Hakalanrannan rauhaan

Hakalanranta on rauhallinen alue Vanajaveden rannalla.

Isäntäpäivystys vastaanottaa vieraita myös talviviikonloppuisin.

Valkeakosken Hakalanranta sopii niille, jotka kaipaavat rauhallista ympäristöä. SF-Caravan Valkeakosken seutu ry:n puheenjohtaja Toivo Lehtosen mukaan alue on tarkoitus myös pitää rauhallisena.

– Meille tulee lähistön alueilta sellaisia, jotka ovat kyllästyneet karaokeen. Ei se ole ihan kaikkien juttu, hän kertoo.

Hakalanrannan alueeseen rajoittuu myös kunnan uimaranta, josta yhdistys pitää huolta. Uimaranta ei Lehtosen mukaan ole enää aikoihin aiheuttanut alueelle häiriöitä.

– Meillä laitetaan puomit yöksi kiinni. Liikennettä alueelle ja alueelta pois ei siis yöaikaan ole.

Portti toki avataan, jos on ennakkoon tiedossa esimerkiksi jonkun yöpyjän varhainen lähtö.

Lapsiperheet tervetulleita

Vaikka alue on hiljainen, lapsiperheet ovat sinne erittäin tervetulleita.

– Lapsiperheet liikkuvat eniten kesäaikaan. Viime kesänä meillä oli parhaimmillaan yhtä aikaa melkein 30 lasta. Se on näin pienelle alueelle aika hieno määrä, Lehtonen laskeskelee.

Alueella on pieni leikkipaikka ja hiekkaranta on matala ja lapsiystävällinen.

– Ritvalan kyläyhdistys on järjestänyt rannalla myös uimakouluja, jonne myös karavaanarilapset ovat voineet osallistua.

Hakalanrannassa järjestetään vuosittain useita teemallisia tapahtumia kevät- ja syystalkoiden lisäksi. Lehtosen mukaan aluetta pyörittää käytännössä noin 20 aktiivista karavaanaria.

– Toistaiseksi olemme saaneet ihan hyvin talkoot tehtyä, vaikka meidän porukkamme tuppaakin olemaan jo vähän ikääntynyttä. Myös treffeillä on ollut väkeä. Rosvopaisteilla oli peräti 80 vierasta.

Uusi huoltorakennus

Hakalanrannassa on aivan uudenkarhea huoltorakennus. Rakennuksen isoon oleskelu/juhlatilaan mahtuu viitisenkymmentä henkilöä. Lisäksi rakennuksessa on toimisto- ja huoltotilat. Vanhasta huoltorakennuksesta löytyvät edelleenkin vessat, suihkut ja saunat.

– Saimme uuden huoltorakennuksen rakentamiseen EU-tukea, joten voimme vuokrata tilaa yleishyödyllisten käyttöön, Toivo Lehtonen sanoo.

Alueelle on rakennuttu kesän aikana sekä uusi kalusto- että puuvaja. Uusi roskakatos on myös tulossa.

Kaikkiaan alueella on 50 sähköpaikkaa, joista alueen keskellä sijaitsevat on varattu vieraille.

Siisti alue houkuttelee poikkeamaan, saunomaan ja levähtämään.

– Meille on Helsinki–Tampere-moottoritieltä erittäin helppo poiketa, vaikka matkalla etelään tai pohjoiseen.

Nurmikkoinen ja valoisa caravan-alue sijoittuu aivan Vanajaveden rantaan. On helppo huomata, miksi alue on suosittu kesäaikaan. Talvellakin alueella viihdytään. Korkeakankaan laskettelurinteille on 13 kilometriä ja Sappeellekin vain noin 50 kilometriä. Myös pilkkimismahdollisuudet ovat erinomaiset.

– Olemme myös neuvotelleet jääluisteluradan auraamisesta, siten että sen tukikohta olisi Hakalanrannassa. Toteutumisesta ei vielä ole tietoa, mutta alueemme soveltuisi siihen erinomaisesti, Lehtonen lisää.

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 6/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Vankkurimännikön löylyissä sielu lepää

Vankkurimännikön löylyissä sielu lepää

SF-Caravan Pirkanmaa ry:n pyörittämistä alueista toinen, Vankkurimännikkö, sijaitsee Virroilla noin sadan kilometrin päässä Tampereelta. Ympärivuotinen alue on avattu vuonna 1976, joten nelikymppisiä vietettiin reilu vuosi sitten.

Viehättävä VuoriCaravan

Viehättävä VuoriCaravan

Alueen somisteena on käytetty rohkeasti kiviä. Alueen tiivis kivipohja ei sateesta pehmene.

Savikoski siistiytyy

Savikoski siistiytyy

Uudet yrittäjät ovat muokkaamassa alueesta myös lapsiperheille soveltuvaa. Savikoski Caravanin alueella Kylmäkoskella uudet tuulet ovat puhaltaneet syyskuun alusta lähtien, kun uudet yrittäjä, Birgitta ja Reijo Paavilainen, ottivat alueen hoitoonsa.