Monien tapahtumien Krapuranta

Vuonna 1980 perustetun SF-Caravan Loimaan Seudun Krapuranta sijaitsee Pyhäjärven eteläpuolella.

Krapurantaan on Turusta noin 50 kilometriä. Kestopäällystetty tie vie portille asti.

Luonnonkaunis alue (5,5 ha) muodostuu entisen peltoalueen nurmikentästä sekä metsäisestä hiekkaharjusta. Toiselta sivulta Krapuranta rajautuu pieneen vesistöön. Sen muodostaa lammeksi padottu puro, joka saa alkunsa lähteestä. Caravan-alueen vieressä on laaja metsä, jossa risteilee ulkoilupolkuja.

Krapuranta on avoinna ympäri vuoden. Isännät huolehtivat alueesta ja toimistosta kesäkaudella. Muulloin se toimii omatoimialueena viikonloppuisin.

Matkailuajoneuvopaikkoja on 250, joista 200 on sähköistetty. Kausipaikkoja on tällä hetkellä 70. Suuri osa kausipaikoista on harjun alueella, metsän kätkössä.

Paikat sijoittuvat vaihtelevasti maaston mukaan. Vieraspaikat ovat pääosin tasaisella nurmikentällä, jossa operointi suuremmallakin yhdistelmällä on helppoa.

Korkeatasoiset huoltorakennukset

Alueelle saavuttaessa tulee ensimmäisenä vastaan toimistorakennus, jossa on kioski. Lähellä on myös Kulkurintupa, jonka oleskeluhuoneessa on pelejä ja luettavaa. Saman katon alta löytyvät suihkut sekä tiski- ja pyykinpesupaikat. Talon takana on vessat ja vesipiste sekä pieni erillinen kesäkeittiö.

Nurmialueen perällä on toinen wc-rakennus, jossa on myös vesipiste, tiskipaikka sekä kemssantyhjennys ja ajokaivo. Rakennuksen vierestä löytyy leikkipaikka lapsille ja grillikota. Kolmas wc-rakennus löytyy alueen toisen pään metsäiseltä alueelta lammen takaa. Siellä on myös tiskipaikka ja kemssantyhjennys.

Kulkurinkeidas on 150-neliöinen sali, joka on rakennettu tapahtumien, tanssien ja kokouksien järjestämiseen. Pöytiä ja tuoleja on sadalle. Lämmitettävää salia vuokrataan kaikille halukkaille.

Kiuas lämpiää lammen rannalla

Krapurannan lammen rannalla on kaksi saunaa. Isompi puulämmitteinen sauna lämmitetään kesäkautena joka ilta, muulloin se toimii myös tilaussaunana. Yleiset saunavuorot ovat naisille kello 18 ja miehille kello 19.30. Saunarakennuksessa on myös takkahuone, ja edustan terassilta pääsee portaita pitkin alas uimalaiturille.

Vastarannalla on pienempi sähkösauna, jonka voi tilata perhesaunaksi. Saunalla on kaksi suihkua sekä terassi, jonka äänimaailmaan kuuluu padolta kantautuva veden kohina. Saunan edustalla on oma laituri ja hiekkaranta.

Lammella on myös uimaranta sekä lainattavissa soutuvene ja kaksi sup-lautaa.

Kulkurinkeitaan vieressä on lämmitetty ja katettu uima-allas. Allas on tarkoitettu alle 10-vuotiaille lapsille ja on 40–80 senttiä syvä.

Krapurannan tapahtumista tunnetuin on Haitaritreffit, jotka järjestetään tänä vuonna 1.–4. elokuuta. Muita tapahtumia ovat muun muassa Avajaiset, Perhejuhannus, Ysäribileet, Syystalkoot ja Pikkujoulut. Krapuranta on Caravan Huiput -alue.

Krapuranta.net

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Vankkuri-Vehmaalla on toimintaa ympäri vuoden

Vankkuri-Vehmaalla on toimintaa ympäri vuoden

SF-Caravan Raision seutu ry on perustettu vuonna 1982. Yhdistys toimii aktiivisesti ja se myös ylläpitää talkoovoimin ja hyvässä hengessä yhdistyksen jäsenaluetta Vankkuri-Vehmasta.

Monipuolinen ja laadukas Rairanta

Monipuolinen ja laadukas Rairanta

SF-Caravan Vakka-Suomi ry:n oma alue, Rairanta, sijaitsee noin seitsemän kilometriä Uudenkaupungin eteläpuolella. Alueella on monipuoliset ja laadukkaat huoltorakennukset sekä hienot tilat oleskeluun ja tapahtumien järjestämiseen.

Rauhallinen ja avara Kallionokka

Rauhallinen ja avara Kallionokka

Uudet yrittäjät Mikko Hietaoja ja Marianne Raitalahti-Hietaoja ottivat Kallionokan leirintäalueen ohjat vuoden 2023 alussa. Kallionokan alue on laaja ja avara.