Kirkasvetinen Jukajärvi houkuttelee vesille

Juva Camping sijaitsee omassa rauhassaan, ja kuitenkin lähellä Vehmaan ja Juvan palveluita.

Juva Camping sijaitsee tasaisella paikalla Jukajärven rannalla. Alue on melojien suosiossa, sillä rannasta lähtee Oravareitti eli perhemelontaan sopiva melontareitti Juvalta Sulkavalle. Alueella vuokrataan kanootteja ja kajakkeja, mutta tarjolla on myös erilaisia retkipaketteja niin melojille kuin pyöräilijöillekin. Myös melojien ja kanoottien kuljetuksen voi tilata.

– Hyvän uimarannan lisäksi meillä on tarjolla monenlaisia liikunnallisia aktiviteettejä. Oravareitti on tunnettu kansainvälisesti, ja sille pääsee tuosta meidän rannastamme, Risto Hämäläinen kertoo.

Reitin varrella on 21 opastetaulua, jotka kertovat alueen luonnosta. Matkan varrella on monipuolista vesistöä: järviä, jokia ja koskia. Koko reitin pituus on noin 57 kilometriä, mutta valittavissa on myös lyhempiä reittejä. Oravareitin korkeusero on 24 metriä, joten meloa voi vain yhteen suuntaan.

Caravan-paikkojen lisäksi Juva Campingilla on tarjolla 17 erilaisia mökkiä, joissa on lähes 60 vuodepaikkaa. Kaikki mökit ovat hyväkuntoisia ja siistejä hirsimökkejä, ja niiden varustetaso hieman vaihtelee. Jokaisessa mökissä on kuitenkin sähkö, lämmitys, jääkaappi, peitteet ja tyynyt sekä pihakalusteet terassilla.

Monipuolinen kahvilaravintola

Vastaanotto toimii kahvilaravintolan rakennuksessa, jossa on myös katettu terassi. Terassilla voi nautiskella aamupalaa, grilliruokaa tai vaikka kahvin kanssa jotain omassa keittiössä valmistettua herkkua.

Leirintäpaikat on sijoitettu väljästi melko tasaiseen mäntykangasmaastoon. Alueella pystyy liikkumaan myös pyörätuolilla tai lastenrattaiden kanssa.

Useat caravan-paikoista ovat rannan tuntumassa, joten järvinäköala tulee bonuksena. Paikkoja on yhteensä 75, joista 50 on varustettu sähköllä. Upea uimaranta on lapsiystävällinen.

Alueella on tarjolla peruspalvelut kemssan tyhjennyspaikkoineen ja ajokaivoineen. Myös vaatehuolto onnistuu. Rantasaunat ovat vilkkaassa käytössä. Toinen saunoista on perinteinen puusauna ja toinen on sähkösauna, jossa on myös suihku ja wc.

Keskellä aluetta on keittiörakennus, jonka varusteisiin kuuluvat sähköhellat, mikro, kahvin- ja vedenkeitin ja astianpesupaikat. Keittiörakennuksessa on ruokailutilat useammallekin perheelle sekä televisio ja videot.

Kahvilasta voi myös lainata esimerkiksi lautapelejä tai välineet sulkapallon tai petankin pelaamisen. Vuokraamossa on monipuolinen valikoima kulkuvälineitä soutuveneestä sup-lautoihin ja sähköavusteisiin maastopyöriin.

Juvacamping.com

Teksti ja kuva: Pirjo Kärkinen

Lue myös nämä esittelyt

Vesipetojen unelmapaikka

Vesipetojen unelmapaikka

Top Camping Visulahden maamerkkinä on jo vuosia ollut 5-tien varrella tervehtivä dinosaurus. Dino on paikoillaan, kuten ovat myös huvipuisto sekä muut alueen aktiviteetit.

Elämyksiä vanhassa ruukkimiljöössä

Elämyksiä vanhassa ruukkimiljöössä

Yksi Saimaan alueen vanhimmista sahalaitoksista, Puumalan eli Miettulan saha, nousi Puumalan Sahanlahdelle vuonna 1765. Sahaustoimintaa ehdittiin harjoittaa lähes 200 vuotta.

Saimaan rannalla luonnonrauhassa

Saimaan rannalla luonnonrauhassa

Puumalan Koskenselässä on majailtu pitkään, sillä alueella oli asutusta jo kivikaudella. Nykypäivän vierailijoitakin on palveltu jo useampi vuosikymmen.