Luonnonmukaista merenrantamaastoa

SF-Caravan Itä-Uusimaa ry:n Skeppars sijaitsee parikymmentä kilometriä Porvoosta etelään.

Skeppars löytyy Sondbyn kylän läheltä, Suomenlahden suojaisan lahden rannalta.

Skepparsin caravan-alueella on 90 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa. Osa paikoista on tasaisella hiekkakankaalla, osa korkeammalla männikköä kasvavalla rinteellä, missä tie mutkittelee kallioisten tonttien lomassa.

Alue on pyritty pitämään mahdollisimman luonnonmukaisena ja maisemaan sopivana.

Vieraspaikat ovat mukavasti lähinnä porttia. Lähellä on myös ranta, toimisto ja kioski. Vastaanotto on periaatteessa avoinna joka päivä.

Hyvät ja siistit huoltotilat

Toimistorakennuksen toisessa päässä on siistit huoltotilat, vessat, suihkut, keittiö tiskipaikkoineen sekä pyykinkäsittelytilat ja kemssantyhjennys. Alueen takaosassa on toinen huoltorakennus, josta löytyvät wc:t.

– Valtaosa alueen sosiaalitiloista on uusittu. Myös alueen puustoa on raivattu ja uusittu, kertoo SF-Caravan Itä-Uusimaa ry:n puheenjohtaja Marko Ketvel.

Vuonna 2022 Skepparsissa otettiin käyttöön varausjärjestelmä.

– Tulossa on vielä suurempi ponnistus, kun sähkölinjat vaihdetaan maakaapeliksi. Samalla vahvistetaan caravan-alueen omaa verkkoa.

Talvella avanto, kesällä hiekkaranta

Skepparsissa on hyvä ja matala uimaranta, joka on lapsille turvallinen. Talvella käytössä on kaupungin pienvenelaiturin kupeeseen tehty avanto. Saunarakennus on uimarannan vieressä, mutta avannolle matkaa tulee hieman enemmän.

– Saunassa on hyvät suihkutilat ja tilava terassi. Myös saunatila on uusittu, Ketvel lisää.

Saunassa vuorottelevat naiset ja miehet. Yleinen saunavuoro sisältyy majoitushintaan, ja tilaussaunaa voi tiedustella isännältä.

Saman katon alla saunatilojen kanssa on Väentupa, jossa järjestetään yhteisiä tapahtumia ja ajanvietettä. Väentuvasta löytyy myös lapsille ja nuorille erilaisia pelejä – esimerkiksi biljardi – pahemman sään varalle. Ulkona on leikkipaikka, trampoliini ja kymmenväyläinen frisbeegolfrata.

Saunan ja Väentuvan takana rinteessä on tilava grillikota, johon mahtuu parikymmentä henkeä iltaa istumaan ja grillaamaan. Grillikodan lähellä on useampia savustuspaikkoja.

Erään kausipaikkalaisen mukaan viimeisimmät talvet ovat olleet pilkkimiseen huonoja, mutta kesää odotellessa…

Kesällä sitten vesille

Ympäröivä merenlahti on suojainen ja sopii kesällä kalastuksen lisäksi hyvin myös esimerkiksi melontaan. Rannikon ja aavan meren välissä on suuri saari, jonka suojaan jää pitkä monihaarainen salmi. Matalassa kaislikkorantaisessa salmessa voi nähdä monenlaisia vesilintuja. Salmessa on pieniä saaria, joista suurin sopii hyvin pikku piknikille.

SF-Caravan Itä-Uusimaan viisikymppisiä juhlitaan 17. elokuuta Svenskborgin kylätalossa. Muista tulevista tapahtumista löytyy lisää tietoa Karavaanarit.fi-sivuston tapahtumakalenterista.

Sfc-iu.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Etelälahti kansallispuiston kupeessa

Etelälahti kansallispuiston kupeessa

Vihdissä sijaitseva Etelälahti on siisti ja valoisa alue Nuuksion ulkoilumaastojen vieressä.

Kolmivitonen Kultahiekka kutsuu

Kolmivitonen Kultahiekka kutsuu

Ympäri vuoden avoinna oleva alue tarjoaa kausipaikan ilman isäntävelvoitetta.

Viiden tähden alue pääkaupungin kupeessa

Viiden tähden alue pääkaupungin kupeessa

Rastila Camping sijaitsee suurkaupungin alueella, mutta on tilava ja avara. Toisella sivulla on metsää, kartanon puistoa ja meri.