Kultahiekoilla askel ovelta hiekkarannalle

Manamansalon Kultahiekat löytyy Manamansalon saarta halkovan tien läheltä saaren kaakkoisrannalta.

Manamansalon Kultahiekoilla on nimensä mukaisesti kullanhohtoinen ja hienohiekkainen ranta, jota jatkuu etelään ainakin kilometrin verran. Avoin ranta lupaa auringonottoa koko päiväksi. Vesialue on matalaa ja lapset viihtyvät.

Karavaanarit pääsevät nauttimaan hiekkarannasta täysin siemauksin. Pitkänomainen alue rannan suuntaisena tarjoaa usealle matkailuajoneuvolle mahdollisuuden leiriytyä muutaman metrin päähän vesirajasta. Matkailuajoneuvopaikkoja on yhteensä 70, joista 30 on varustettu sähköllä.

Rantapaikkojen lisäksi alueelta löytyy siistejä nurmikkopaikkoja, jotka ovat hieman rantapaikkoja edullisempia. Nurmelta löytyy myös telttailualue.

Alueella on eri kokoisia mökkejä, joiden varustukseen kuuluu sähkölämmitys, jääkaappi ja astiasto. Isoimmissa on lisäksi muun muassa hyvin varusteltu keittiö sekä televisio.

Päärakennuksessa rantaviivan tuntumassa on toimisto sekä A-oikeuksin varustettu ravintola Ankkuri. Ruokalistalta löytyy pikkupurtavaa, salaattia, pastaa ja burgereita sekä pääruokia.

Katetun ravintolaterassin suurten ikkunoiden tai oikeammin lasiseinän takana aukeaa järven selkä.

Salin takakulmasta löytyy pieni käsityöputiikki. Hyllyssä on kirjoja sekä pelejä lapsille ja nuorille sadepäivän ratoksi.

Paljon puuhaa pienille

Päärakennuksen lähellä on hyvät leikkipaikat lapsille. Löytyy liukumäki ja köysirata, jotka molemmat päättyvät järveen. Polkuvene ja kanoottejakin löytyy. Maalla touhuamiseen on muun muassa minigolf, farmersgolf, frisbee ja rullaluistimia.

Kiva seikkailurata tarjoaa huvia ja haasteita. Pienimmille löytyy leikkipuistosta leikkimökki, hiekkalaatikko, liukumäki ja keinut. Mitähän mahtaa löytyä ”Bongaa pöllö”-radalta?

Läheltä päärakennusta löytyy kesäkeittiö, joka on juuri uusittu.

– Myös mökkejä uusitaan jatkuvasti. Hieman sivummalle rantaan omaan rauhaan on nousemassa kaksikerroksinen luksusmökki. Mökki valmistuu kesäksi 2021, kertoo aluetta vuosia luotsannut Miia Hämäläinen.

Rannasta löytyy tietenkin rantasauna ja sen edustalla mukava terassi. Puusauna lämpiää tilauksesta aamukymmenen ja iltakymmenen välillä.

Kassu Halosen taidetalolle on Kultahiekoilta matkaa muutama kilometri. Rakennus on entinen koulu, jota Kassukin kävi lapsena. Talossa on vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä kahvio.

Talon kultalevysalissa on esillä Kassu Halosen 70 kultalevyä. Hänen tuotantonsa käsittää muun muassa yli 1 500 sävellystä.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Hallitusti auraten suoraan vaunulle

Hallitusti auraten suoraan vaunulle

Moni laskettelukeskus ylläpitää caravan-aluetta, mutta harvassa pääsee laskemaan rinteestä suoraan omalle matkailuvaunulle tai -autolle. Vuokatinrinteissä tämä parhaimmillaan onnistuu.

Paltamo Caravan sopii golffarille

Paltamo Caravan sopii golffarille

Paltamon kenttä valmistui täyteen mittaansa vuonna 2000. Kahdeksantoista väylän lisäksi Paltamossa on range pitkien lyöntien harjoitteluun sekä pitchi- ja puttiharjoituspaikat.

Kajaani Cottages valtatien tuntumassa

Kajaani Cottages valtatien tuntumassa

Kajaani Cottages Kainuun Meri -niminen lomakylä sijaitsee valtatien E63 lähellä. Se sopiikin hyvin levähdyspaikaksi Lappiin mentäessä tai sieltä tultaessa.