Viiden tähden alue pääkaupungin kupeessa

Rastila Camping Itä-Helsingissä on Suomessa melko harvinainen citycamping.

Rastila Camping sijaitsee suurkaupungin alueella, mutta on tilava ja avara. Toisella sivulla on metsää, kartanon puistoa ja meri. Itäpuolella vieressä kohoaa korkeita kerrostaloja.

Rastilaan on helppo tulla ”takakautta”, jos arkailee ajaa suurkaupungin keskustassa esimerkiksi järeällä yhdistelmällä. Kehä I tai Kehä III tuo karavaanarin perille mukavasti monikaistaista tietä myöten.

Aivan Helsingin ydinkeskustaan on Rastilasta matkaa reilu kymmenen kilometriä. Helpoin ja edullisin tapa poiketa keskustan nähtävyyksissä on metro, joka kulkee muutaman minuutin välein. Maanalaisen asema on melkein leirintäalueen portilla. Lipun saa automaatista.

Helpot, läpiajettavat paikat

Rastilan portilla on iso katos, jonka alla on sisääntulo- ja poistumistiet sekä vastaanottorakennus. Itse caravan-alue jakautuu kahteen kenttään, joista toinen on hieman lähempänä merta. Alueita halkovat selkeästi numeroidut asvaltoidut tiet, joiden väleissä on pensasistutuksia ja nurmikkoa.

Alueella on kaikkiaan 165 caravan-paikkaa, joista 161 on varustettu sähköllä. Paikat ovat läpiajettavia, ja niitä on kahta (3,5 ja 7 metriä) leveyttä. Grillaus on sallittua vain leveämmillä paikoilla, mutta kertakäyttögrillien käyttö alueella on kielletty kokonaan.

Vaunupaikan voi varata kesällä tai talvella. Kesän varausaika voi olla enintään kaksi viikkoa, talvella useampia kuukausia. Myös talvisäilytyspaikkoja on tarjolla.

Caravan-alueiden vieressä on nurmikenttä telttailuun.

Mökkialue löytyy Rastilan takaosasta. Vanhemmat hirsimökit sijaitsevat caravan-alueen vieressä. Uudempi mökkialue on taaempana merenrantametsässä.

Monta huoltorakennusta ja ravintola

Alueella on neljä huoltorakennusta, joissa kaikissa on suihkut ja wc-tilat.

– Huoltorakennuksiin pääsee sisään avainkortilla. Kaksi niistä on käytössä ympäri vuoden ja kaksi vain kesällä, kertoo aluevastaava Seija Koro.

Vastaanoton lähellä olevassa ympärivuotisessa keittiörakennuksessa on keittolevy, mikro, veden- ja kahvinkeitin sekä jääkaappi. Erillisestä rakennuksesta löytyy pyykinpesukoneita ja kuivausrumpuja.

– Kesäkäytössä on lisäksi kolme muuta keittiötä, Koro jatkaa.

Huoltorakennukset on juuri remontoitu vuoden sisällä. Tämän talven aikana huolletaan ja remontoidaan muun muassa valaistusta ja leikkipaikkoja.

Jos kokkaus ei kiinnosta, puiston laidalta löytyy vanha Rastilan kartanon päärakennus, jossa toimii Ravintola Cafe Monami. Tarjolla on lounasta ja kahvilatuotteita.

Alueen grillipaikalle voi ostaa puita respasta.

Kaikki neljä saunaa ovat varattavissa ympäri vuoden. Keskemmällä aluetta on kaksi pienempää perhesaunaa neljälle ja viidelle hengelle. Isommat ryhmäsaunat löytyvät rannasta. Suurimpaan mahtuu jopa 20 henkeä, ja sen yhteydessä on myös keittiö.

Ryhmäsaunojen edustalla on yleinen hienohiekkainen uimaranta. Kesäaikaan Rastilassa on myös yleisiä saunavuoroja.

Rastilacamping.hel.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Luonnonrauhaa Lähilammella

Luonnonrauhaa Lähilammella

Lähilampi tarjoaa leirintää luonnonrauhassa vain noin puolen tunnin ajomatkan päästä Helsingistä.

Etelälahti kansallispuiston kupeessa

Etelälahti kansallispuiston kupeessa

Vihdissä sijaitseva Etelälahti on siisti ja valoisa alue Nuuksion ulkoilumaastojen vieressä.

Historian siipien havinaa Loviisassa

Historian siipien havinaa Loviisassa

Puistomainen Loviisa Camping sijaitsee meren rannalla keskustan eteläpuolella. Tamminiemen puisto on laajuudeltaan 3,5 hehtaaria ja peräisin Loviisan kylpylätoiminnan ajoilta.