Viehättävä VuoriCaravan

Osuuskunta Vuoripalveluiden vetämä VuoriCaravan on siisti ja maanläheinen paikka.

Alueen somisteena on käytetty rohkeasti kiviä.

Alueen tiivis kivipohja ei sateesta pehmene. Leiriytymään pääsee siis myös isommalla kalustolla. Alusta on saanut kiitosta myös koiraihmisiltä.

– Kun savea ja kuraa ei ole, tassut pysyvät puhtaina. Meille koirat ovat tervetulleita ja maastot ovat niiden ulkoiluttamiseen erinomaiset, aluetta hoitava Järvensivun pariskunta kertoo.

VuoriCaravanin aukioloajat ovat joustavat, sillä Järvensivut ovat lähes aina paikalla alueella.

– Poissa ollessamme voimme puhelimitse antaa koodin, jolla pääsee portista sekä huoltorakennuksen ovista sisään.

Alueella on tilaa sekä kausipaikkalaisille että lyhyempiaikaisillekin vieraille.

– Jouduimme jokin aika sitten tyhjentämään alueen kesäksi kausipaikkalaisista tapahtumien vuoksi. Onneksi asiakkaat ovat pikkuhiljaa löytämässä takaisin.

Alueen kaikki rakennukset ovat uudehkoja sekä erittäin siistejä. Oleskelua varten alueella on grillikota, jonka suojiin mahtuu useampikin iltaa viettämään. Saunaa voi varata myös perhekäyttöön. Lisäksi Ellivuoressa on savusaunamahdollisuus.

Alueella on myös erittäin helposti käytettävissä oleva ajokaivo.

Kaikenlaista tekemistä

Ellivuoressa on tarjolla monenlaisia vapaa-ajan aktiviteettejä ympäri vuoden. Hotellin palveluille on alueelta on vain noin 200 metriä. Hotellilla sijaitsee myös Vuorisport, jossa on muun muassa kiipeilypuisto, hohtokeilaus ja minigolf. Laskettelukeskukselle on alueelta matkaa kilometrin verran ja Lakiside Golf löytyy noin 15 kilometrin päästä. Ellivuoren alueelle on myös suunniteltu monitoimihallin rakentamista.

– Tieremontti on tulossa ja saamme kevyenliikenteen väylän tuohon tien viereen. Se parantaa liikenneturvallisuutta huomattavasti, Järvensivut kertovat.

Retkeilijälle hyvät maastot

VuoriCaravanin alueelta on hyvät mahdollisuudet myös omatoimiseen retkeilyyn ja esimerkiksi sienestämiseen ja marjastamiseen. Hiekkapohjainen uimaranta löytyy alueen läheisyydestä. Leikkipuisto sijaitsee aivan alueen vieressä.

– Portin pielestä lähtee ulkoilureitti Pirunvuorelle. Sulan maan aikaan reitillä kuljetaan jalkaisin ja talvella siihen ajetaan latu. Matkalla on myös laavu, joten reitti sopii hyvin retkeilijöille.

Pirunvuoren laella on taitelija Emil Danielssonin Kivilinna, jossa on kesäisin myös näyttely. Ensi kesänä Ellivuoren kesäteatterin ohjelmistossa aloittaa karavaaniaiheinen musiikkikomedia, Vetokoukku.

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 6/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Savikoski siistiytyy

Savikoski siistiytyy

Uudet yrittäjät ovat muokkaamassa alueesta myös lapsiperheille soveltuvaa. Savikoski Caravanin alueella Kylmäkoskella uudet tuulet ovat puhaltaneet syyskuun alusta lähtien, kun uudet yrittäjä, Birgitta ja Reijo Paavilainen, ottivat alueen hoitoonsa.

Uudistunut Juupavaara

Uudistunut Juupavaara

Juupavaara on Juupajoen Lylyssä sijaitseva vapaa-ajan keskus, joka sijaitsee Mänttä-Vilppulan ja Oriveden puolivälissä kantatien 58 varrella. Alue on toiminnassa ympäri vuoden.

Miellyttävä Maisansalo

Miellyttävä Maisansalo

Alue on nyt viidettä vuotta Oikarisen pariskunnan komennossa. SF-Caravan Pirkanmaan ry:n toisella alueella eli Teiskon Maisansalossa on peräti noin 250 kausipaikkaa, joiden lisäksi on 60 vieraspaikkaa.