Vesipetojen unelmapaikka

Mikkelissä sijaitseva Visulahti on tunnettu monenlaisista kesäisistä aktiviteeteistään. 

Top Camping Visulahden maamerkkinä on jo vuosia ollut 5-tien varrella tervehtivä dinosaurus. Dino on paikoillaan, kuten ovat myös huvipuisto sekä muut alueen aktiviteetit.

– Nyt korona-aikana olemme panostaneet olemassa olevien palveluiden kehittämiseen sekä kiinteistöjen parannuksiin. Meillä on tällä hetkellä erittäin hyvät olosuhteet karavaanareille, tuore puistonjohtaja Atte Räsänen kertoo.

Mutta uudistuksia Dinosauriaan ja vesipuistoon sekä leirintäalueellekin on tulossa, joskaan ne eivät vielä tälle kaudelle ehdi.

– Tämä on monipuolinen koko perheen lomanviettopaikka. Pääasiakaskuntaamme ovat lapsiperheet, mutta meillä käy ihmisiä aina vauvasta vaariin. Myös lemmikit ovat meille tervetulleita.

Karavaanialueen vieressä sijaitsee huvipuisto/vesipuisto, sisäleikkipaikka HyperDino, kuuluisa Vahakabinetti sekä ravintola Kulkuri. Täysin katettu HyperDino on suunnattu alle 12-vuotiaille, ja siellä pääsee kokeilemaan taitojaan kiipeilyradoilla, pomppupaikoilla ja liukumäissä. HyperDinossa on myös erillinen taitopelialue.

Leirintäalue on ollut avoinna jo toukokuun alusta lähtien, ja huvipuistokin avasi porttinsa tänä vuonna 4. kesäkuuta. Molemmat suljetaan elokuun viimeisenä päivänä.

Vilkasta kesää odotetaan jälleen

Visulahti sijaitsee kauniilla paikalla Saimaan rannalla. Caravan-paikat on sijoitettu loivasti rantaan päin viettäville nurmikentille väljästi, joten tilaa ja valoa alueella riittää. Caravan-paikkoja on peräti 400, joista puolet on varustettu sähköllä.

– Meillä voi majoittua myös lomakotitaloissa tai leirintämökeissä. Asiakkaiden käytettävissä ovat myös muun muassa minigolfradat, beach soccer -kenttä sekä tenniskenttä.

Rantasaunat löytyvät uimarannan läheisyydestä. Uimaranta on lapsiystävällinen. Alueella on myös inva-wc ja -suihku, kemssan tyhjennyspaikka sekä ajokaivo ja pyykin- ja astianpesumahdollisuus.

Legendaarinen punainen kahvipannu avautuu jälleen kesäkahvilana, ja Cantina-ravintolaan Räsänen on suunnitellut oleskelutilaa karavaanareille.

Tästä kesästä odotetaan jälleen erittäin vilkasta. Sen jälkeen on aika päättää tulevista uudistuksista.

– Meillähän on kaikenlaista tekemistä ala-asteikäisille ja vähän tätä vanhemmille. Haluaisin, että saisimme jotain lisäaktiviteetteja hieman vanhemmille lapsille ja nuorille sekä myös lasten vanhemmille, Räsänen miettii.

Puistonjohtaja työntekijöineen on valmiina kesään.

– Toukokuussa meillä oli kymmenkunta kesätyöntekijää, mutta sesonkina työntekijöitä saattaa olla jopa 50. Toivotankin kaikki erittäin lämpimästi tervetulleeksi Saimaan rannalle nauttimaan kesästä.

Visulahti.fi

Teksti ja kuva: Pirjo Kärkinen

Lue myös nämä esittelyt

Kirkasvetinen Jukajärvi houkuttelee vesille

Kirkasvetinen Jukajärvi houkuttelee vesille

Juva Camping sijaitsee tasaisella paikalla Jukajärven rannalla. Alue on melojien suosiossa, sillä rannasta lähtee Oravareitti eli perhemelontaan sopiva melontareitti Juvalta Sulkavalle.

Kolkonjärven rannalla viihtyy

Kolkonjärven rannalla viihtyy

Rantasalmella sijaitseva Kuus-Hukkala on avoinna ympäri vuoden. Alue tarjoaa caravan-paikkojen lisäksi myös monentasoista mökkimajoitusta Pikku Hukka -mökeistä järvenrantamökkeihin.

Elämyksiä vanhassa ruukkimiljöössä

Elämyksiä vanhassa ruukkimiljöössä

Yksi Saimaan alueen vanhimmista sahalaitoksista, Puumalan eli Miettulan saha, nousi Puumalan Sahanlahdelle vuonna 1765. Sahaustoimintaa ehdittiin harjoittaa lähes 200 vuotta.