Karaokea Iisveden Rantapaviljongissa

Kesäsesongin aikaan mikkiin tartutaan neljänä päivänä viikossa.

Raimo Rukola on pyörittänyt Suonenjoella sijaitsevaa Iisveden Rantapaviljonkia parikymmentä vuotta. Koko tuon ajan, ja pitemmänkin, on karaoke innostanut suomalaisia, myös karavaanareita. Eikä hiipumisen merkkejä näy.

– Tuntuu, että nuorisokin on tullut mukaan. He laulavat ulkomaisia kappaleita, Rukola toteaa.

Viehättipä karaokessa sitten esiintyminen, laulaminen tai lempikappaleet, niin sama tuo: yrittäjä on huomannut, että se vetää porukkaa. Niinpä Iisvedelläkin pääsee tarttumaan mikkiin parhaimman kesäsesongin aikaan neljänä päivänä viikossa: keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

Rukola nauraa, että vaikka he järjestävät välillä bändi-iltoja, niin kuitenkin vielä päivän päätteeksi on viriteltävä karaokelaitteet esille.

Rantapaviljongilla, eli tuttavallisemmin Pavilla, ovat paikkansa lunastaneet myös tanssiorkesterin tahdittamat juhannusjuhlat sekä Suonenjoen Mansikkakarnevaalien Jatkojamit. Myös venetsialaisista on hyvää vauhtia kehittymässä uusi, vuotuinen tapahtuma. Toukokuun puolivälissä ovensa avaava paviljonki sulkee ne aina syyskuun lopussa.

Parhaimmillaan kolmesataa anniskelupaikka

Tapahtumia on hyvä järjestää, sillä sisätiloissa on sata anniskelupaikkaa. Hyvällä kesäkelillä tilaa on entistä enemmän, sillä silloin otetaan käyttöön lähes parisataa paikkaa käsittävät terassi ja nurmialue. Baaritiskiltä saa juomien lisäksi pikkupurtavaa, kahvia ja virvokkeita.

Karavaanareille on varattu kahdeksan sähköistettyä, sorapohjaista paikkaa läheiseltä nurmikentältä. Rukola mainitsee, että isompien tapahtumien aikaan matkailuajoneuvoja on mahdollista ottaa alueelle yli tuplasti enemmän. Lisäksi telttailijat ja veneilijät ovat tervetulleita yöpymään, ja vaikka viipymäänkin. Alueella on paikallisten venelaiturin lisäksi vierasvenesatama polttoainejakeluineen.

Leiriytyjien käytössä on wc:t, suihkut, tilaussauna sekä pesuhuone tiskauspaikkoineen ja vaatehuoltoineen. Vesien täytöt onnistuvat niin ikään.

Lapsetkin viihtyvät alueella, sillä vieressä on kaupungin ylläpitämä leikkikenttä ja matala, hiekkapohjainen uimaranta. Nuoriso saattaa puolestaan vallata rantalentopallokentän.

Auringon punertama maisema

Iisvedeltä on Suonenjoen keskustaan noin seitsemän kilometriä, joten kaupungin vilkkaudesta ei rannalla ole tietoakaan. Ja vaikka tapahtumia on omasta takaa, niin luonnonrauhaakin riittää.

Myös järvimaisema puhuttelee.

– Moni käy aallonmurtajalla kävelemässä ja katsomassa auringonlaskua. Kehutaan, että on tämä kauniilla paikalla, Raimo Rukola kertoo Iisveden kävijöiden kommentoineen.

Teksti ja kuva: Sari Toikkanen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 5/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Rauhaisa yösija ja savolaista perinneruokaa

Rauhaisa yösija ja savolaista perinneruokaa

”Älä ohita kypärää”, on yrittäjä Titta Virmasen ohje leirintäalueelle saapuvalle. Navigaattori saattaa ohjata Gasthaus Camping Palopaikan ohi Teollisuustien päähän.

Tuusniemi Caravaniin on helppo tulla

Tuusniemi Caravaniin on helppo tulla

Monelle ohikulkijalle on Tuusniemeltä jäänyt mieleen Viihdekeskus HojoHojo. Sen viereen satama-alueelle on vuonna 2008 perustettu Tuusniemi Caravan.

Luonto ja palvelut lähellä Rauhalahdessa

Luonto ja palvelut lähellä Rauhalahdessa

Petri Komara kiinnittää uutta etutelttaa vaunun kylkeen tyttäriensä ja heidän kaverin avustamana. Hän on varannut kausipaikan Kuopion Rauhalahdesta – jälleen kerran.