Paltamo Caravan sopii golffarille

Paltamo Caravan sijaitsee Oulujärven koillisrannalla. Täysimittaisen 18-reikäisen kentän viheriöt löytyvät alueen vierestä.

Paltamon kenttä valmistui täyteen mittaansa vuonna 2000. Kahdeksantoista väylän lisäksi Paltamossa on range pitkien lyöntien harjoitteluun sekä pitchi- ja puttiharjoituspaikat. Kesällä valo viheriöillä ei lopu heti kesken, sillä keskiyön aurinko paistaa pari kuukautta.

Rannasta löytyy ravintola, josta avautuu maisema Oulujärvelle auringonlaskun suuntaan. Ravintolarakennuksessa on myös saunatilat miehille ja naisille. Tunnin saunavuoro päivässä kuuluu karavaanarin palveluihin. Caravan-alueen vieressä on hyvä yleinen uimaranta.

Siisti caravan-alue

Paltamo Caravan sijaitsee aivan golfkentän vieressä. Alue on avointa nurmikenttää metsän ja järven välissä. Matkailuajoneuvoille on hiekkaiset taskut. Sähkötolpallisia ajoneuvopaikkoja löytyy viisikymmentä.

Keskellä aluetta seisoo siisti pieni huoltorakennus, josta löytyvät vessat ja suihkut. Päädyn katetussa avotilassa on tiskauspaikka. Grillimökissä on kotakeittiö ja ruokapöytä.

Viimeksi alueella vieraillessamme havaitsimme, että norjalaisetkin golfaavat karavaanarit ovat löytäneet alueen.

Kävelymatkan päästä löytyy Suomen pohjoisin lelumuseo Meteli Seis. Museon vieressä kulkee rautatie, jonka varrella sijaitsi lakkautettu Metelin seisake. Siitä siis museon nimi tulee.

Museon yksityinen esineistön keräily aloitettiin noin 45 vuotta sitten. Näyttelyä ylläpitää talkoilla Meteli Seis ry, jonka aktiivisina vetäjinä toimii pariskunta Eija ja Tapani Homanen. Museossa on tuhansia esineitä nalleista kiiltokuviin ja paperinukkeihin. Vanhoja mekaanisia leluja on satoja.

Syksyllä museo on avoinna vain tilauksesta.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Oulujärven Lomakylä – Elämäntapana 20 vuotta

Oulujärven Lomakylä – Elämäntapana 20 vuotta

Kuhmolainen Esa Hannukainen on luotsannut Oulujärven Lomakylää jo parikymmentä vuotta. Mukana juonessa on vaimo Hannele aina silloin kun vakituisesta työstään ehtii.

Kultahiekoilla askel ovelta hiekkarannalle

Kultahiekoilla askel ovelta hiekkarannalle

Manamansalon Kultahiekoilla on nimensä mukaisesti kullanhohtoinen ja hienohiekkainen ranta, jota jatkuu etelään ainakin kilometrin verran. Avoin ranta lupaa auringonottoa koko päiväksi.

Kurssikeskus sopii myös karavaanarille

Kurssikeskus sopii myös karavaanarille

Vuokatinrannan nimestä voisi päätellä, että paikka olisi järven rannalla, mutta Vuokatinjärveä kartasta ei löydy. Vuokatinranta sijaitsee Nuasjärven rannassa.