Naantalissa meri ja muumit ovat lähellä

Jos olet menossa perheretkelle Muumimaailmaan tai matka vie laivalla Ruotsiin, Naantali Camping on hyvä tukikohta.

Naantali Campingilta satamaan on matkaa vain muutama sata meriä, ja Naantalin keskustakin löytyy aivan vierestä. Muumimaailmaan kertyy matkaa pari kilometriä.

Alue sijaitsee meren rannalla, luonnonkauniilla Kuparivuorella, josta aukeaa kaunis näkymä merelle. Kallioiselta rantarinteeltä voi seurata Finnlinesin laivojen lähtöjä ja saapumisia.

Reitti Naantalista Kapellskäriin on edullisin reitti Ruotsiin matkaaville. Laivat poikkeavat myös Ahvenanmaan Långnäsiin. Finnlinesin hinta saarelle on selvästi edullisempi kuin esimerkiksi suora yhteys Ahvenanmaan saaristolautoilla Kustavista.

Ollaan melkein keskustassa

Naantalin vanhaan kaupunkiin voi tutustua mobiilioppaan avulla omaan tahtiin. Kaupungin päänähtävyytenä mainitaan tasavaltamme presidentin kesäasunnon puutarha. Vehreään saaristopuutarhaan pääsee tutustumaan yleisökierroksilla tai omatoimisesti kesäaikaan perjantai-iltaisin. Presidentin kesäasuntona toimiva Lars Sonckin suunnittelema graniittilinna on suljettu yleisöltä, sillä presidenttiperheelle annetaan asumisrauha.

Muumimaailma on vuosia ollut yksi Lounais-Suomen suosituimpia käyntikohteita. Sen lukuisissa rakennuksissa ja laitteissa sekä järjestetyssä ohjelmassa riittää riemua pariksikin päiväksi. Kun matkailuajoneuvolle varaa paikan Naantali Campingilta, kahden päivän pääsyliput Muumimaailmaan saa yhden päivän hinnalla. Pääsyliput noudetaan Visit Naantalin toimistosta (Nunnakatu 2, Naantali).

Metsäinen paikka merinäköalalla

Naantalin caravan-alue on rauhallinen paikka, vaikka ollaankin lähellä kaupunkia. Alue on mereen päin laskevassa rinteessä metsän suojaamana.

– Meillä on tätä nykyä yhteensä 55 matkailuajoneuvopaikkaa, joista 45 on varustettu sähköllä, Naantali Campingin Retu Repo kertoo. Näiden lisäksi löytyy runsaasti telttapaikkoja.

Huoltorakennuksesta löytyvät vessat ja suihkut, jotka remontoitiin kesällä 2018. Repo kertoo, että keittiörakennus remontoidaan kesäksi 2020.

Mökkejä alueelta löytyy yhteensä 34. Leirintämökkien varustukseen kuluu jääkaappi, kahvinkeitin ja mikro. Lomamökeistä löytyy lisäksi muun muassa tv sekä wc ja suihku.

Vastaanoton vieressä palvelee mukava terassikahvila. Kahvilassa on anniskeluoikeudet, ja myynnissä on myös elintarvikkeita ja matkamuistoja.

Makkarat voi paistella grillikatoksessa. Polttopuita voi ostaa edullisesti vastaanotosta.

Biljardigolf on meikäläiselle uudempi tuttavuus. Selviää, että se on kuin minigolf, jota pelataan korkeilla pöydillä ja biljardikepillä.

Naantalin leirintäalueella on myös hyvä leikkipaikka lapsille sekä uimaranta. Vilpoisemmalla säällä rannasta voi varata perhesaunan.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Kuusiston saaressa leiriydytään

Kuusiston saaressa leiriydytään

Turun eteläpuolelta Kuusiston saaresta löytyy 1200–1300-luvun vaihteessa katolisen kirkon rakennuttaman linnan rauniot. Linnassa pitivät aikoinaan leiriä niin sotilaat kuin kauppiaatkin.

Ihala on nyt kaikkien kaveri

Ihala on nyt kaikkien kaveri

Vuonna 2014 alue suljettiin säästösyistä ja vuotta myöhemmin toimintaa on jatkettu yksityisin voimin. Ihala Camping sijaitsee Uudenkaupungin edustalla Lepäisten saarella.

Mussalo on Rengastien tukikohta

Mussalo on Rengastien tukikohta

Mussalon SFC-alue sijaitsee Turun luoteispuolen saaristossa, Taivassalon Mussalossa. Paikka on SF-Caravan Masku ja Ympäristökunnat ry:n hoidossa.