Karvionkosken kupeessa Karvio Camping

Camping Karvio sijaitsee kosken kupeessa Suvasveden ja Kermajärven välissä.

Lomakeskus Karvio on perustettu 1970-luvulla, joten alueella on pitkät perinteet. Onpa alue valittu vuonna 1998 Vuoden Leirintäalueeksikin.

Karvion Leirintä Oy:n omistaa nykyään Mika Mäkelä.

– Yritykseni syntyi vuonna 2018, kun alueen rakennukset olivat myynnissä konkurssipesällä, ja tuli painetuksi sitä kuuluisaa enteriä. Vesalla (Keskinen) meni minuutti ostaa hotelli, Mikalla kaksi sekuntia caravan-alue, Mika Mäkelä kertoo.

Karvionkoski on yksi Suomen tunnetuimpia koskia kalastajien keskuudessa, mutta myös sen keittiön tuotteet ovat mainitsemisen arvoisia.

– Meillä on kehitetty ainutlaatuinen ravintolakonsepti, ja nyt leirintäalueemme on tunnettu myös ravintolastaan. Meiltä saa ravintolatason pitsaa, burgereita ja salaattiannoksia.

Aluetta on kunnostettu vuodesta 2018 alkaen. Tilaussaunat sekä huoltorakennukset on uusittu sisältä, ja ravintola Leiskari on uudistettu täysiin. Laiturialueelle on asennettu sähköt, ja koko aluetta on siistitty huomattavasti. Myös mökkejä on saneerattu sekä sisustettu. Lähes jokaiseen talviasuttavaan mökkiin on uusittu astiastoa ja muuta kalustoa.

Arkkitehtitoimisto on laatinut alueelle aluesuunnitelman, jonka toteutus on vuosina 2021–2023.

Tervetuloa myös telttailemaan

Alueen hinnoittelu poikkeaa totutusta, sillä Karviossa on käytössä kolmikantahinnoittelu.

– Normaalin ja SF-Caravanin jäsenetuhinnan lisäksi ohella tarjoamme eläkeläisille caravan-paikkaa hieman edullisemmin. Myös telttailijoille on oma hinnoittelunsa, Mäkelä selittää.

Alueella on koira-aitaus, lasten leikkialue ja kaksi uimarantaa. Lisäksi vuokrattavana on kanootteja, veneitä ja sup-lautoja.

Pohjois-Heinävesi on tunnettu Suomen ainoista luostareistaan. Sekä Valamon että Lintulan luostareihin on alle kymmenen kilometrin matka. Valamoon pääsee myös perinteisellä m/s Sergeillä leirintäalueen vierasvenesatamasta.

– Reittiliikenne Valamoon on alkanut tänä vuonna, ja minigolfin 18-reikäinen pro-tason rata on asennettu toukokuun lopulla.

Leirintäalueelta pääsee ihailemaan Karvionkosken kuohuntaa, ja kanavaliikennettä pääsee seuraamaan kosken toiselta rannalta.

Noin viiden kilometrin päässä sijaitsee Varistaipaleen kanava, joka yhdistää Juojärven Varisveteen Taivallahden kanavan kanssa. Varistaipaleen kanava on tunnettu siitä, että sen neljän sulun pudotuskorkeus on Suomen suurin eli yhteensä 14,5 metriä. Kanavan vieressä on myös kanavamuseo.

Camping Karvion tapahtumakalenteri tarjoaa ohjelmaa koko ensi kesän ajalle ja moneen makuun. Luvassa on karaokea, lasten tapahtumia, kesätoria, viskin maistelua, Cape Fear Meetingiä ja juhannuksen juhlintaa. Vuosittain järjestetään myös Karvio Rock sekä Sika & Sauna -tapahtumat.

– Tyypillinen asiakas viivähtää meillä 1–5 vuorokautta. Meille sopii tulla tutustumaan, Mäkelä kutsuu.

Karvionleirinta.fi

Teksti ja kuva: Pirjo Rättyä

Lue myös nämä esittelyt

Pieni ja rauhallinen pihaleirintäalue

Pieni ja rauhallinen pihaleirintäalue

Kuopiosta luoteeseen kulkevalta 77-kantatieltä erkanee kumpuileva ja kaarteleva tie. Noin kilometrin päässä tulee vastaan Tuovilanlahden kyläkeskusta ja siellä Wanha Tietola -perheyritys leirintäpaikkoineen.

Luonto ja palvelut lähellä Rauhalahdessa

Luonto ja palvelut lähellä Rauhalahdessa

Petri Komara kiinnittää uutta etutelttaa vaunun kylkeen tyttäriensä ja heidän kaverin avustamana. Hän on varannut kausipaikan Kuopion Rauhalahdesta – jälleen kerran.

Tervo Caravan: Tervetuloa Hessun paratiisiin

Tervo Caravan: Tervetuloa Hessun paratiisiin

Moni saattaa miettiä, kannattaakohan Kuopiosta ajaa liki kuusikymmentä kilometriä, kun perillä on piskuinen, noin 1 700 asukkaan kunta ja siellä 33 vaunupaikan leirintäalue. Leirintäalueen isäntä Heikki ”Hessu” Kiiski myöntää, ettei Tervoon useinkaan poiketa ohikulkumatkalla, vaan paikalle on erikseen lähdettävä.