Vuoden 2017 Caravan-alue: Ainutlaatuinen Rastila Camping

Rastila Camping on ainutlaatuinen alue, sillä se tuo pääkaupunkiseudun monet matkailukohteet sekä kotimaisen että ulkomaisen matkailuajoneuvolla liikkuvan reissaajan ulottuville.

Rastilan valtti on metro, sillä pääsee alueelta Helsingin keskustaan vain 20 minuutissa. Alueelta on erinomaiset yhteydet muun muassa Linnanmäelle, Korkeasaareen, Suomenlinnaan, satamiin ja ostoksille.

– Suurin osa vieraistamme haluaa tutustua nimenomaan Helsingin keskustaan ja viettää aikaa matkailukohteissa. Monet palaavat joka vuosi uudestaan, vastaanottovirkailija Johanna Tamminen kertoo.

Rastilan kävijöistä noin puolet tulee kotimaasta ja toinen puoli ulkomailta.

– Tyypillinen asiakas lienee karavaanari, joka on tullut viettämään lomaa puolisonsa tai perheensä kanssa. Etenkin kesäaikaan meillä on eniten suomalaisia ja saksalaisia. Talvikaudella ”reissumiehillä” on suuri merkitys asiakaskunnassamme, sillä suuri osa majoittujista on joko työreissulla tai sitten he majoittuvat meillä pidemmän aikaa työnsä vuoksi, Tamminen lisää.

Vuosaaren merimaisemissa

Ympäri vuoden avoinna oleva Rastila sijaitsee Itä-Helsingissä, Vuosaaren merimaisemissa. Rastilassa on 165 sähköllä varustettua ja tontitettua caravan-paikkaa sekä eritasoisia mökkejä ja telttapaikkoja. Alueella on tarjolla monipuoliset palvelut sekä esimerkiksi kokoustiloja. Kesällä asukkaita ilahdutetaan maksuttomalla saunavuorolla. Alueella on myös kausipaikkamahdollisuus.

Asukkaat pääsevät huoltorakennuksiin sähköisellä kortilla. Myös maksuton Wi-FI on asiakkaiden käytössä. Vastaanotossa on välinevuokrausta eri vuodenaikojen harrasteisiin. Lapsille löytyy leikkipaikkaa niin sisältä kuin ulkoakin.

Rastilaan saapuvan matkailijan ulottuvilla olevat matkailunähtävyydet, ravintolat ja muut matkailijan tarpeet ovat saavutettavissa ilman autoa.

Alueen monipuolisesti, laadukkaasti ja pitkäjänteisesti kehitetyt palvelut ovat tuoneet sille myös maassamme melko harvinaisen viiden tähden tähtialueluokituksen. Viiden tähden alueita Suomessa on vain viisi kappaletta.

Tammisen mukaan henkilökunta saa myös paljon positiivista palautetta alueen viihtyisyydestä ja siisteydestä.

– Olemme lisäksi pyrkineet kohentamaan alueen vetovoimaa järjestämällä pieniä tapahtumia ympäri vuoden, jolloin alue tulisi tutuksi myös helsinkiläisille. Kesäisin meillä järjestetään liikunnallista toimintaa eli esimerkiksi puistojumppaa, Tamminen lisää.

Oleellinen osa matkailuvetovoimaa

Rastilassa käy vuosittain yli 100 000 matkustajaa, jotka tuovat mukanaan koko pääkaupunkiseutua hyödyttävän 10,6 miljoonan euron matkailutulon. Rastila on siis oleellinen osa koko Helsingin nykyistä matkailuvetovoimaa.

Aluetta kehitetään edelleen tavoitteellisesti.

– Uusin uudistus meillä on suurin rantasaunamme, joka valmistui muutama vuosi sitten. Suunnitelmissa on myös telttailualueen palveluiden kehittäminen.

SF-Caravanin valintaraati arvostaa erityisesti Rastilan ympäristöystävällisyyttä, palvelujen korkeaa tasoa, saavutettavuutta ja houkuttelevuutta tutustua Helsingin nähtävyyksiin.

Rastilan työntekijät ovat tiiviinä tiiminä otettuja tunnustuksesta.

– Haluamme kiittää tunnustuksesta ja jatkaa työtämme karavaanimatkailun kehittämiseksi.

Hel.fi/Helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/muu-vapaa-aika/rastila

Teksti Pirjo Rättyä, kuva Rastila Camping. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 2/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Etelälahti kansallispuiston kupeessa

Etelälahti kansallispuiston kupeessa

Vihdissä sijaitseva Etelälahti on siisti ja valoisa alue Nuuksion ulkoilumaastojen vieressä.

Luonnonrauhaa Lähilammella

Luonnonrauhaa Lähilammella

Lähilampi tarjoaa leirintää luonnonrauhassa vain noin puolen tunnin ajomatkan päästä Helsingistä.

Viehättävä VihtiPark

Viehättävä VihtiPark

VihtiParkin valtteina ovat järven läheisyys sekä alueella vallitseva hyvä kaveri- ja talkoohenki.