Vesipetojen unelmapaikka

Mikkelissä sijaitseva Visulahti on tunnettu monenlaisista kesäisistä aktiviteeteistään. 

Top Camping Visulahden maamerkkinä on jo vuosia ollut 5-tien varrella tervehtivä dinosaurus. Dino on paikoillaan, kuten ovat myös huvipuisto sekä muut alueen aktiviteetit.

– Nyt korona-aikana olemme panostaneet olemassa olevien palveluiden kehittämiseen sekä kiinteistöjen parannuksiin. Meillä on tällä hetkellä erittäin hyvät olosuhteet karavaanareille, tuore puistonjohtaja Atte Räsänen kertoo.

Mutta uudistuksia Dinosauriaan ja vesipuistoon sekä leirintäalueellekin on tulossa, joskaan ne eivät vielä tälle kaudelle ehdi.

– Tämä on monipuolinen koko perheen lomanviettopaikka. Pääasiakaskuntaamme ovat lapsiperheet, mutta meillä käy ihmisiä aina vauvasta vaariin. Myös lemmikit ovat meille tervetulleita.

Karavaanialueen vieressä sijaitsee huvipuisto/vesipuisto, sisäleikkipaikka HyperDino, kuuluisa Vahakabinetti sekä ravintola Kulkuri. Täysin katettu HyperDino on suunnattu alle 12-vuotiaille, ja siellä pääsee kokeilemaan taitojaan kiipeilyradoilla, pomppupaikoilla ja liukumäissä. HyperDinossa on myös erillinen taitopelialue.

Leirintäalue on ollut avoinna jo toukokuun alusta lähtien, ja huvipuistokin avasi porttinsa tänä vuonna 4. kesäkuuta. Molemmat suljetaan elokuun viimeisenä päivänä.

Vilkasta kesää odotetaan jälleen

Visulahti sijaitsee kauniilla paikalla Saimaan rannalla. Caravan-paikat on sijoitettu loivasti rantaan päin viettäville nurmikentille väljästi, joten tilaa ja valoa alueella riittää. Caravan-paikkoja on peräti 400, joista puolet on varustettu sähköllä.

– Meillä voi majoittua myös lomakotitaloissa tai leirintämökeissä. Asiakkaiden käytettävissä ovat myös muun muassa minigolfradat, beach soccer -kenttä sekä tenniskenttä.

Rantasaunat löytyvät uimarannan läheisyydestä. Uimaranta on lapsiystävällinen. Alueella on myös inva-wc ja -suihku, kemssan tyhjennyspaikka sekä ajokaivo ja pyykin- ja astianpesumahdollisuus.

Legendaarinen punainen kahvipannu avautuu jälleen kesäkahvilana, ja Cantina-ravintolaan Räsänen on suunnitellut oleskelutilaa karavaanareille.

Tästä kesästä odotetaan jälleen erittäin vilkasta. Sen jälkeen on aika päättää tulevista uudistuksista.

– Meillähän on kaikenlaista tekemistä ala-asteikäisille ja vähän tätä vanhemmille. Haluaisin, että saisimme jotain lisäaktiviteetteja hieman vanhemmille lapsille ja nuorille sekä myös lasten vanhemmille, Räsänen miettii.

Puistonjohtaja työntekijöineen on valmiina kesään.

– Toukokuussa meillä oli kymmenkunta kesätyöntekijää, mutta sesonkina työntekijöitä saattaa olla jopa 50. Toivotankin kaikki erittäin lämpimästi tervetulleeksi Saimaan rannalle nauttimaan kesästä.

Visulahti.fi

Teksti ja kuva: Pirjo Kärkinen

Lue myös nämä esittelyt

Caravan-alue varrella virran

Caravan-alue varrella virran

Imatralta Lohikosken Myllylle on matkaa noin 60 kilometriä, Sulkavalta noin 30. Matka kulkee komeissa maisemissa yli Saimaan salmien.

Luontoretkelle Linnasaareen

Luontoretkelle Linnasaareen

Oravi sijaitsee parinkymmenen kilometrin pituisen kapean niemen keskivaiheilla, jonka Oravin kanava katkaisee. Kanava on lyhentänyt laivojen reittiä useita kymmeniä kilometrejä.

Tarjolla savolaista lupsakkuutta

Tarjolla savolaista lupsakkuutta

Hirvensalmella sijaitseva Etuniemi on ollut SF-Caravan Sisä-Savo ry:n hallinnassa jo yli 30 vuotta. Alue sijaitsee vain noin 15 minuutin matkan päässä 5-tieltä ja kuuluu myös Caravan-huippuihin.