Vaihda farkut verkkarihousuun

Hietajärvelle pääsee leiriytymään järven rannalle komean mäntymetsän siimekseen.

SF-Caravan Pohjois-Karjala ry on perustettu vuonna 1982. Vireä yhdistys ylläpitää hienoa caravan-aluetta Joensuun kaakkoispuolella Kiihtelysvaarassa.

Hietajärvelle on Joensuusta noin 35 kilometriä, ja se sijaitsee luonnonkauniilla mäntykankaalla Ison Hietajärven rannalla. Jykevän männikön keskellä mutkittelee pieniä teitä, ja matkailuajoneuvopaikat on ryhmitelty mukavasti maastoa mukaillen. Sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkoja on 160.

Yhdistyksellä on noin 1 600 jäsentä, joten alueella on luonnollisesti paljon kausipaikkalaisia. Vieraille pyhitettyjä paikkoja löytyy kuitenkin 60 kappaletta.

Kangasmetsäinen maasto tarjoaa mukavia ulkoilureittejä sekä marjastus- ja sienestyspaikkoja ja talvisin hiihtolatuja. Yhdistyksen veneet ovat vapaasti käytettävissä kesäisin, ja kalastusluvista saa tietoa suoraan alueelta.

Hienot ja toimivat huoltorakennukset

Talvisaikaan Hietajärvi toimii monille SF-Caravanin jäsenille tuttuun tapaan omatoimialueena. Kesäkuukausina isäntien käytössä on pieni vastaanottorakennus, ja alueella toimii silloin myös kioski.

Komein rakennus rannassa on ympärivuotisessa käytössä oleva takkatupa ja saunarakennus. Sieltä löytyvät miesten ja naisten pesutilat ja wc:t sekä Hietsun Helmestä liedet, mikroaaltouuni tiskipaikka ja juomavesipiste. Saunat lämpiävät kesäaikaan päivittäin kello 18–22, talvella tarpeen mukaan. Yleisten saunavuorojen lisäksi kesällä pääsee tilaussaunaan kympillä tunti.

Saunan edustalla on loivasti syvenevä hyvä uimaranta ja tukeva laituri. Talvella on tyytyminen jäässä olevaan reikään, joka pidetään sulana sähköpumpulla.

Aidattu lasten leikkikenttä sijaitsee saunarakennuksen vieressä.

Keskemmältä aluetta löytyy toinen huoltorakennus, jossa on wc:t, suihkut, ruuanlaittotilat ja tiskipaikat sekä kemssan ja harmaaveden tyhjennys. Rakennuksen yhteydessä on myös kesäkeittiö ruokapöytineen sekä pesupaikka autoille ja vaunuille.

Yhdistyksen ylpeytenä savusauna

Rannassa päärakennuksen vieressä seisoo Hietalava, jota käytetään pääasiassa kesäkauden treffeillä tansseihin ja elävän musiikin esityksiin. Lavan vieressä on ympäri vuoden käytössä oleva mutterin mallinen grillikota. Tulille mahtuu mukavasti reilut kymmenen henkeä.

Kodan läheisyydessä on Hietajärven ylpeys, savusauna. Se lämmitetään uikkarisaunana pääasiassa kesälauantaisin sekä talvella isompien tapahtumien yhteydessä. Tapahtumia aktiivinen yhdistys järjestääkin vuoden mittaan mukavasti.

Hietajärveltä on Mustavaaran rinteisiin vain 15 kilometriä. Mustavaaran monipuoliset rinteet ovat perheystävällisiä ja sopivat siten kaikentasoisille laskettelijoille. Hiihtokeskuksen alueelta löytyy myös kaksi kotaa ja hiihtoladut upeissa vaaramaisemissa.

Sfc-hietajarvi.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Nostalginen Timitraniemi

Nostalginen Timitraniemi

Timitraniemen maasto on monipuolista, osin puistomaista männikköä ja nurmialueita. Vaunupaikat sijaitsevat pääosin rannalla ja jokirannan vaunualueelta on suora näkymä Lieksan satamaan.

Rauhaisa Rekiniemi

Rauhaisa Rekiniemi

Rekiniemi on puustoista rantamaisemaa ja se on kooltaan noin neljä hehtaaria. Caravan-paikkoja on rakennettu eri tasoihin.

Kaupunkilomalle Joensuuhun

Kaupunkilomalle Joensuuhun

Nykyisin kaupunkileirintäalueet ovat vähenemään päin, kun keskustojen lähellä olevia tontteja himoitaan muuhun käyttöön. Keskustojen lähellä olevat leirintäalueet kuitenkin piristävät kaupungin liike-elämää.