Elämyksellinen Yyteri Camping

Yyterin hiekkaranta on Etelä-Suomen laajimpia yhtenäisiä hiekkarantoja ja dyynialueita.

Ruutujärven rannalla sijaitseva Yyteri Resort & Camping on avoinna ympäri vuoden. Alue sijoittuu aivan Yyterin hiekkarantojen läheisyyteen.

Campingilla on talvikaudella varattavissa 30 saunallista tai suihkullista lomamökkiä. Lisäksi vieraiden käytettävissä on yli sata sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa.

Kesällä vastaanotto palvelee vuorokauden ympäri. Talvella tarvitaan ennakkovaraus.

Kesäaikaan majoituskapasiteetti laajenee, ja varattavissa on lomamökkien lisäksi 40 leirintämökkiä ja viisi hirsimökkiä. Alueella on myös satoja telttapaikkoja sekä kausipaikkoja karavaanareille.

– Mökkejä on remontoitu sisältä ja ulkoa, ja uusia sähköpaikkoja on tehty. Ennen sesonkia saamme valmiiksi minigolfradan laajennuksen. Lisäksi olemme saaneet uusia harrastusvälineitä ja alueen viihtyisyyttä on parannettu esimerkiksi puita kaatamalla, leirintäaluepäällikkö Sanna Liira kertoo.

Leiriytyjillä on käytettävissään useita huoltorakennuksia, joista löytyvät suihku- ja wc-tilat sekä keittiöt ja pyykkitupa. Vessoja ja perhesuihkuja on remontoitu viime vuoden aikana. Yyteri Campingin kehityssuunnitelmiin sisältyy myös Ruutujärven ympäristön vaunupaikkojen kehittäminen.

Leirintäalueella on tilaussauna Ankkuri, joka lämpenee alueelle majoittuville varauksesta. Juhannuksesta alkaen saunat ovat kaikkien majoittujien käytettävissä aamusaunoina. Talvella Ruutujärven avanto on ainoa paikka lähiseudulla, jossa pääsee pulahtamaan.

Upeat maastot liikkumiseen

Yyterin alue antaa hienot mahdollisuudet esimerkiksi retkeilyyn ja ulkoiluun ympäri vuoden. Alueella on yli 30 kilometriä luontoreittejä ja 15 lintutornia tai -lavaa. Jo pelkästään hiekkarannat ovat melkoinen vetovoimatekijä.

– Porin kaupunki on satsannut paljon Yyterin kehittämiseen. Rannalla on nyt esimerkiksi uusia penkkejä ja pukukoppeja sekä vessoja, ja parkkipaikkojakin on tehty lisää. Alueen sisääntuloa on maisemoitu, ja vuoden vaihteessa sinne tuli iso Y-kirjain.

Campingin alueelta löytyy muun muassa minigolf, polkuautot ja fatbiket. Lisää monipuolisuutta alueen tarjontaan tuovat esimerkiksi Seikkailupuisto Huikee ja Yyterin Kylpylähotelli.

– Yyterin alueen yrittäjien yhteistyö toimii erittäin hyvin. Eli jos jollakin on, mitä toisella ei ole, myymme yhteistyössä. Aluetta myös kehitetään yhdessä yrittäjien ja kaupungin kanssa.

Yyterin alueella majoitusta on tarjolla kaikkeen makuun. Esimerkiksi PoriJazz tuo alueelle runsaasti vieraita.

– Juhannus ei enää vedä niinkään mutta tapahtumat kyllä. Tapahtumavieraiden lisäksi meillä käy paljon lapsiperheitä, eri-ikäisiä telttailijoita sekä rantalomailijoita. Myös meidän alueellamme on hyvä järjestää erilaisia isompiakin tapahtumia kuten esimerkiksi karavaanareiden treffejä, Liira lisää.

Suomicamping.fi

Teksti ja kuva: Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 4/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Siikaranta Camping meren äärellä

Siikaranta Camping meren äärellä

Porin Reposaaresta löytyy Siikaranta Camping. Uljaalla paikalla aavan meren rannalla sijaitseva alue on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Kuninkaanlähde Kankaanpäästä Vuoden 2016 Caravan-alue

Kuninkaanlähde Kankaanpäästä Vuoden 2016 Caravan-alue

Vuoden Caravan-alueen titteli on huomionosoitus ja tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi. SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella.

Aktiivista touhua monen ikäisille

Aktiivista touhua monen ikäisille

Sieravuoren alue sijaitsee Pyhäjärven länsirannalla, Säkylää vastapäätä. Alue on avoinna huhti–toukokuun vaihteesta syyskuun puoleen väliin.