Leirintää keskustan tuntumassa

Camping Lappeenranta on lähellä kaupungin keskustaa sijaitseva puistomainen alue.

Camping Lappeenranta sijaitsee alle kahden kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta, Saimaan rannalla Huhtiniemessä. Aluetta kutsuttiin aikaisemmin Huhtiniemen leirintäalueeksi.

Vaikka leirintäalue sijaitsee lähellä kaupunkia, luonnonläheisyys on säilynyt. Nurmikkoisella ja metsää kasvavalla puistomaisella alueella on kokoa kymmenen hehtaaria. Mäkinen maasto jakaa alueen mukavasti eri osiin.

Lähimpänä porttia on kaksi matkailuajoneuvoille tarkoitettua aluetta. Puiden lomassa kaartelevien hiekkateiden varsilla on taskuparkkeja. Osa matkailuajoneuvoista voi majoittua vapaamuotoisemmin nurmikkoalueille. Paikkoja matkailuajoneuvoille on yhteensä 120, joista 80 on varustettu sähköllä.

Järveen laskevalta rinteeltä löytyy 35 leirintämökkiä. Lisäksi alueella on kaksi loma-asuntoa ympärivuotiseen käyttöön. Myös caravan-alue ja rantasaunat ovat avoinna ympäri vuoden.

Mäen laella sekä alempana on nurmialueita telttailijoille. Alueen takaosasta löytyy rauhallista tilaa ja järvimaisemaa. Grillipaikkoja on neljä.

Kolme eri kokoista saunaa

Alhaalla rannassa on suurehko saunarakennus, jonka sisätilat ja pesutilojen kaakeloinnit ja kalusteet on uusittu. Saunoja on kaikkiaan kolme eri kokoista. Isompien saunatilojen yhteydessä ovat myös takkahuoneet, joita voi varata esimerkiksi kokouskäyttöön.

Toimistorakennuksen lähellä on huoltorakennus, jonka toisesta päädystä löytyvät vessa- ja suihkutilat. Järven puoleisessa päädyssä on paljon lasiseinää. Valoisasta tilasta löytyy pari pöytää ruokailuun. Perällä on tiskipaikka ja pieni keittiötila, jossa on sähkölevyt, miniuuni, mikro, vedenkeitin ja kahvinkeitin. Ei mikään luksusvarustus, mutta toimiva.

Vastaanottorakennuksessa on toimiston lisäksi pieni kioskikahvila ja sen yhteydessä terassi.

Uusin hankinta nälkäisiä palvelemaan on grillipaku, jota käytetään toisinaan myös muualla tapahtumissa. Jos mielii vesille, kioskilta voi vuokrata sup-laudan tai soutuveneen.

Alueen vierestä löytyvät kuntoportaat, pururata, skeittipuisto sekä kuntosali. Kävelymatkan päässä on Sammonlahden uimaranta.

Kaupunki on lähellä

Nykypäivänä lähes keskustan vierestä löytyvät leirintäalueet ovat melko harvassa. Camping Lappeenrannasta kaupungille jaksaa kulkea kävellenkin ja vielä paremmin polkupyörällä. Pyörän saa käyttöönsä leirintäalueen portilta. Kaupunkipyörä on helppo vuokrata kännykkäsovelluksella, jonka lataaminen onnistuu nopeasti lukemalla portilla pyörien vieressä olevan QR-koodin.

Kevyen liikenteen väylää pitkin pääsee leirintäalueelta suoraan keskustan tavarataloille. Rannassa odottavat risteilyalukset sekä useat kahvilat, terassit ja ravintolat. Kulttuurinnälkä tyydytetään Linnoitusniemellä, josta löytyy useita museoita sekä joka kesä rakennettava hiekkalinna.

Campinglappeenranta.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Kartanoromantiikkaa Olkkolan hovissa

Kartanoromantiikkaa Olkkolan hovissa

Olkkola Resort & Camping toimii Kuolimojärven rannalla lähellä Savitaipaleen keskustaa. Vieressä on kylän uimaranta, ja maalaiskylän palveluihin on vain pieni kävelymatka.

Kannaksella Imatran keskustassa

Kannaksella Imatran keskustassa

Vuoksen Kalastuspuistossa tuntee olevansa saarella. Nimeltään paikka on Varpasaari, vaikka aluetta yhdistääkin mantereeseen kapea maakannas.

Papinniemen upeat hiekkarannat

Papinniemen upeat hiekkarannat

Uukuniemen kunta on Pyhäjärven takana päätieltä sivussa. Sinne lähdetään varta vasten poikkeamaan.