Lammen rannalla Camping Atrain

Camping Atrain sijaitsee Pohjois-Savossa parikymmentä kilometriä Kuopiosta Joensuun suuntaan.

Vuonna 1970 perustettu Camping Atrain sijaitsee rauhallisella paikalla lähdepohjaisen lammen rannassa, kauniissa kangasmaastossa. Alueen helmi on kaunis hiekkaranta, jonne on ajettu kymmeniä kuormia pehmeää ja hienoa hiekkaa.

Alueen yrittäjänä toimii Saarelaisen perhe.

– Meillä on rauhallista, ja etenkin lapsiperheet tykkäävät olla meillä, koska meillä on lapsille heille paljon tekemistä sekä pelejä, Pasi Saarelainen kertoo.

Lapsille on myös trampoliini sekä leikkikeskus.

Alue on toiminut jo pitkään, joten perusparannuksia on tehtävä joka kesä.

– Tyypillinen asiakasperhe viipyy meillä kahdesta kolmeen vuorokautta. He käyvät katsomassa lähistön nähtävyyksiä ja tekevät retkiä.

Alueella on 50 matkailuajoneuvopaikkaa, joista 35 on varustettu sähköllä. Lisäksi tarjolla on telttapaikkoja sekä mökkejä, saunamökkejä sekä saunallinen huvila.

Huoltorakennuksesta löytyvät keittopaikat, vessat, suihkut sekä pyykinpesupaikka. Alueella on lisäksi kemssan tyhjennyspaikka sekä ajokaivo.

Saarelainen kertoo, että joka kesä tehdään jotain perusparannuksia, mutta isompaa remonttia on tehty vuosina 2015–2019.

Melko lähellä Kuopiota

Camping Atrain sijaitsee Vartialassa, noin 20 kilometriä Kuopiosta Joensuun suuntaan. Puijon torni tai muut Kuopion nähtävyydet ovat sopivia käyntikohteita, jos haluaa ajella kaupunkiin. Esimerkiksi Tahkovuorelle on matkaa alle 60 kilometriä ja Seinävuoren rotkolaaksoon noin 30 kilometriä. Valamoon ja Lintulan luostariin on alueelta reitistä riippuen noin tunnin ajomatka.

Atrain Disc Golf on AA1-luokiteltu 18-väyläinen frisbeegolf-rata, ja sijaitsee aivan Camping Atraimen vieressä. Leirintäalueelta lähtee myös useita luontopolkuja, sekä yksi sellainen, jonka kasvit on merkitty opastein.

Sesonkiaikana Camping Atraimen saunat lämpiävät päivittäin, ja tilaus- ja savusaunankin saa ennakkovarauksella. Vastaanottorakennuksessa on mahdollisuus nauttia aamupalaa, pitsaa sekä kahviotuotteita, ja grillikodassa voi käristää vaikka makkaraa.

Alueelle ovat myös lemmikit tervetulleita. Venettä voi vuokrata, ja kalastusluvan maksamalla pääsee myös narraamaan lohia lammesta.

Campingatrain.fi

Teksti ja kuva: Pirjo Rättyä

Lue myös nämä esittelyt

Kunnon lomalle Kuntorantaan

Kunnon lomalle Kuntorantaan

Jos perheen pikkukaravaanarit saisivat päättää lomakohteen, auton nokka saattaisi hyvinkin kääntyä kohti Kylpylähotelli Kuntorantaa. Saimaan rannalla kun pääsee poskimaan vaikka joka päivä.

Tervo Caravan: Tervetuloa Hessun paratiisiin

Tervo Caravan: Tervetuloa Hessun paratiisiin

Moni saattaa miettiä, kannattaakohan Kuopiosta ajaa liki kuusikymmentä kilometriä, kun perillä on piskuinen, noin 1 700 asukkaan kunta ja siellä 33 vaunupaikan leirintäalue. Leirintäalueen isäntä Heikki ”Hessu” Kiiski myöntää, ettei Tervoon useinkaan poiketa ohikulkumatkalla, vaan paikalle on erikseen lähdettävä.

Leppoisaa lomailua ja yhteistä tekemistä

Leppoisaa lomailua ja yhteistä tekemistä

SF-Caravan Keski-Savo ry:n väki pitää tärkeänä, että Jokirannan campingalueelle tuntee olevansa tervetullut. – Vieraat otetaan kättelemällä vastaan, yhdistyksen sihteeri Katri Räsänen sanoo.