Luonnonläheinen Lomakallio

Isojärven etelärannalla sijaitseva Matkailutila Isojärven Lomakallio tarjoaa palveluitaan luonnonläheisessä ympäristössä Pomarkussa.

Matkailutila Isojärven Lomakallio on avoinna toukokuun puolivälistä elokuun puoleen väliin ja muulloin sopimuksen mukaan. Isojärven etelärannalla sijaitsevalla alueella on 40 caravan-paikkaa, joista 30 on varustettu sähköllä.

Omistajien asunto sijaitsee alueella, joten alueella on myös valvontaa. Myös vastaanotto sijaitse asunnolla.

– Leirintäalue on edelleen anoppini Elvi Kallion omistuksessa. Hän perusti yhdessä appeni Simo Kallion kanssa paikan 1980-luvulla. Alue rakennettiin Simon kotitilalle, Piia Kallio kertoo.

Mikko ja Piia Kallio rakensivat 2000-luvun alussa talonsa samaan pihapiiriin.

– Olemme omien töidemme ohella avustaneet heitä erinäisissä tehtävissä. Appeni kuoli viime syksynä, ja alueen toiminta mahdollisesti siirtyy miehelleni, mutta mitään sukupolven vaihdosta ei ole vielä tehty. Myös mahdolliset muutokset ja uudistukset tapahtunevat vasta tuolloin, Kallio jatkaa.

Noin 10 hehtaarin suuruinen alue on mäntypuuvaltaista luonnonhoitometsää, vaihtelevaa kuivaa mäkimaastoa ja tasaista järvenranta nurmikkoa. Alueeseen kuuluu myös pengertiellä mantereeseen yhdistetty saari.

Alueella on vuorokausipaikkojen lisäksi myös kausi- ja vuosipaikkoja. Myös telttailu on alueella sallittu.

Hyvät sieni- ja marjastusmaastot

Lomakallion ympäristössä on erinomaiset sienestys- ja marjastusmaastot sekä hyvät kalavedet. Tarjolla on myös venepaikkoja.

– Leirintäalue on haluttu pitää luonnonläheisenä. On haluttu, että meillä olisi rauhallista ja rentouttavaa oleskella, ja että kaikilla olisi mahdollisuus nauttia luonnon tarjoamista harrastusmahdollisuuksista, Piia Kallio lisää.

Hän kertoo myös, että tyypillinen asiakas on tällä hetkellä keski-ikäinen tai vanhempi pariskunta.

– Alueellemme on muodostunut myös tiivis ryhmä vuosipaikkalaisista.

Perhesaunan voi vuokrata tuntihinnalla. Kausipaikkalaisten maksuun sisältyy saunominen itse lämmittäen joka päivä muulloin paitsi juhannuksena.

Isojärven Lomakallio tarjoaa normaalit peruspalvelut sekä myös esimerkiksi nettiyhteydet. Yhteinen tila löytyy keskuskeittiöstä, missä on mahdollisuus tehdä ruokaa, ruokailla, tiskata ja vaikka lukea lehtiä.

Saunan yhteydessä on takkahuone ja uimalaituri. Kunnan virallinen uimapaikka, jossa on matalampi ranta, sijaitsee vain noin 500 metrin päässä alueelta.

Noin 11 kilometrin päässä Lomakalliosta sijaitseva Pomarkun kirkonkylä vanhoine rakennuksineen ja kauniine koskineen on mainittu Suomen kauneimmaksi kirkonkyläksi.

Isonevan soidensuojelualueen pitkospuureitit tarjoavat upeat mahdollisuudet patikoimiseen. Unohtumattomia elämyksiä voi kokea Satakunnan elämysrautatiellä resiinan kyydissä.

Pomarkku.fi

 

Teksti: Pirjo Räyttyä. Kuva: Piia Kallio. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 4/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Siisti ja suosittu Pitkäjärvi

Siisti ja suosittu Pitkäjärvi

Pitkäjärvi on toiminut SF-Caravan Kokemäen seutu ry:n omana alueena jo vuodesta 1997. Alue perustettiin entiselle kaupungin leirintäalueelle Pitkäjärven Vapaa-aikakeskuksen kupeeseen.

Vaunupaikkoja rannan tuntumassa

Vaunupaikkoja rannan tuntumassa

Aiemmin nimellä Meri Camping toiminut leirintäalue tunnetaan nyt nimellä Merry Camping. Reilu vuosi sitten aloittanut yrittäjäpariskunta, Maija ja Paavo Munkki, on nimenmuutoksen lisäksi tehnyt remonttia satakuntalaisalueella.

Koko päivän rantalomakohde

Koko päivän rantalomakohde

Kristalliranta on hyvä rantalomakohde. Kun aamuaurinko on Kristallirannassa noussut metsän takaa, se paistaa upealle hiekkarannalle ihan koko päivän laskeakseen illalla vastarannan taakse.