Tarjolla savolaista lupsakkuutta

Etuniemi sijaitsee puhdasvetisen Liekuneen rannalla, noin puolen tunnin ajomatkan päästä Mikkelistä.

Hirvensalmella sijaitseva Etuniemi on ollut SF-Caravan Sisä-Savo ry:n hallinnassa jo yli 30 vuotta. Alue sijaitsee vain noin 15 minuutin matkan päässä 5-tieltä ja kuuluu myös Caravan-huippuihin.

Etuniemi on avoinna ympäri vuoden, ja isäntäpäivystys alueella on kesäkuun alusta elokuun loppuun. Muulloin leiriytyminen tapahtuu omatoimiperiaatteella. Kausipaikkalaisten isäntävelvoite alueella on kaksi vuorokautta.

– Ylläpidämme aluetta talkoovoimin. Vain siivouspalvelut ostamme ammattilaiselta, koska pidämme erittäin tärkeänä siisteyttä ja paikkojen puhtautta, yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Pietiläinen kertoo.

Talkooväkeä tarvitaan kuitenkin moneen.

– Talkoisiin osallistuu kohtuullisesti kausipaikkalaisia, mutta uudetkin ovat erittäin tervetulleita. Nyt kevättalkoissa meille tuli iloisena yllätyksenä se, että talkoissa oli mukana sellaisia vaunukuntia, joilla ei ole kausipaikkaa alueellamme.

Alueen maasto on liikuntarajoitteisille sopivaa, sillä korkeuserot ovat suhteellisen pienet. Ison huoltorakennuksen välittömässä läheisyydessä on kaksi inva-pysäköintiin sopivaa paikkaa. Rakennuksessa on inva-wc ja luiskat pyörätuolilla liikkumista varten.

Uutta rakennellaan taas syksyllä

Vierailijan silmään osuu heti ajanmukainen kierrätyspiste.

– Saimme uuden varaston ja kierrätyspisteen viime kesäksi. Pisteessä meillä on lajittelu eri jakeille. Viime kesänä teimme alueelle myöskin neljä uutta puolivarjoisaa vieraspaikkaa, joille onkin ollut kysyntää.

Etuniemessä on myös kaksi uutta tilavampaa paikkaa, joihin voi sijoittaa isojakin autoja.

– Talven aikana teimme täyden saunaremontin. Nyt vieraitamme odottaa makoisat löylyt. Kesäsesongin jälkeen meillä on aikomuksena tehdä rakennus, johon tulisi kolme uutta suihkutilaa ja päätyyn keittiö.

Sijainti järven rannalla, Savonselän melontareitin varrella, houkuttelee alueelle rannalla ja vedessä viihtyviä.

– Tyypillistä kävijää on vaikea nimetä, mutta olemme huomanneet, että todella puhdas järvi houkuttelee lapsiperheitä vuodesta toiseen pulikoimaan hiekkarannallamme.

Koirallisia ihmisiä alueelle houkuttelevat hyvät liikuntamaisemat ja koirien oma uimaranta.

– Meillä ei treffejä järjestetä, mutta olette kaikki tervetulleita meille vierailemaan. Ja jos kausipaikka kiinnostaa, niin rohkeasti yhteyttä kausipaikkavastaavan. Jonottamalla paikka aikanaan löytyy, Pietiläinen lupailee.

Kausipaikkaa tai Etuniemen reissua odotellessa voi tutustua vaikkapa alueen kattaviin nettisivuihin. Sieltä löytyvät kuvitetut ja uskomattoman yksityiskohtaiset ohjeet jokaiseen alueen toimintoon, huumoria unohtamatta. Silti oman ”heinäntekojärjen” käyttäminen ei ole  kiellettyä Savossakaan.

Etuniemi.fi

Teksti ja kuva: Pirjo Kärkinen

Lue myös nämä esittelyt

Vuoden 2017 SFC-alue: Luonnonkaunis Laamalansaari

Vuoden 2017 SFC-alue: Luonnonkaunis Laamalansaari

Karavaanarit ovat valinneet Rastila Campingin Helsingistä ja Mikkelin Suomenniemellä sijaitsevan SFC-Laamalansaaren Suomen parhaiksi leirintäalueiksi. Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.

Kolkonjärven rannalla viihtyy

Kolkonjärven rannalla viihtyy

Rantasalmella sijaitseva Kuus-Hukkala on avoinna ympäri vuoden. Alue tarjoaa caravan-paikkojen lisäksi myös monentasoista mökkimajoitusta Pikku Hukka -mökeistä järvenrantamökkeihin.

Vesipetojen unelmapaikka

Vesipetojen unelmapaikka

Top Camping Visulahden maamerkkinä on jo vuosia ollut 5-tien varrella tervehtivä dinosaurus. Dino on paikoillaan, kuten ovat myös huvipuisto sekä muut alueen aktiviteetit.