Toiminnallinen Montta Active Camping

Luonnonläheinen Montta sopii tavalliseen leppoisaan lomailuun sekä aktiiviseen toimintaan kuten melontaan ja retkeilyyn.

Montta Active Campingia on vetänyt lähes kymmenen vuoden ajan pariskunta Päivi ja Pekka ”Peki” Metsola, jotka kiipeily- ja melontaopettajina tarjoavat majoituksen lisäksi Montassa monenlaista toimintaa.

– Kun yläjuoksun voimalaitostyömaa käynnistettiin vuonna 1958, Muhoksen Lionsklubi siirsi retkeilymajan turvaan alajuoksulle. Vanhasta alueesta on enää jäljellä grillikatos ja luonnonkivistä muurattu grilli, Päivi Metsola kertoo.

Alueen kunnostuksen jälkeen Metsolat ovat pystyneet keskittymään myös erilaisten aktiviteettien järjestämiseen. Ohjelmistossa on monia elämys- ja seikkailumahdollisuuksia. Geo-x-on järjestää tapahtumia tilauksesta.

Hyvät retkeilymaastot ja -vesistöt

Oulujoki ja siihen laskeva Muhosjoki tarjoavat hyvät mahdollisuudet melontaan, ja rantatörmän metsään on rakennettu seikkailuköysirata vankkojen mäntyjen välille.

Vajaan kilometrin päässä kohoaa Suomen vanhin näkyvissä oleva kallio. Tämä luonnon kiipeilypaikka kuuluu Unescon suojelemaan Geopark-alueeseen. Jyrkänteelle näkyy ja kuuluu Pyhäkosken voimalaitos.

– Olemme sopivasti Oulujoen Tervareitistön varrella. Oulun Sankivaaran ja Rokuan Utajärven väliselle patikkareitille kertyy pituutta kymmenen peninkulmaa, Peki Metsola suosittelee.

Suojaisat caravan-paikat

Caravan-alueella on noin 40 matkailuajoneuvopaikkaa. Vanhemmat tontit ovat lähempänä rantaa metsän lomassa. Ylempänä rantarinteessä on hieman avoimempaa kenttää. Rannan tuntumassa on telttapaikkoja sekä mökkejä. Pienimpiin mökkeihin mahtuu kaksi henkeä, suurimpaan kuusi. Kaikissa mökeissä on jääkaappi ja suurimmassa on myös keittiö. Muutamasta mökistä löytyy myös sauna.

Uusinta uutta on yöpyminen puussa. Korkealla olet lähellä luontoa, mutta ”turvassa jääkarhuilta ja muilta pohjoisen pedoilta”.

Monipuoliset huolto- sekä juhlatilat

Päärakennuksessa on toimisto ja kahvila-ravintola. Sen vieressä on juhlapaviljonki. Ulkoterassin vieressä on leikkipaikka lapsille. Päärakennuksen katolle voi kiivetä näkötorniin.

Huoltorakennuksesta löytyy kaikki tarvittavat, vessat, peseytymistilat, keittiö sekä sauna myös talvikäyttöön. Uimarannan tuntumassa lämpiää kaksi muuta saunaa. Perinnesaunaan hakataan puut ja kannetaan vesi omatoimisesti. Paukunsaunan yhteydessä on kokoustilaksi sopiva takkahuone.

Paljun voi vuokrata joko saunan yhteyteen tai erikseen.

Oulujoen suvannossa on hyvä hiekkaranta. Rannan kahdesta entisestä kalanviljelyaltaasta on tehty uimalammet lapsille, syvyydeltään 80 ja 120 senttiä. Suuremmassa voi harjoitella myös melonnan alkeita.

Lähin ostospaikka on Muhos, jossa on kesällä mukava maalaistori.

Montta-activecamping.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 5/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Luonnonläheinen Kielosaari

Luonnonläheinen Kielosaari

Kielosaari sijaitsee Pyhäjoella, 30 kilometriä Kalajoelta pohjoiseen. Alue on vain kilometrin päässä 8-tieltä mutta rauhallinen ja luonnonläheinen.

Lapsiystävällinen leirintäalue

Lapsiystävällinen leirintäalue

Jos perheen pienimmät saavat päättää, leirintäalueeksi valikoituu Emolahti Camping Pyhäjärvellä. Sitä mieltä on ainakin alueen yrittäjä Hans Saarinen.

Sautinkari – meren ja joen rannalla

Sautinkari – meren ja joen rannalla

Sautinkarin matkailualue on jo muutamien vuosien ajan ollut SF-Caravan Sautinkari ry:n hyvässä hoidossa. Kalajoen kaupungin omistama alue oli päässyt rapistumaan, ja jopa sen sulkemista väläyteltiin.