Koli Freetime Kolin kainalossa

Kolin kansallismaisemaan pääsee tutustumaan myös leirintäalueelta käsin. Koli Freetime sopii aktiivisten matkailijoiden tukikohdaksi.

Koli Freetime on rauhallinen ja kotoisa matkailukeskus Kolin kainalossa. Keskelle kauneita Pohjois-Karjalaa sijoittuva Koli Freetime tarjoaa mökki-, huone- ja huoneistomajoitusta sekä leirintämajoitusta ympäri vuoden. Aluetta on menestyksekkäästi luotsannut jo neljän vuoden ajan yrittäjäpariskunta Nina Mikkonen ja Harri Salminen.

Koli Freetime sijaitsee puhdasvetisen, Valkealampi-nimisen järven rannalla.

– Meillä on hyvät kalastusmahdollisuudet, sillä pieni järvemme on kalaisa. Sinne on istutettu muun muassa kirjolohta ja siikaa, Nina Mikkonen kertoo.

Alueen asiakaskunta on Mikkosen mukaan hyvin monimuotoinen.

– Kesällä on paljon lapsiperheitä. Ulkomaalaisten osuus on noin 30 prosenttia. Heistä suurin osa tulee Saksasta, Hollannista ja Sveitsistä.

Caravan- ja telttapaikat on sijoitettu tasaisille paikoille rannan tuntumaan. Sähköistettyjä caravan-paikkoja on 30.

Ympäri vuoden lämpimässä huoltorakennuksessa ovat wc:t, suihkut, sauna, keittiö ja pyykinpesukone. Keittiöstä löytyvät myös ruuanlaittovälineet ja astiat.

Alueella on grillikatos ja useita nuotiopaikkoja ja kemssan tyhjennysmahdollisuus. Talvella alueella on myös valaistus.

Sauna lämpiää joka ilta ja iltasauna sisältyy aluemaksuun. Alueella on myös perhesaunamahdollisuus.

Lapsiystävällinen uimaranta

Koli Freetimen uimaranta on lapsiystävällinen ja hiekkapohjainen. Talvella pääsee virkistäytymään myös avantoon. Vuokrattavana on soutuveneitä, kanootteja, kaksoiskajakki ja polkuvene. Lemmikit ovat alueelle tervetulleita.

Alueen ympäristö tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkona liikkumiseen.

– Rannan pelikentällä voi pelata sulka- ja lentopalloa. Kenttä on kesällä kovassa käytössä. Meiltä lähtee myös yhteysreitti Kolin retkeilyverkostoon, Mikkonen lisää.

Mikkonen vinkkaa, että pyöräilystä innostuneiden kannattaa myös tutustua alueen tarjoamiin pyöräilymahdollisuuksiin.

Alueen vastaanotto on päärakennuksessa, jossa sijaitsee myös kahvio. Rakennuksen yhteydessä on kesäaikaan myös terassi. Alueella on ympärivuorokautinen päivystys.

Kolille on lyhyintä reittiä käyttäen matkaa noin 13 kilometriä ja Kolin palvelut sijaitsevat noin 10 kilometrin päässä. Koli Freetimelle kannattaa ajaa kuutostieltä noin 52 kilometriä Kajaanin suuntaan, josta viitoitus oikealle.

– Saamme kovasti palautetta alueemme siisteydestä ja puhtaudesta. Siisteys onkin meille kunnia-asia! Ja vaikka alueemme on varsinkin heinäkuussa aivan täynnä, illat pysyvät kuitenkin rauhallisina, Mikkonen lisää.

Kolifreetime.fi

Koli.fi/pyoraily

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli julkaistu Caravan-lehdessä 4/2018, Caravan-lehti.fi

 

Lue myös nämä esittelyt

Vaihda farkut verkkarihousuun

Vaihda farkut verkkarihousuun

SF-Caravan Pohjois-Karjala ry on perustettu vuonna 1982. Vireä yhdistys ylläpitää hienoa caravan-aluetta Joensuun kaakkoispuolella Kiihtelysvaarassa.

Hyvän olon Hyvärilä

Hyvän olon Hyvärilä

Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus tarjoaa monenlaisia harrastus- ja majoitusmahdollisuuksia Pielisen rannalla.

Pielisellä Paalasmaa Camping

Pielisellä Paalasmaa Camping

Juuassa sijaitseva Paalasmaan saariston kolme suurinta saarta ovat Paalasmaa, Toinensaari ja Kolmassaari. Nämä kolme saarta yhdistyvät silloilla ja teillä.