Lammen rannalla Camping Atrain

Camping Atrain sijaitsee Pohjois-Savossa parikymmentä kilometriä Kuopiosta Joensuun suuntaan.

Vuonna 1970 perustettu Camping Atrain sijaitsee rauhallisella paikalla lähdepohjaisen lammen rannassa, kauniissa kangasmaastossa. Alueen helmi on kaunis hiekkaranta, jonne on ajettu kymmeniä kuormia pehmeää ja hienoa hiekkaa.

Alueen yrittäjänä toimii Saarelaisen perhe.

– Meillä on rauhallista, ja etenkin lapsiperheet tykkäävät olla meillä, koska meillä on lapsille heille paljon tekemistä sekä pelejä, Pasi Saarelainen kertoo.

Lapsille on myös trampoliini sekä leikkikeskus.

Alue on toiminut jo pitkään, joten perusparannuksia on tehtävä joka kesä.

– Tyypillinen asiakasperhe viipyy meillä kahdesta kolmeen vuorokautta. He käyvät katsomassa lähistön nähtävyyksiä ja tekevät retkiä.

Alueella on 50 matkailuajoneuvopaikkaa, joista 35 on varustettu sähköllä. Lisäksi tarjolla on telttapaikkoja sekä mökkejä, saunamökkejä sekä saunallinen huvila.

Huoltorakennuksesta löytyvät keittopaikat, vessat, suihkut sekä pyykinpesupaikka. Alueella on lisäksi kemssan tyhjennyspaikka sekä ajokaivo.

Saarelainen kertoo, että joka kesä tehdään jotain perusparannuksia, mutta isompaa remonttia on tehty vuosina 2015–2019.

Melko lähellä Kuopiota

Camping Atrain sijaitsee Vartialassa, noin 20 kilometriä Kuopiosta Joensuun suuntaan. Puijon torni tai muut Kuopion nähtävyydet ovat sopivia käyntikohteita, jos haluaa ajella kaupunkiin. Esimerkiksi Tahkovuorelle on matkaa alle 60 kilometriä ja Seinävuoren rotkolaaksoon noin 30 kilometriä. Valamoon ja Lintulan luostariin on alueelta reitistä riippuen noin tunnin ajomatka.

Atrain Disc Golf on AA1-luokiteltu 18-väyläinen frisbeegolf-rata, ja sijaitsee aivan Camping Atraimen vieressä. Leirintäalueelta lähtee myös useita luontopolkuja, sekä yksi sellainen, jonka kasvit on merkitty opastein.

Sesonkiaikana Camping Atraimen saunat lämpiävät päivittäin, ja tilaus- ja savusaunankin saa ennakkovarauksella. Vastaanottorakennuksessa on mahdollisuus nauttia aamupalaa, pitsaa sekä kahviotuotteita, ja grillikodassa voi käristää vaikka makkaraa.

Alueelle ovat myös lemmikit tervetulleita. Venettä voi vuokrata, ja kalastusluvan maksamalla pääsee myös narraamaan lohia lammesta.

Campingatrain.fi

Teksti ja kuva: Pirjo Rättyä

Lue myös nämä esittelyt

Eläinrakkaiden Rämäkkä

Eläinrakkaiden Rämäkkä

On monta syytä leiriytyä Rautalammin Rämäkälle. Yksi on lähistöllä sijaitseva Etelä-Konneveden kansallispuisto.

Luonto ja palvelut lähellä Rauhalahdessa

Luonto ja palvelut lähellä Rauhalahdessa

Petri Komara kiinnittää uutta etutelttaa vaunun kylkeen tyttäriensä ja heidän kaverin avustamana. Hän on varannut kausipaikan Kuopion Rauhalahdesta – jälleen kerran.

Karvionkosken kupeessa Karvio Camping

Karvionkosken kupeessa Karvio Camping

Lomakeskus Karvio on perustettu 1970-luvulla, joten alueella on pitkät perinteet. Onpa alue valittu vuonna 1998 Vuoden Leirintäalueeksikin.