Kirkasvetinen Jukajärvi houkuttelee vesille

Juva Camping sijaitsee omassa rauhassaan, ja kuitenkin lähellä Vehmaan ja Juvan palveluita.

Juva Camping sijaitsee tasaisella paikalla Jukajärven rannalla. Alue on melojien suosiossa, sillä rannasta lähtee Oravareitti eli perhemelontaan sopiva melontareitti Juvalta Sulkavalle. Alueella vuokrataan kanootteja ja kajakkeja, mutta tarjolla on myös erilaisia retkipaketteja niin melojille kuin pyöräilijöillekin. Myös melojien ja kanoottien kuljetuksen voi tilata.

– Hyvän uimarannan lisäksi meillä on tarjolla monenlaisia liikunnallisia aktiviteettejä. Oravareitti on tunnettu kansainvälisesti, ja sille pääsee tuosta meidän rannastamme, Risto Hämäläinen kertoo.

Reitin varrella on 21 opastetaulua, jotka kertovat alueen luonnosta. Matkan varrella on monipuolista vesistöä: järviä, jokia ja koskia. Koko reitin pituus on noin 57 kilometriä, mutta valittavissa on myös lyhempiä reittejä. Oravareitin korkeusero on 24 metriä, joten meloa voi vain yhteen suuntaan.

Caravan-paikkojen lisäksi Juva Campingilla on tarjolla 17 erilaisia mökkiä, joissa on lähes 60 vuodepaikkaa. Kaikki mökit ovat hyväkuntoisia ja siistejä hirsimökkejä, ja niiden varustetaso hieman vaihtelee. Jokaisessa mökissä on kuitenkin sähkö, lämmitys, jääkaappi, peitteet ja tyynyt sekä pihakalusteet terassilla.

Monipuolinen kahvilaravintola

Vastaanotto toimii kahvilaravintolan rakennuksessa, jossa on myös katettu terassi. Terassilla voi nautiskella aamupalaa, grilliruokaa tai vaikka kahvin kanssa jotain omassa keittiössä valmistettua herkkua.

Leirintäpaikat on sijoitettu väljästi melko tasaiseen mäntykangasmaastoon. Alueella pystyy liikkumaan myös pyörätuolilla tai lastenrattaiden kanssa.

Useat caravan-paikoista ovat rannan tuntumassa, joten järvinäköala tulee bonuksena. Paikkoja on yhteensä 75, joista 50 on varustettu sähköllä. Upea uimaranta on lapsiystävällinen.

Alueella on tarjolla peruspalvelut kemssan tyhjennyspaikkoineen ja ajokaivoineen. Myös vaatehuolto onnistuu. Rantasaunat ovat vilkkaassa käytössä. Toinen saunoista on perinteinen puusauna ja toinen on sähkösauna, jossa on myös suihku ja wc.

Keskellä aluetta on keittiörakennus, jonka varusteisiin kuuluvat sähköhellat, mikro, kahvin- ja vedenkeitin ja astianpesupaikat. Keittiörakennuksessa on ruokailutilat useammallekin perheelle sekä televisio ja videot.

Kahvilasta voi myös lainata esimerkiksi lautapelejä tai välineet sulkapallon tai petankin pelaamisen. Vuokraamossa on monipuolinen valikoima kulkuvälineitä soutuveneestä sup-lautoihin ja sähköavusteisiin maastopyöriin.

Juvacamping.com

Teksti ja kuva: Pirjo Kärkinen

Lue myös nämä esittelyt

Vuoden 2017 SFC-alue: Luonnonkaunis Laamalansaari

Vuoden 2017 SFC-alue: Luonnonkaunis Laamalansaari

Karavaanarit ovat valinneet Rastila Campingin Helsingistä ja Mikkelin Suomenniemellä sijaitsevan SFC-Laamalansaaren Suomen parhaiksi leirintäalueiksi. Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.

Luonnollinen Tommolansalmi

Luonnollinen Tommolansalmi

Lomakeskus Tommolansalmen kaikki rakennukset ja tilat ovat lähes silmiinpistävän siistejä, ja siitä onkin tullut kiitosta. Aluetta on pyörittänyt jo kolmisenkymmentä vuotta Eeva Leskinen apunaan siskonsa Merja Perttola.

Tarjolla savolaista lupsakkuutta

Tarjolla savolaista lupsakkuutta

Hirvensalmella sijaitseva Etuniemi on ollut SF-Caravan Sisä-Savo ry:n hallinnassa jo yli 30 vuotta. Alue sijaitsee vain noin 15 minuutin matkan päässä 5-tieltä ja kuuluu myös Caravan-huippuihin.