Kartanoromantiikkaa Olkkolan hovissa

Olkkolan vanha kartano sijaitsee puhtaan luonnon keskellä kauniissa eteläkarjalaisessa järvi-idyllissä.

Olkkola Resort & Camping toimii Kuolimojärven rannalla lähellä Savitaipaleen keskustaa. Vieressä on kylän uimaranta, ja maalaiskylän palveluihin on vain pieni kävelymatka. Hovi majoittaa väkeä kahden hotellisiiven tilaviin huoneisiin sekä nyt myös leirintäalueelle.

Kartanomaisessa rakennuksessa on alueen toimisto sekä ravintola terasseineen. Ilta-auringon puoleisen näköalaterassin kaiteen takaa laskee rinne järvelle. Tyynenä kesäiltana maisema on mahtava. Myös rakennuksen edessä päiväauringon puolen etuterassilla on pöytiä ja tuoleja.

Olkkolassa tarjoillaan lounasta arkipäivisin ja lauantaisin kello 11 alkaen. Lounaslista päivittyy viikoittain. Päivällisaikaan Olkkolassa tarjoillaan ruokaa Ulla Liukkosen suunnittelemalta ruokalistalta. Me maistoimme lepuskahampurilaista nyhtöpossulla. Lepuska leivotaan perunamuusista. Kasvisversiokin olisi saatavana.

Kartanon yläkerran tiloista löytyy kaksi hybridipakopelihuonetta, joissa pelataan tabletin ohjaamana. Olkkolan Hovissa ja pihapiirissä on erilaisia tapahtumia vuoden mittaan. Kesäteltassa järjestetään livemusiikkitapahtumia 10. kesäkuuta alkaen kuukauden ajan. Esiintyjät löytyvät kotisivuilta.

Uusi alue karavaanareille

Sopivan matkan päässä terassin hälystä on vuonna 2022 avattu leirintä- ja caravan-alue. Aamuauringon puoleinen kenttä viettää loivasti järven suuntaan. Rinteeseen on rakennettu hiekkatieverkosto, jonka läpiajettavat matkailuajoneuvopaikat tasattiin vaakasuoraan. Teiden välit kasvavat nurmikkoa.

Matkailuajoneuvoille löytyy 17 sähkötolpallista paikkaa. Alueen laidalla on näppäinlukolla suljettu moderni huoltorakennus, josta löytyvät avarat vessat ja suihkutilat. Keittiö on tarkoitettu lähinnä tiskaamiseen, mutta mikroaaltouunikin on. Huoltorakennuksen ulkopuolella on vesipiste ja kemssan tyhjennyspaikka.

Varaukset alueelle tehdään netissä.

Grillikota ja kolme saunaa

Rantaniemellä päärakennuksen takana on hyvä grillikota. Samalta niemeltä löytyy kolme tilaussaunaa. Uudemmassa rakennuksessa on kaksi saunaa, joita yhdistää terassi. Saunojen yhteydessä on lämminvesipalju. Perinteinen rantasauna lämpiää puilla. Pehmeisiin löylyihin mahtuu kerrallaan jopa 20 saunojaa.

Tilaussaunojen lisäksi Olkkolassa saunotaan yleisillä vuoroilla kesäkuun alusta lähtien hintaan kaksi euroa per henkilö. Naisten saunavuoro alkaa kello 16 ja miesten tuntia myöhemmin.

Kuolimojärven vesi on kirkasta ja puhdasta. Alueen lähellä on myös pienvenesatama ja kahvila Ranta Aitta. Kartano vuokraa sup-lautoja ja kanootteja. Erikoisuutena on aurinkosähköllä kulkeva katamaraani. Pihapiiristä löytyy tilaa pihapeleille. Minigolfrata on kulmakunnan uusin.

Olkkolan Hovin päärakennuksen vieressä on entinen väentupa, jossa toimii Europaeus-museo. David Emmanuel Europaeus oli kansanrunojen kerääjä, kielitieteilijä ja arkeologi.

Olkkolanhovi.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Leirintää keskustan tuntumassa

Leirintää keskustan tuntumassa

Camping Lappeenranta sijaitsee alle kahden kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta, Saimaan rannalla Huhtiniemessä. Aluetta kutsuttiin aikaisemmin Huhtiniemen leirintäalueeksi.

Papinniemen upeat hiekkarannat

Papinniemen upeat hiekkarannat

Uukuniemen kunta on Pyhäjärven takana päätieltä sivussa. Sinne lähdetään varta vasten poikkeamaan.

Kannaksella Imatran keskustassa

Kannaksella Imatran keskustassa

Vuoksen Kalastuspuistossa tuntee olevansa saarella. Nimeltään paikka on Varpasaari, vaikka aluetta yhdistääkin mantereeseen kapea maakannas.