Käringsundissa on uutta ja vanhaa

Käringsund Resort & Conference tarjoaa laajan valikoiman majoitusvaihtoehtoja.

Käringsund Resort & Conference on osa uudempaa ja modernimpaa kokonaisuutta, mutta leirintäalueella sekä huoltorakennuksilla on jo jonkin verran ikää.

Camping-alueelle saavuttaessa ajetaan ensin alueen ohi 350 metriä ravintolarakennukselle, josta löytyy toimisto. Leirintäalue on nurmikenttä lähellä meren rantaa. Sieltä löytyy laaja ja avoin caravan-alue, telttapaikkoja sekä toistakymmentä leirintämökkiä.

Lähempänä toimistorakennusta on lisää majoitustilaa. Tarjolla on bungalow-mökkejä sekä ylellisiä strandby-huviloita. Vuodepaikkoja on alueella yhteensä 400.

Aukealle vai varjoon?

Leirintäalueella on kaksi huoltorakennusta, joista toinen on heti sisäänkäynnin edessä. Rakennuksessa on nyt keittiö sekä oleskelutilaa. Huoltorakennuksen takana on pieniä leirintämökkejä rivitalomaisesti kolmen riveissä. Keskemmällä aluetta on pienempi huoltorakennus, jossa on vessat ja suihkut.

Caravan-alue on pitkänomainen avoin nurmikenttä, jossa riittää aurinkoa koko päiväksi. Alueen etelärajaa reunustaa metsikkö, josta löytyy tarvittaessa varjopaikkaa. Nurmikenttä päättyy hiljaiseen asfalttitiehen, joka toisella puolella lännen suunnassa aukeaa meri. Komeita auringonlaskuja pääsee ihailemaan suoraan leiristä.

Uimapaikkoja ja vesikulkuneuvoja

Tien toisella puolella on yleinen uimaranta. Alueen oma uimaranta on myös lähellä. Se löytyy samalta suunnalta kuin rakennus, jossa sijaitsee ravintola, toimisto sekä kokoustilat. Toimistosta voi varata illaksi saunavuoron tai kylpypaljun. Ravintolan vierellä on myös ulkoallasalue.

Uimarannan lähellä on monipuolinen välinevuokraamo, jonka valikoimiin kuuluu kanootteja, kajakkeja, sup-lautoja, polkuveneitä, soutuveneitä ja perämoottoreita sekä polkupyöriä.

Läheltä rantaa löytyvät myös vessat ja pesuhuoneet sekä lasten leikkipaikka, jonka keskeisenä rakennelmana on laivan mallinen iso kiipeilyteline. Toinen hieman vaatimattomampi leikkipaikka löytyy camping-alueelta.

Rannan ravintolassa tarjoillaan lounasta ja päivällistä. Listalta löytyy muun muassa ahvenanmaalaista kotiruokaa, pizzaa, salaattia ja hampurilaisia. Kesäaikaan maanantaista lauantaihin tarjoillaan aamiainen, sunnuntaina brunssi.

Kenttiä monenlaiseen pelaamiseen

Muutakin tekemistä alueella on runsaasti. Kenttiä on monenlaisia. Ravintolan vieressä on hieno minigolfrata. Sen takana sijaitsevat tennis-, padel- ja rantalentiskentät sekä frisbeegolf- ja petankkiradat.

Jalkapallon tekniikkataiturit voivat ottaa mittaa pyöreällä kentällä eli niin sanotussa pannafootball-häkissä. Tavallinen ruohopintainen jalkapallokenttäkin alueelta löytyy.

Vanhan kalasataman ravintolaan sekä metsästys- ja kalastusmuseoon on lyhyt kävelymatka.

Teksti ja kuva Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Gröna Udden on puistomainen rantakohde

Gröna Udden on puistomainen rantakohde

Gröna Uddenin sijainti on erinomainen rauhalliseen rantalomailuun sekä Maarianhaminaan tutustumiseen. – Maarianhaminan leirintäalue on ollut kaupungin omistuksessa, mutta rakennukset on nyt ostettu omaksi.

Leppoisa ja luonnonmukainen Ledholm Camping

Leppoisa ja luonnonmukainen Ledholm Camping

Kun lähdetään ajamaan Kumlingen kylältä etelään, tullaan pienelle salmelle, jonka rannalla toimii ravintola Kastören. Sen yhteydessä on mökkikylä, vierasvenesatama sekä matkaparkki.

Degersand on meren äärellä

Degersand on meren äärellä

Käytännössä koko Degersand Resortin tontti on hienoa hiekkaa, joka päättyy leveään hiekkarantaan. Etelän suunnassa Degersandista avautuu upea maisema avomerelle.