Luonnollinen Tommolansalmi

Lomakeskus Tommolansalmi sijaitsee Mäntyharjulta etelään vievän tien 15 varrella lähellä luontoa.

Lomakeskus Tommolansalmen kaikki rakennukset ja tilat ovat lähes silmiinpistävän siistejä, ja siitä onkin tullut kiitosta. Aluetta on pyörittänyt jo kolmisenkymmentä vuotta Eeva Leskinen apunaan siskonsa Merja Perttola.

Alue sijaitsee kirkasvetisen Korpijärven rannalla.

Vanhemmat matkailuajoneuvopaikat on vapaamuotoisesti ryhmitelty jämerää mäntyä kasvavaan rantametsikköön. Uudempia paikkoja on rakennettu lähemmäs ravintolaa. Rannassa on muutama kausipaikkalaisten vaunu.

Syvemmällä metsässä on vuokrattavia kesämökkejä. Lähempänä päärakennusta ja kesäravintolaa on lisää laadukkaita, ympärivuotisia ja saunalla varustettuja rantamökkejä.

Uusia vaunupaikkoja ja huoltotiloja

Alueella on selkeät tiet ja hiekkapohjaiset taskut. Matkailuajoneuvopaikkoja on 30, joista 22 sähköllä. Uudesta huoltorakennuksesta löytyvät modernit vessat sekä inva-wc ja -suihku. Talon päädyssä on läpiajettava kemssantyhjennyspaikka, raikasvesiletku sekä ajokaivo.

Tiskipaikka on uusien vaunupaikkojen vieressä avokatoksessa. Katoksessa on myös keittopaikkoja sekä pieniä jääkaappeja telttailijoille.

Päärakennuksen läheisyydessä olevan rantasaunan toisesta päädystä löytyvät suihkutilat. Kaakeloinnit ja kalusteet on uusittu hiljakkoin.

Kolme saunaa ja useita grillipaikkoja

Rantasaunassa on kaksi saunatilaa viidelle aikuiselle. Saunan edessä on matala lapsiystävällinen hiekkaranta sekä laituri. Lapsille on uimaleluja. Toinen uudempi puulämmitteinen sauna löytyy alueen perältä. Molemmat saunat lämmitetään tilauksesta, mutta puusaunaa voi vuokrata myös itse lämmitettynä.

Puusaunan viereisessä grillilaavussa paistuvat samalla kylpyreissulla makkarat.

Lisää grillipaikkoja löytyy rannasta. Kevythirsisessä valoisassa grillimökissä on teräsrakenteinen grilli kattilapidikkeillä. Sen vierestä on kaksi ulkogrillipaikkaa penkkeineen. Uudemmalla vaunualueella on vielä yksi grillauspaikka. Suurehkossa grillikodassa on siisti kaakeloitu lattia ja teräksinen grilli.

Grillikodan vieressä on rantalentiskenttä ja leikkimökki. Toinen leikkipaikka ja trampoliini ovat rannassa grillipaikkojen lähellä. Leikkimökissä on autoja ja hiekkaleluja. Sadepäivän varalle löytyy palapelejä ja piirustustarvikkeita. Vastaanoton yhteydessä on kesäravintola ja tilava terassi, jonka rannassa on vierasvenelaituri.

Kirkasta vettä ja kalaa

Korpijärveä kehutaan erinomaiseksi kalastuspaikaksi, josta saa muikkuja, siikaa, taimenia, järvilohia ja nieriää. Järvi on kaksiosainen, ja osia yhdistää leirintäalueen vieressä oleva Tommolansalmi. Saarissa on maihinnousupaikkoja veneille, kanooteille ja sup-laudoille.

Lähistöllä on paljon muutakin nähtävää. Mäntyharjulla kannattaa poiketa katsomassa Iso-Pappilan museoaluetta sekä Taidekeskus Salmelaa hienoine puistoalueineen. Salmelan vieressä on kiva ulkokahvila. Lähiseudulla on myös runsaasti erilaisia retkeilyreittejä sekä Repoveden kansallispuisto. Nämä retkikohteet ja nähtävyydet on esitelty kattavasti Korpijärven alueen matkailusivustolla (Visitlakekorpijarvi.fi).

Tommolansalmi.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Caravan-alue varrella virran

Caravan-alue varrella virran

Imatralta Lohikosken Myllylle on matkaa noin 60 kilometriä, Sulkavalta noin 30. Matka kulkee komeissa maisemissa yli Saimaan salmien.

Luontoretkelle Linnasaareen

Luontoretkelle Linnasaareen

Oravi sijaitsee parinkymmenen kilometrin pituisen kapean niemen keskivaiheilla, jonka Oravin kanava katkaisee. Kanava on lyhentänyt laivojen reittiä useita kymmeniä kilometrejä.

Elämyksiä vanhassa ruukkimiljöössä

Elämyksiä vanhassa ruukkimiljöössä

Yksi Saimaan alueen vanhimmista sahalaitoksista, Puumalan eli Miettulan saha, nousi Puumalan Sahanlahdelle vuonna 1765. Sahaustoimintaa ehdittiin harjoittaa lähes 200 vuotta.