautettu Metelin seisake. Siitä siis museon nimi tulee.

Museon yksityinen esineistön keräily aloitettiin noin 45 vuotta sitten. Näyttelyä ylläpitää talkoilla Meteli Seis ry, jonka aktiivisina vetäjinä toimii pariskunta Eija ja Tapani Homanen. Museossa on tuhansia esineitä nalleista kiiltokuviin ja paperinukkeihin. Vanhoja mekaanisia leluja on satoja.

Syksyllä museo on avoinna vain tilauksesta.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Hallitusti auraten suoraan vaunulle

Hallitusti auraten suoraan vaunulle

Moni laskettelukeskus ylläpitää caravan-aluetta, mutta harvassa pääsee laskemaan rinteestä suoraan omalle matkailuvaunulle tai -autolle. Vuokatinrinteissä tämä parhaimmillaan onnistuu.

Upea Manamansalon leirintäalue

Upea Manamansalon leirintäalue

Manamansalon leirintäalueen huoltorakennukset ovat laadukkaita, mutta luontoon sopivia. Siisteydestä huolehtii joukko kesätyötekijöitä.

Martinlahdessa leiriydytään rannan tuntumaan

Martinlahdessa leiriydytään rannan tuntumaan

Pohjoisesta ajettaessa ensimmäisenä tulee vastaan caravan-alue, joka kantaa nykyisin nimeä Manamasalon Portti. Aikaisemmin alueen nimenä oli Manamansalon Helmi, joskin tienviitassa lukee edelleen Martinlahti.