Papinniemen upeat hiekkarannat

Papinniemi sijaitsee Parikkalan Uukuniemessä lähellä Venäjän rajaa.

Uukuniemen kunta on Pyhäjärven takana päätieltä sivussa. Sinne lähdetään varta vasten poikkeamaan. Mutka kannattaa ehdottomasti ajaa, sillä Uukuniemen Papinniemi tarjoaa vierailijoilleen upeat hiekkarannat – ja kaksin kappalein.

Papinniemi Camping sijaitsee niemellä, ja kirkasvetinen järvi kimmeltää molemmin puolin.

Päivä- ja ilta-auringon puolella on pitempi hiekkaranta. Matala ranta sopii hyvin lapsiperheille, ja vesi lämpiää mukavasti, vaikka Pyhäjärvi onkin melko suuri. Itäpuolella aluetta on toinen pienempi hiekkaranta, jossa on myös vierasvenesataman laituri.

Tilaussauna on isomman hiekkarannan rinteessä ilta-auringon puolella. Toisella rannalla on saunalautta, jota voi vuokrata paitsi saunomiseen myös kahden hengen majoitustilaksi. Saunalautalla voidaan tilauksesta järjestää myös risteilyjä laajalle Pyhäjärvelle. Vesille pääsee myös soutuveneillä, kanooteilla ja sup-laudoilla sekä moottoriveneellä. Paljukärrykin löytyy vuokralle.

Papinniemen ravintolaa on uudistettu, ja siihen on tehty toimiva laajennus ja uusi ulkoterassi. Sisällä on nyt kolmisenkymmentä asiakaspaikkaa. Osa ulkoterassitiloista on lasitettu. Ulkona on myös katettu lava, jolla järjestetään muun muassa erilaisia musiikkitapahtumia.

Ravintolassa on tarjolla juomia sekä lähialueen raaka-aineista valmistettua ruokaa. Tarjolla on esimerkiksi biisonihampurilaisia, joihin liha toimitetaan läheiseltä biisonifarmilta.

Vaunupaikat veden äärellä

Matkailuajoneuvopaikkoja on nelisenkymmentä. Paikoista 35 on varustettu sähköllä. Paikat ovat hiekkapohjaisia, ja suuri osa niistä on aivan uimarannan tuntumassa. Autolta tai vaunulta voi olla matkaa uimaan vain muutama askel. Hieno hiekka tuo tietysti omat hankaluutensa. Matkailuauton oven edessä kannattaa pitää hyvää kynnysmattoa.

Perinteisiä lomamökkejä Papinniemessä on niemen kärjen metsikössä. Niissä on oma puusauna ja oma ranta. Lähemmäs ravintolaa hiekkarannalle on noussut uusia mökkejä, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet sekä palju tai ulkoporeallas. Lisäksi löytyy aittamajoitusta, mökkivaunu, jossa on oma sauna, sekä puiden väliin pingotettava tentsile-teltta.

Keskellä aluetta on uusi huoltorakennus, jonka toisessa päädyssä on keittiö ja tiskipaikat, toisessa vessat ja suihkut. Ulkoseinällä on vesipiste letkulla. Roskakatos ja kemssantyhjennys löytyvät läheltä porttia.

Lapset tykkäävät

Papinniemi on mukava paikka lapsiperheille, joita alueella vieraileekin runsaasti. Hyvän hiekkarannan ja uimavesien lisäksi alueelta löytyy kivat leikkipaikat ja muun muassa frisbeegolf sekä läskipyöriä.

Aikuiseen makuunkin löytyy mukavaa toimintaa ja hyvä ravintola. Vuoden mittaan alue järjestää erilaisia tapahtumia.

Papinniemen lähellä on kivikautinen asuinalue sekä Jääkausipolku. Uukuniemen puukirkko on rakennettu 1700-luvun loppupuolella.

Papinniemibooking.com

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Kartanoromantiikkaa Olkkolan hovissa

Kartanoromantiikkaa Olkkolan hovissa

Olkkola Resort & Camping toimii Kuolimojärven rannalla lähellä Savitaipaleen keskustaa. Vieressä on kylän uimaranta, ja maalaiskylän palveluihin on vain pieni kävelymatka.

Kannaksella Imatran keskustassa

Kannaksella Imatran keskustassa

Vuoksen Kalastuspuistossa tuntee olevansa saarella. Nimeltään paikka on Varpasaari, vaikka aluetta yhdistääkin mantereeseen kapea maakannas.

Leirintää keskustan tuntumassa

Leirintää keskustan tuntumassa

Camping Lappeenranta sijaitsee alle kahden kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta, Saimaan rannalla Huhtiniemessä. Aluetta kutsuttiin aikaisemmin Huhtiniemen leirintäalueeksi.