Historiallinen Koljonvirta

Etenkin pohjoisen matkaajille Iisalmen Koljonvirta Camping on tuttu yöpymispaikka.

Iisalmen pohjoispuolella sijaitseval­la Koljonvirta Campingilla on pitkä historia, sillä alue on toiminut jo yli 40 vuoden ajan. Samalla paikalla Iijärven rannalla ovat aikanaan yöpyneet myös pitkämatkalaiset pohjoisen kävijät ja jo sota-aikoihin itse Sandels.

Erja ja Jamppa Kääriäinen ovat toi­mineet alueen yrittäjinä jo kuutisen vuotta.

– Saimme neuvoteltua 30 vuoden vuok­rasopimuksen kaupungin kanssa, ja pää­timme heti, että laitamme tämän kuntoon. Tätä me haluamme tehdä, tämä on meidän intohimomme. Eli jalat edellä täältä lähde­tään, Erja Kääriäinen nauraa.

Caravan-alue ja historiaa uhkuva kar­tanomiljöö sekoittuvat alueella sopivasti toisiinsa. Kartanorakennuksessa on ma­joitushuoneita, ja pihapiiristä löytyy tiloja monenlaisten juhlien ja tapahtumien jär­jestämiseen.

– Olemme päivittäneet kaikki kartanon huoneet, mökit, suihku- ja saunatilat tämän päivän kuosiin vastaamaan matkailijoiden tarpeita. Myös camping-alueen valaistus ja 120 sähköpaikkaa on uusittu.

Monenlaisia tapahtuma

Leirintäalueella on 120 sähköpaikkaa. Alue on nurmipintainen ja sijaitsee Koljonvirran rannalla. Vuorokausipaikkojen lisäksi tar­jolla on myös kesäkausipaikkoja.

Sähkö- ja puulämmitteiset saunat ovat vuokrattavissa. Lauantaisin ja sunnuntai­sin tarjolla on maksuton aamusauna.

Sillan toisella puolella sijaitsevassa Koljonvirran teatterissa tarjoillaan laadukasta kesäteatteria Ismo Apelin johdolla.

Kesäisin leirintäalueella on ilmaiseksi vieraiden käytettävissä muun muassa polkuautoja, trampoliini, leikkiaitta, uimaranta, soutuvene, surffilau­dat, mini- ja frisbeegolf, jalisgolf, pöytäten­nis, biljardi sekä beachvolley- ja jaliskentät. Lapsenmielisemmille tarjolla on keppihep­parata, skeittiramppi ja kotieläimiä.

Alueella on elintarvikekioski ja á la carte -ravintola Allin kammari.

– Koulujen alkaessa kesätyöntekijät pa­laavat koulun penkille. On todella surullis­ta, kun ovet menevät kiinni keskellä par­hainta kesää, Kääriäinen huomauttaa.

Koljonvirran leirintäalueella pysähtyy monenlaista matkaajaa. Etenkin sesongin ulkopuolella moni yöpyy alueella matkalla pohjoiseen tai etelään.

Koljonvirran Kartanolla järjestetään tilausjuhlien lisäksi myös muun muassa Terva-ajot ja Rompepäivät.

Koljonvirrankartano.fi

 

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 5/2018, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Tervo Caravan: Tervetuloa Hessun paratiisiin

Tervo Caravan: Tervetuloa Hessun paratiisiin

Moni saattaa miettiä, kannattaakohan Kuopiosta ajaa liki kuusikymmentä kilometriä, kun perillä on piskuinen, noin 1 700 asukkaan kunta ja siellä 33 vaunupaikan leirintäalue. Leirintäalueen isäntä Heikki ”Hessu” Kiiski myöntää, ettei Tervoon useinkaan poiketa ohikulkumatkalla, vaan paikalle on erikseen lähdettävä.

Piirun verran parempaa palvelua

Piirun verran parempaa palvelua

Kurvoo pihhaan -kyltti opastaa Mansikkaharjuun. Perillä vastaan tulee muitakin hyväntuulisia kylttejä – jopa koiria opastetaan niiden omalle Facebook-paikalle sekä vedenlipityspaikalle.

Lammen rannalla Camping Atrain

Lammen rannalla Camping Atrain

Vuonna 1970 perustettu Camping Atrain sijaitsee rauhallisella paikalla lähdepohjaisen lammen rannassa, kauniissa kangasmaastossa. Alueen helmi on kaunis hiekkaranta, jonne on ajettu kymmeniä kuormia pehmeää ja hienoa hiekkaa.