Monipuolinen alue Puruveden rannalla

Ruokkeen lomakylä sijaitsee komealla paikalla lähellä Kesälahtea.

Ruokkeen lomakylän upea ranta on hienoa hiekkaa ja loivasti syvenevä – eli hyvä ja turvallinen uimapaikka lapsille.

Alueella tarjotaan leirintäpalveluita jo toisessa polvessa.

– Ruokkeenniemi jaettiin aikanaan kolmeen osaan. Silloinen hiekkainen rantamaasto ei ollut missään arvossa. Se ei kelvannut viljelyyn. Maa periytyi sitten ukilta meidän vanhemmillemme, jotka aloittivat majoitustoiminnan kahdella pienellä mökillä vuonna 1970, kertoo Mika Laukkanen.

Vanhempien jäätyä eläkkeelle vastuu siirtyi lapsille eli Mika Laukkaselle ja Mari Luomalle. Tällä hetkellä lomamökkejä on lähes kolmekymmentä. Suurimmassa osassa mökeissä on oma sauna.

Vuokrattavia saunoja on kolme, joista kaksi puulämmitteisiä ja yksi sähkölämmitteinen. Saunoissa on kuisti ja sähkösaunassa lisäksi wc, takkahuone sekä kylpytynnyri. Näiden lisäksi rannassa on savusauna, jossa on tilausten lisäksi kesän mittaan muutamia yleisiä vuoroja miehille ja naisille.

Laaja caravan-alue

Sähköllä varustettuja caravan-paikkoja Ruokkeelta löytyy 80. Noin puolet niistä myydään kausipaikoiksi, loput pidetään vieraspaikkoina. Etuteltan puulavan ollessa vapaana voi satunnainen matkaajakin sellaisen eteen parkkeerata.

Karjalassa kun ollaan, niin kaikki tulevat juttelemaan. Kausipaikkalaiset tulivat neuvomaan, mistä löytyy hyviä vapaita paikkoja. Mekin pääsimme lavapaikalle, aivan hiekkarannan viereen.

Laaja hienohiekkainen ranta onkin aivan upea, ja vesi on maankuulu kirkkaudestaan. Rannan toisessa reunassa on pienvene- ja vierasvenesatama.

Uudehkoissa huoltorakennuksissa on suihku- ja wc-tilat sekä keittiö ruokailutiloineen. Pyykinpesukoneita ja kuivausrumpujakin löytyy. Alueella toimii maksuton wlan.

– Palveluihimme kuuluu myös nestekaasun ja peruselintarvikkeiden myynti. Omia eväitä voi valmistaa yhteisten keittiötilojen lisäksi myös rannan suuressa grillikatoksessa, Laukkanen lisää.

Hirsisessä rakennuksessa on grilli ja kahden metrin levyinen avotulisija. Vieressä pihalla on rosvopaistipaikka. Katoksen lisäksi rannassa on kaksi avotulipaikkaa.

Paljon aktiviteetteja ja hyvä ravintola

Toimintaa kaipaavalle Ruokkeen Lomakylästä löytyy uutuutena padel-kenttä. Lisäksi on sulkis- ja rantalentiskentät sekä pingis, minigolf ja frisbeegolf. Myös polkupyöriä, kajakkeja, sup-lautoja sekä moottoriveneitä löytyy vuokralle.

Talvella alueella pilkitään, lumikenkäillään ja hiihdetään kahden kilometrin mittaisella murtsikkaladulla.

Kuntoilun jälkeen nälkä tai jano sammutetaan päärakennuksen ravintolassa, joka näyttää olevan ohikulkijoidenkin suosiossa.

Ravintolassa on listaruokien lisäksi kesäaikaan tarjolla lounas noutopöydästä. Ravintolassa suositaan lähiruokia. Kala tulee omasta yrityksestä, Laukkasen kalasta.

Ravintola on tilava ja osittain katettu terassi lähestulkoon valtava. Salissa on 90 paikkaa ja terassilla 200. Ravintolassa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja tansseja vuoden mittaan.

Ruokkeenlomakyla.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Kaupunkilomalle Joensuuhun

Kaupunkilomalle Joensuuhun

Nykyisin kaupunkileirintäalueet ovat vähenemään päin, kun keskustojen lähellä olevia tontteja himoitaan muuhun käyttöön. Keskustojen lähellä olevat leirintäalueet kuitenkin piristävät kaupungin liike-elämää.

Ahmovaarasta voi hiihdellä Kolille

Ahmovaarasta voi hiihdellä Kolille

Ahmovaarassa on toiminut leirintäalue 90-luvulta lähtien Kopravaaran entisen kansakoulun tiloissa. Edellisten yrittäjien siirryttyä eläkkeelle uudet starttasivat viime vuoden elokuussa.

Rauhaisa Rekiniemi

Rauhaisa Rekiniemi

Rekiniemi on puustoista rantamaisemaa ja se on kooltaan noin neljä hehtaaria. Caravan-paikkoja on rakennettu eri tasoihin.